guziq Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Jako że Pro Street na sprzecie z podpisu nie chodzi mi w MAX detalach w 1024*768 trzeba by go unowoczesnic. I tutaj pytanie do Was: jak po kolei przeprowadzic proces modyfikacji jednostki centralnej (nie chce wymieniac wszystkiego naraz tylko krok po kroku). Sprzet ma spełnic 3 warunki: - ma byc cholernie podkrecalny (bo kocham OC) - ma być wydajny - nie ma byc kompletnym high-endem (bo na tym sie najwiecej traci) PS. Wiem że na pierwszy ogien pójdzie zasilacz. Chyba kupie CORSAIR HX 520W - co o nim myslicie? Edytowane 17 Listopada 2007 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 na samym poczatku procek (tez teraz mam podobnego tlyko 200mhz wiecej) mi w painkillerze wymieka a;le to jak zmienisz procka to zmieniasz: - procka - plyte - ramy ddr2 odnosnie procka w dziale sprzedam masz za 270zl e2160 co sie kreci @ 3ghz ja bym go bral na twoim miejscu z miejsca, plytka moze gigabyte za 270zl by ci starczyl (dobre oc-e super stosunek cena/wydajnosc) ramy to roznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) bryken odnosnie płyty to wole zainwestowac w cos drozszego - płyte glówna uwazam za element hmm, okreslajacy ogolna wydajnosc/podkrecalnosc komputera i musi byc toprodukt "drozszy" niz 270 złotych :) PS. A jak wyglada wydajność i podkrecalnosc Core2Quad na tle C2D? Bo od czasu jak ostatni raz sie interesował modernizacja ich ceny strasznie spadły. Edytowane 17 Listopada 2007 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie wiem czy pchałbym sie w Quada. Może na razie E2160 a potem penryn :> Jeżeli decydujesz sie na intela to płyta na P35 bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 No to płyta > coś na P35, szukaj co Ci najlepiej podpasuje (MSI Neo2, Foxconn, Abit, Asus P5K-E) Quady - kręcą się dość przyzwoicie , ale przy tym nieźle grzeją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Grzechu_1990, beka lepszy ten P35 od nForce-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Tak ponieważ wsadzisz penryna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Trzeba dodać ,że ponoć na MSI P35 Neo2 FiR są problemy z Quadami. Mógłby ktoś się wypowiedzieć w tej sprawie ? Może ktoś testował Q6600 na tej MSI ? Jak widzicie złożyłem budżetowy zestawik z myślą o Penrynie i to chyba teraz najbardziej opłacalne. Dlatego bierz mobo na P35 + E2160/E2180. BTW. Muszę to napisać ;) Jak ty możesz modernizować kompa tylko dla tej badziewnej gry jaką jest NFS: PRO Street ? Sorki ale za darmo bym tej gry nie wziął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Grzechu_1990, beka lepszy ten P35 od nForce-a? Tak, bo pomijając Penryna (co ma być i na 650i) masz większy wybór zacnych płyt chociażby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 BTW. Muszę to napisać Jak ty możesz modernizować kompa tylko dla tej badziewnej gry jaką jest NFS: PRO Street ? Sorki ale za darmo bym tej gry nie wziął.Na mnie zrobiła piorunujace wrazenie - TDU to był sik pajaka normlanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...