ryse Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 rozdziałka 1680x1050 i wszytko na max. a 3d mark to jak program się zainstaluje to po prostu właczam run 3dmark i to wszsytko żadnych zmian nie robiłemm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) ma ktoś może http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,51454/ bo zastanawiam się nad wymianą Sapphire na tego Asusa... wie ktoś gdzie idzie dostac blok wodny do naszych radków np takie : aquagratiX HD 3870 X2 HEATKILLER® GPU-X² 3870 X2 albo cos innego? Edytowane 16 Marca 2008 przez Mario-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Wiecie może kiedy ma wyjść nowa wersja 3870 X2? Z GDDR4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) lost planet (max, bez AA, anizo 4x, 1280/960)moze jescze ustalcie w jakim trybie ten LP - dx9 czy dx10 btw: warto bylo sie przesiadac z 8800gt sli na X2? Edytowane 17 Marca 2008 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Wiecie może kiedy ma wyjść nowa wersja 3870 X2? Z GDDR4 W okolicach kwietnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryse Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 lost planet w dx9. dx10 wywaliło że na rozdzaiałkę 1680x1050 mam za słaby sprzęt(!) poza tym żeby zauważyć różnice to musisz być absolutnym koneserem dla mnie wyglądało to identycznie . po drugie jak masz już 8800 gt w sli to raczej nie ma sensu przesiadać się bo i tak już masz spoko sprzęt a po drugie pamiętaj że jeżeli gra nie obsługuje crossfire to karta chodzi tylko na jednym rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) moze jescze ustalcie w jakim trybie ten LP - dx9 czy dx10 btw: warto bylo sie przesiadac z 8800gt sli na X2? jak dla mnie warto, roznice czuje wyraznie, przykladowo w crysisie przy 1280/high/dx9 mialem 35fps a teraz mam 48fps; w wiedzmina w koncu moge grac spokojnie na full bo wczesniej zacinal i to czesto; w 3dmarka06 nie gram ale i tak 4tysie do przodu :) no i 400zl zaoszczedzilem na przesiadce.. wiadomo niektore gry jak np. lost planet wypadaja lepiej na nvidii ale grac sie da... z SLI mialem same problemy i nie wiem czy to wina plyty MSI p6n diamond czy czego Edytowane 17 Marca 2008 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 jak dla mnie warto, roznice czuje wyraznie, przykladowo w crysisie przy 1280/high/dx9 mialem 35fps a teraz mam 48fps; w wiedzmina w koncu moge grac spokojnie na full bo wczesniej zacinal i to czesto; w 3dmarka06 nie gram ale i tak 4tysie do przodu :) no i 400zl zaoszczedzilem na przesiadce.. wiadomo niektore gry jak np. lost planet wypadaja lepiej na nvidii ale grac sie da... z SLI mialem same problemy i nie wiem czy to wina plyty MSI p6n diamond czy czego z jakiej firmy masz radka i działa Ci automatyczne zwiększanie obrotów wiatraka przy obciążeniu? Poza tym jak w rivatuner dacie obroty na maxa to też wyje wam jak odkurzacz a raczej głośniej?:) moją grafe słychać w drugim pokoju przy zamkniętych drzwiach...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Radka mam firmy GECUBE (chlodzenie referencyjne), automatyczne obroty dzialaja zarowno na catalystach 8.2 jak i 8.3. Przy 100% to faktycznie moj odkurzacz potrafi ciszej chodzic :) tak na oko (a raczej ucho) to jak gram slychac radka jakby mial w rivie ustawione na 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ale podsumowując jesteś z niego za zadowolony czy odradzasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Mario-83 jeśli jeszcze szukasz dobrego chłodzenia na tę kartę to polecam te modele. http://ekwaterblocks.com/shop/index.php?cPath=21_31_42 chłodzą procesory, pamięci i sekcję zasilania oraz mostek PLX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 a wie ktoś jakie koszta chłodzenia wodnego tylko na tą grafe by kosztowało chodzi mi o cały osprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Zapytaj w odpowiednim dziale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Zapytaj w odpowiednim dziale... a co za problem tutaj napisać przynajmniej w jednym temacie będzie jak i czym schłodzić radka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 a co za problem tutaj napisać przynajmniej w jednym temacie będzie jak i czym schłodzić radka A co za problem skorzystac z google? