Skocz do zawartości
guziq

Stopniowa Modernizacja Kompa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako że Pro Street na sprzecie z podpisu nie chodzi mi w MAX detalach w 1024*768 trzeba by go unowoczesnic. I tutaj pytanie do Was: jak po kolei przeprowadzic proces modyfikacji jednostki centralnej (nie chce wymieniac wszystkiego naraz tylko krok po kroku). Sprzet ma spełnic 3 warunki:

- ma byc cholernie podkrecalny (bo kocham OC)

- ma być wydajny

- nie ma byc kompletnym high-endem (bo na tym sie najwiecej traci)

PS. Wiem że na pierwszy ogien pójdzie zasilacz. Chyba kupie CORSAIR HX 520W - co o nim myslicie?

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na samym poczatku procek (tez teraz mam podobnego tlyko 200mhz wiecej) mi w painkillerze wymieka a;le to jak zmienisz procka to zmieniasz:

- procka

- plyte

- ramy ddr2

odnosnie procka w dziale sprzedam masz za 270zl e2160 co sie kreci @ 3ghz ja bym go bral na twoim miejscu z miejsca, plytka moze gigabyte za 270zl by ci starczyl (dobre oc-e super stosunek cena/wydajnosc) ramy to roznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bryken

odnosnie płyty to wole zainwestowac w cos drozszego - płyte glówna uwazam za element hmm, okreslajacy ogolna wydajnosc/podkrecalnosc komputera i musi byc toprodukt "drozszy" niz 270 złotych :)

PS. A jak wyglada wydajność i podkrecalnosc Core2Quad na tle C2D? Bo od czasu jak ostatni raz sie interesował modernizacja ich ceny strasznie spadły.

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba dodać ,że ponoć na MSI P35 Neo2 FiR są problemy z Quadami. Mógłby ktoś się wypowiedzieć w tej sprawie ? Może ktoś testował Q6600 na tej MSI ? Jak widzicie złożyłem budżetowy zestawik z myślą o Penrynie i to chyba teraz najbardziej opłacalne. Dlatego bierz mobo na P35 + E2160/E2180.

BTW. Muszę to napisać ;) Jak ty możesz modernizować kompa tylko dla tej badziewnej gry jaką jest NFS: PRO Street ? Sorki ale za darmo bym tej gry nie wziął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Muszę to napisać Jak ty możesz modernizować kompa tylko dla tej badziewnej gry jaką jest NFS: PRO Street ? Sorki ale za darmo bym tej gry nie wziął.

Na mnie zrobiła piorunujace wrazenie - TDU to był sik pajaka normlanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi