Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html W niektorych testach wyprzedza nawet Northwooda 1.8 (oczywiscie nie kreconego). Calkiem niezla propozycja jak zejda ceny ponizej 450 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Dla mnie za te pieniądze lepiej kupić antka XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 no pewnie za 434zł mam XPka 1600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Kaeres żeby nieco ostudzić twoje podniecenie , bo widze ,ze już chyba w 4 temacie zachwycasz sie nowym celkiem , polecam przeczytać ten artykół Jakoś w rzeczywistości 2.2 GHz z nowego celka nie jest takie oczywiste. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Kaeres żeby nieco ostudzić twoje podniecenie , bo widze ,ze już chyba w 4 temacie zachwycasz sie nowym celkiem , polecam przeczytać ten artykół Jakoś w rzeczywistości 2.2 GHz z nowego celka nie jest takie oczywiste. :wink: Nie ostudziles :P Tam jest opis C1.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Jezu 1.7 czy 1.8 co to za różnica. Początkowo też wszyscy się spuszczali nad 1.7 bo też chodził niby na 2.2 i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda ,ledwo na 2 go wykręcili. To samo bedzie z 1.8 zobaczysz niech tylko testy zrobią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Albo mi sie wydaje ,albo Kaeres cierpi na jakas Intel Manie ,czy cos w tym stylu.Napewno zdrowe ani normalne to to nie jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Albo mi sie wydaje ,albo Kaeres cierpi na jakas Intel Manie ,czy cos w tym stylu.Napewno zdrowe ani normalne to to nie jest :DNo bez przesady. Poprostu przeszukuje siec za testami celka. Patrze jest, wypada nawet spoko wiec go zamieszczam do podzielenia sie wrazeniami. Mozecie tu pisac co chcecie ale bez takich glupich postow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 dobra spoko,ale przeciez te nowe balerony to zadna rewelka.Za taka kase to sobie wole kupic mini grzejnik co sie zwie Athlon Xp :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 hhehehe ale ten intel ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa wydajnosc!!! 1,8@2,2 jest szybszy od 1,8 tylko o ok 400pkt w 3dmarku!!! CO DO TEJ CENY TO LOL! ZA 450ZL TO MOZNA KUPIC ATHLONA XP 1700+ KTORY JEST DUZO WYDAJNIEJSZY OD P4 1800A!!!. Ten celek to gowno ale Tulatain bylo jeszcze wieksze!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A potem <span style="color:red;">[ciach!]</span>li (za przeproszeniem) taki jeden z drugim ze ja zaczepki szukam. Tristan Ty lepiej powiedz gdzie znow posiales tego D1000. Spaliles znow ? (zreszta i tak sie nie przyznasz) pff - D600, idz mi stad :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A potem <span style="color:red;">[ciach!]</span>li (za przeproszeniem) taki jeden z drugim ze ja zaczepki szukam. Tristan Ty lepiej powiedz gdzie znow posiales tego D1000. Spaliles znow ? (zreszta i tak sie nie przyznasz) pff - D600, idz mi stad :P Kaeres, a kto zapoczątkował ten topic, no chyba nie Tristan... Albo mi sie wydaje ,albo Kaeres cierpi na jakas Intel Manie ,czy cos w tym stylu.Napewno zdrowe ani normalne to to nie jest Też mam takie wrażenie, a gwoli ścisłości wcale nie jestem wyznawcą AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Kaeres, a kto zapoczątkował ten topic, no chyba nie Tristan...Wiec wniosek ze tego jeden. Takie topic`i to nie dla Was. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Kaeres, a kto zapoczątkował ten topic, no chyba nie Tristan...Stary uspokuj się trochę. Kaeres napisał o takim i takim teście i to nie jest żadne szukanie zaczepki dopiero Tristan przychodzi i zaczyna prowokować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 http://www.digit-life.com/articles/celeron...w128/index.html W niektorych testach wyprzedza nawet Northwooda 1.8 (oczywiscie nie kreconego). Calkiem niezla propozycja jak zejda ceny ponizej 450 pln. Niezla propozycja to to będzie jak bedzie kosztował niewiele ponad 300 zł. a nie ponad 500! Stary uspokuj się trochę. Kaeres napisał o takim i takim teście i to nie jest żadne szukanie zaczepki dopiero Tristan przychodzi i zaczyna prowokować. Mam lepsze rzeczy do roboty niż przeszukiwanie tego forum żeby Ci pokazać to czarno na białym. Na szczęście teraz siedze przy SDI :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tres0r Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Nowe celki mają wydajnośc beznadziejną (odpowiednia cena) i nie ma co się kłucić o taki szmelc. Teraz na stronach zach. ładnie się kręcą bo to celki z pierwszych serii a jak się kupi to już nie są takie podatne. Sam mam celka 900@1200 ale już nigdy nie kupie baleronka z prostej przyczyny --> wydajność. Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... A poza tym pozdrawiam Kaeres'a bo widze że mieszka niedaleko mnie (ja z Rybnika) ot co :D a teraz wracam na frazpc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A potem <span style="color:red;">[ciach!]</span>li (za przeproszeniem) taki jeden z drugim ze ja zaczepki szukam. Tristan Ty lepiej powiedz gdzie znow posiales tego D1000. Spaliles znow ? (zreszta i tak sie nie przyznasz) pff - D600, idz mi stad :Pno i co ze D600??? i tak mam wydajniejszy sprzet niz ty!!! mam ok4400pkt w 3dmarku na procku 870mhz i GF2Ti! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A potem <span style="color:red;">[ciach!]</span>li (za przeproszeniem) taki jeden z drugim ze ja zaczepki szukam. Tristan Ty lepiej powiedz gdzie znow posiales tego D1000. Spaliles znow ? (zreszta i tak sie nie przyznasz) pff - D600, idz mi stad :Pno i co ze D600??? i tak mam wydajniejszy sprzet niz ty!!! mam ok4400pkt w 3dmarku na procku 870mhz i GF2Ti!Masz okolo 4400 wiec pewnie blizej 4350. A po drugie, na 870Mhz to pewnie jest stabilny przez 10 minut :x I oczywiscie nie ma co porownywac winfasta gf2ti do gf2mx sparkle na 32MB sdramach :( Bo moglbys podac jeszcze w 640x480 a tu juz tak kolorowo nie masz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Musialem sie odezwac bo Kaeres by pomyslal, ze wygral. Primo co chciales udowodnic tym postem?? Swoja milosc do Intela?? Jeszcze ten tytul smialem sie dobre 10 minut!! calkiem, calkiem buhaha. To najwiekszy shit Intela!! AXP tanszy jest od niego wydajniejszy!! Myslisz ze kazdy Cel bedzie sie tak podkrecal?? Zobacz testy 1,7 w usa i w polsce gdzie ledwo 2ghz wyciagneli. Secundo czy ty jestes w pelni wladz umyslowych??? Cos mi sie wydaje ze nie. A twoje przez twoje wypowiedzi wyobrazam sobie ciebie jako grubego kurdupla 150cm :P ktoremu tatus kupil komputer i powiedzial : "Ciesz sie synku to jeden z lepszych jaki stal w "SUPERMARKECIE" :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Musialem sie odezwac bo Kaeres by pomyslal, ze wygral. Primo co chciales udowodnic tym postem?? Swoja milosc do Intela?? Jeszcze ten tytul smialem sie dobre 10 minut!! calkiem, calkiem buhaha. To najwiekszy shit Intela!! AXP tanszy jest od niego wydajniejszy!! Myslisz ze kazdy Cel bedzie sie tak podkrecal?? Zobacz testy 1,7 w usa i w polsce gdzie ledwo 2ghz wyciagneli. Secundo czy ty jestes w pelni wladz umyslowych??? Cos mi sie wydaje ze nie. A twoje przez twoje wypowiedzi wyobrazam sobie ciebie jako grubego kurdupla 150cm :P ktoremu tatus kupil komputer i powiedzial : "Ciesz sie synku to jeden z lepszych jaki stal w "SUPERMARKECIE" :twisted: .Pff, wiesz co mi mozesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A po drugie, na 870Mhz to pewnie jest stabilny przez 10 minut :xDlaczego tak twierdzisz?? Ma bardzo dobra plyte (tez ja mam :D) wiec napewno jest full stable, ja mam jeszcze bardziej zakreconego i nie notuje zadnych zwisow, sredni uptime to ok. 20h restarty w 95% z mojej woli, a te 5% to najwyzej z mojej winy :) ale nie przez procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A po drugie, na 870Mhz to pewnie jest stabilny przez 10 minut :x Dlaczego tak twierdzisz?? Ma bardzo dobra plyte (tez ja mam :D) wiec napewno jest full stable, ja mam jeszcze bardziej zakreconego i nie notuje zadnych zwisow, sredni uptime to ok. 20h restarty w 95% z mojej woli, a te 5% to najwyzej z mojej winy :) ale nie przez procekDlatego, ze