vENiZE Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Właśnie skończyłem oglądać ósmy odcinek PB. A jako że z miasta jestem, i internet szerokopasmowy posiadam, to i wersję 720p z ac3 5.1 mi się zachciało. Ale już na serio - w żadnym filmie z wielokanałową ścieżką audio brakuje jakby głosów. W systemie mam ustawione stereo, ale dochodzi jeszcze kmplayer (którego nie zamienię na nic innego :P ) i ac3filter. Jest tam dużo oczywiście od groma opcji z s/pdif, lpcm (?), optic itp., ale... no gdybym je rozumiał, ten post nie miałby miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 jak włączasz ac3filter to masz w lewym górnym rogu wybór głośników - wybierz 2.0 lub tyle ile masz głośników (dla zestawu 2.1 ustaw 2.0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A co oznaczają opcje, które zakreśliłem na obrazku: http://www.mFoto.pl/uploads/1704/schowek-1_9564b.jpg Dodam, że wszystkim zajmuje się amplituner, więc celem jest zerowa konwersja dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 tzn czym wszystkim zajmuje sie amplituner? skoro ma on tylko 2 kanały... Konwersja i tak jest wykonywana na kompie z 5.1 do 2.0 i wysyłane na wyjście karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 PelzaK napisał(a): tzn czym wszystkim zajmuje sie amplituner? skoro ma on tylko 2 kanały... Konwersja i tak jest wykonywana na kompie z 5.1 do 2.0 i wysyłane na wyjście karty.Można konwersję wykonywać oczywiście na PC jednak z chwilą kiedy kolega zaznaczył opcję SP/dif passthrough dla AC3 to cały proces dekodowania Dolby Digital przejmuje na siebie amplituner (bo przez spdif jest wysyłany surowy/niezdekompresowany strumień dolby digital [AC3]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 pod warunkiem że kolega przesyła dźwięk przez spdif...o czym nie wspomniał lub czego niezauwazyłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Faktycznie zapomniałem - dźwięk oczywiście leci przez S/PDIF. Czy ktoś potrafiłby opisać opcje zaznaczone na obrazku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 help potrafi :). Z tego o tam keidyś patrzyłem to jest wszystko opisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...