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://www.cooling.pl/ek-water-blocks-ekfc...ukt,475904.html :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) szukałem wczoraj ale nie znalazłem mądralo;] nie którzy z was naprawde widzą problemy we wszystkim ahhh mam pytanko oprócz zmienionego chłodzenia jak w 3870X2 Asus 1GB 4xDVI ma jeszcze jakaś inna Firma?? Edytowane 18 Marca 2008 przez Mario-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 testy na DriverHeaven Dobrze zrobione, FPS maksymalny, średni i minimalny, porównanie do głównych konkurentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Coraz lepiej wypada karta. Widac że coś tam robią ze sterownikami :) Po podkręceniu min fps większy o 6 klatek to całkiem dobry rezultat. Żeby zawsze tak dobrze było jak w COD4... Przydałoby sie porównanie do 9800GX2 z 3870X2 + 3870. Bo cena jest właściwie taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Miejmy nadzieje , ze taka tendencja sie utrzyma i bedzie coraz wiecej gierek dobrze obslugiwanych przez rozwiazania multi-gpu, bo mnie juz powoli zaczyna denerwowac to wyrzucanie karty co rok czy poltorej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Coraz lepiej wypada karta. Widac że coś tam robią ze sterownikami :)w 5 na 11 tytulow min fps mamy nizszy niz na pojedynczej karcie. faktycznie robia :blink: za kadzym razem DH informuje, gdzie mieli problemy, tak wiec jest szansa, ze w koncu, kiedys bedzie ok. przynajmniej w 11 tytulach w jakich testuje DH ;) jeszcze szczegol - test z 28 stycznia ;) Edytowane 24 Marca 2008 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Coraz lepiej wypada karta. Widac że coś tam robią ze sterownikami :) Po podkręceniu min fps większy o 6 klatek to całkiem dobry rezultat. Żeby zawsze tak dobrze było jak w COD4... Przydałoby sie porównanie do 9800GX2 z 3870X2 + 3870. Bo cena jest właściwie taka sama. A da sie połączyć X2 z pojedynczym 3870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 A da sie połączyć X2 z pojedynczym 3870?Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Przydałoby sie porównanie do 9800GX2 z 3870X2 + 3870. Bo cena jest właściwie taka sama.no jest tam 3x3870 co wsómie ci da x2+3870 http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3266&p=4 Tam gdzie wyników tego niema,powód brak skalowania,czyli Crysis i Enemy Territory: Quake Wars-ten bo OpenGL nie obsługiwane jeszcze przez CFx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 No to chyba rozsądnie będzie jednak poczekać do lata na nowy chip od ATi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Raczej napewno,może coś sensownego wkońcu wypuszczą i dopracują stery do CF,wtedy może wkońcu maximus nie będzie marnował drugiego slotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Po przeczytaniu dwóch artów o 3870 X2 i kanapce nVidii odeszła mnie ochota na wszelkie SLI, CF i inne zabawy tego typu, nie ma jak jeden procesor graficzny i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Po przeczytaniu dwóch artów o 3870 X2 i kanapce nVidii odeszła mnie ochota na wszelkie SLI, CF i inne zabawy tego typu, nie ma jak jeden procesor graficzny i tyle.Też jestem takiego zdania :} Asus EAH3850 Trinity Asus let us know they haven’t decided the amount of memory per MXM module yet, we will get final specs later "Muropaketti.com got first pictures of Asus EAH3850 Trinity graphics card which is equipped with three 55 nm RV670 GPUs. Asus engineers have managed to build this proof of concept using MXM graphics modules from notebooks and AMD’s CrossFireX technology. All three MXM modules include RV670 GPU and not decided amount of memory (likely 512 MB). Two of the modules are located on back side of the PCB and the third one is on the front side. All GPUs are cooled with heatpipes which are routed to rear of the card and attached to separate liquid cooling solution. PCB has an additional 8-pin PCI Express power connector and the card features four DVI display connectors. Currently there are no information about the clockspeeds or availability. All we know so far is that the card actually works." - sie porobiło B-) Source: Muropaketti.com . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 aktualnie mam Asusa 3870x2 wersje TOP wyszedł nowy bios który naprawia automatyczną regulacje obrotów nareszcie!!! polecam działa http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/vga/ATI/B...1CKA0C1CK70.zip Teraz ta grafa jest cichutka;p Nie trzeba się bawić rivątuner albo smart doctorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Cześć mam jedno pytanie do posiadaczy 3870 X2 ,a mianowicie czy ktoś z was gra na tej karcie w Frontlines: Fuel of War albo Battlefield 2142. Mam zamiar kupić ale gdzieś słyszałem że BF2142 nie chciał się uruchomić na sterach 8,2 czy coś sie zmieniło i jak działa Frontlines . Z góry dzięki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Frontlines: Fuel of Wa sprawdze jutro to dam Ci znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...