Skocz do zawartości
RoyalC333

Przeskok Z 754 Na 775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym usłyszeć prostą i konkretną podpowiedź na temat tego co wybrać pod E2140 i 7300GT?

Chodzi mi o płytę główną i ram. Mam zamiar spróbować podkręcić tego CPU na max 3GHz, a pamięć około 1GHz - tyle mi wystarczy.

Potrzebuję więc płytę główną i pamięć Ram, które mi to zaoferują (pamięć raczej na razie 1x1GB, ale być może 2x1GB).

Chciałbym wydać na to max 200zł po sprzedaży swojego obecnego sprzętu z podpisu (procesor + wentylator, płyta główna, karta graficzna, pamięć ram).

Aha, jeszcze uwaga co do płyty głównej: musi mieć dobrą zintegrowaną kartę dźwiękową, ba takiej będę używał.

Jesteście mi w stanie pomóc?

Pozdrawiam.

RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam kingston 667 na elpidach idą na 900mhz przy cl5 bez problemu. Na 1000mhz próbowałem, ale nie wiem czy nie ograniczają mnie dwie kości kingstona tylko remarkowe. Niedawno kupiłem 1gb GoodRam'a do drugiego kompa 800mhz cl5 i muszę przyznać iż jakiś lewy jest 1000mhz nie mogłem na nim wycisnąć na płycie z podpisu, chociaż w chwilach wolnych będę się bawił i zobaczę co z tego wyjdzie. Kingstony mają jedną wadę grzeją się dość mocno, ale to nie przeszkadza w ich normalnym użytkowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi