spikeff Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Panowie mam płyte ASUS P3V4X na VIA i procek celeron 667MHz.Maksymalnie mogę go podkręcić na 752MHz.Jak widziałem inni kręcą do ponad 1GHz.Jak ustawie magistrale na 100MHz to odrazu stop.Co się dzieje.Jak zrobić żeby było dobrze.Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Aby tak krecic musisz podniesc zasilanie Vcore i zapewnic prockowi dobre chłodzenie. Jak masz pamieci Pc100 to ustaw zeby pracowały na hostclock a nie hostclock+33mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spikeff Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Aby tak krecic musisz podniesc zasilanie Vcore i zapewnic prockowi dobre chłodzenie. Jak masz pamieci Pc100 to ustaw zeby pracowały na hostclock a nie hostclock+33mhz.Zasilanie nominalne jest 1,65V ja zwiększałem do 1,9V a pamięć mam taktowaną 133 jeśli dobrze cię rozumiem.Pomimo zwiększania napięcia nic.Dostane padaczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 ulepsz chlodzenie to moze wyciagniesz wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spikeff Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 ulepsz chlodzenie to moze wyciagniesz wiecejMyślisz że to jest przyczyną.Co byś proponował procek jest na FCPGA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Aby tak krecic musisz podniesc zasilanie Vcore i zapewnic prockowi dobre chłodzenie. Jak masz pamieci Pc100 to ustaw zeby pracowały na hostclock a nie hostclock+33mhz.Zasilanie nominalne jest 1,65V ja zwiększałem do 1,9V a pamięć mam taktowaną 133 jeśli dobrze cię rozumiem.Pomimo zwiększania napięcia nic.Dostane padaczki Jezeli masz słabe pamiatki co niewydola pracy na 133 mhz musisz zmniejszyc ich czestotliwosc do 100 mhz. powinno pomoc jezeli to pamiatki.Jesli nie to masz pecha i jestes posiadaczem fatalnego egzemplarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spikeff Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Aby tak krecic musisz podniesc zasilanie Vcore i zapewnic prockowi dobre chłodzenie. Jak masz pamieci Pc100 to ustaw zeby pracowały na hostclock a nie hostclock+33mhz.Zasilanie nominalne jest 1,65V ja zwiększałem do 1,9V a pamięć mam taktowaną 133 jeśli dobrze cię rozumiem.Pomimo zwiększania napięcia nic.Dostane padaczki Jezeli masz słabe pamiatki co niewydola pracy na 133 mhz musisz zmniejszyc ich czestotliwosc do 100 mhz. powinno pomoc jezeli to pamiatki.Jesli nie to masz pecha i jestes posiadaczem fatalnego egzemplarza Natej płycie niema możliwości zmiany taktowania pamięci.Ale nigdy z nimi nie było problemów to jest 256SDRAM w jednej kości.A czy ma znaczenie iż ten celeron to COPPERMINE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Natej płycie niema możliwości zmiany taktowania pamięci.Ale nigdy z nimi nie było problemów to jest 256SDRAM w jednej kości.A czy ma znaczenie iż ten celeron to COPPERMINE jak to nie ma mozliwosci zmiany taktowania pamieci - kiedys mialem w lapach ta plyte: - pamieci mozesz ustawic synchronicznie - FSB proca dla pamieci - pamieci mozesz ustawic asynchronicznie - FSB proca +/- 33MHZ wszystko do wyboru w BIOSie - masz tam rozne dzielniki 1/1, 2/3, 4/3, itp BTW plyta jest na SLOT1 - a proc zapewne FCPGA - uzywasz przejsciowki i to ona moze byc tez sprawca calego zamieszania, po prostu jakas lipna - najlepiej pozycz od kogos przejsciowke np ASUSa, ABITa, itp i na niej odpal proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spikeff Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Natej płycie niema możliwości zmiany taktowania pamięci.Ale nigdy z nimi nie było problemów to jest 256SDRAM w jednej kości.A czy ma znaczenie iż ten celeron to COPPERMINE jak to nie ma mozliwosci zmiany taktowania pamieci - kiedys mialem w lapach ta plyte: - pamieci mozesz ustawic synchronicznie - FSB proca dla pamieci - pamieci mozesz ustawic asynchronicznie - FSB proca +/- 33MHZ wszystko do wyboru w BIOSie - masz tam rozne dzielniki 1/1, 2/3, 4/3, itp BTW plyta jest na SLOT1 - a proc zapewne FCPGA - uzywasz przejsciowki i to ona moze byc tez sprawca calego zamieszania, po prostu jakas lipna - najlepiej pozycz od kogos przejsciowke np ASUSa, ABITa, itp i na niej odpal proca Do końca niewiedziałem oco chodzi z tym FSB,tylko jak to się je.A co do SLOT1 i przejściówki masz racje,a czy ma wpływ ustawienie napięcia na przejściówce?Jest ustawione na coppermine a można ustawić na celerona.Co z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...