jakby mial stabilny na 870Mhz to jechalby na nim a nie na 800Mhz- bo co za sens. Chyba, ze juz ma cykora i zaufanie do garazowego WC jest zerowe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A po drugie, na 870Mhz to pewnie jest stabilny przez 10 minut :x Dlaczego tak twierdzisz?? Ma bardzo dobra plyte (tez ja mam :D) wiec napewno jest full stable, ja mam jeszcze bardziej zakreconego i nie notuje zadnych zwisow, sredni uptime to ok. 20h restarty w 95% z mojej woli, a te 5% to najwyzej z mojej winy :) ale nie przez procek Fido ... podoba mi sie twoj sprzecik ( podobny do mojego ... chyba dlatego tak mi sie podoba ;) zapodaj wynik z 3dMarka2001 ... Ciekawym wyniku bardzo .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Fido ... podoba mi sie twoj sprzecik ( podobny do mojego ... chyba dlatego tak mi sie podoba ;) zapodaj wynik z 3dMarka2001 ... Ciekawym wyniku bardzo ....Hmm, zanim doszedlem do tego, ze robisz testy na wersji SE, stracilem chyba z pol godziny na robienie testow w zwyklej wersji :P Pierwszy wynik jaki uzyskalem to... 2923 :( Zmienilem detki, 3dmarka na SE, ustawilem "Mipmap detail level" na blend (jak ty masz? to jest w opcjach karty w zakladce d3d) i doszedlem do 3392 :) Ale to i tak nie to co u ciebie :( Czy to, ze "przerobiles" (jak??) karte na Quadro dalo ci jakies dodatkowe punkty? No i ty masz XP a ja 98SE, a chyba na XP wszyscy maja troche punkcikow wiecej, wiec moze bym Cie dogonil :) http://service.madonion.com/compare?2k1=3627725 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Sam mam celka 900@1200 ale już nigdy nie kupie baleronka z prostej przyczyny --> wydajność. Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... :P Z tym że nowy Celek jest kipski się zgodzę , ale z tym że Celerony kręcą się dobrze ale mają mały wzrost wydajności już nie, wiem to po sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 A po drugie, na 870Mhz to pewnie jest stabilny przez 10 minut :x Dlaczego tak twierdzisz?? Ma bardzo dobra plyte (tez ja mam :D) wiec napewno jest full stable, ja mam jeszcze bardziej zakreconego i nie notuje zadnych zwisow, sredni uptime to ok. 20h restarty w 95% z mojej woli, a te 5% to najwyzej z mojej winy :) ale nie przez procekDlatego, ze jakby mial stabilny na 870Mhz to jechalby na nim a nie na 800Mhz- bo co za sens. Chyba, ze juz ma cykora i zaufanie do garazowego WC jest zerowe :P ty jednak masz narąbane człowieku i to mocno. ty miałeś kiedyś coś w ręku więcej niż tego swojego celerona :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Wy wszyscy jesteście poje@#$% AMD firma bez przyszłości która produkuje takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o a wy wszyscy za nią antkiXP słabo sie kręcą i nadodatek grzeją sie jak zelasko no a durony to juz szczyt niestabilności A wasze słowa w stylu .""(celki) Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... "" no to nie mieliście nigdy celka i głupoty piepszycie narazie tylko tak dalej nie wiedziałem ze na świecie jest az tylu frajerów :D :D :D :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Wy wszyscy jesteście poje@#$% AMD firma bez przyszłości która produkuje takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o a wy wszyscy za nią antkiXP słabo sie kręcą i nadodatek grzeją sie jak zelasko no a durony to juz szczyt niestabilności A wasze słowa w stylu .""(celki) Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... "" no to nie mieliście nigdy celka i głupoty piepszycie narazie tylko tak dalej nie wiedziałem ze na świecie jest az tylu frajerów :D :D :D :D :wink: miałem tylko celki i nie moge powiedzieć żeby były takie debeściackie - rzeczywiście przyrost mocy nie jest zbyt imonujący :twisted: "durony szczyt niestabilności" to ty chyba przy duronie nie siedziałeś ..., albo sam tego kompa złożyłeś, jest jeszcze jedna możliwość - supermarket :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Wy wszyscy jesteście poje@#$% AMD firma bez przyszłości która produkuje takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o a wy wszyscy za nią antkiXP słabo sie kręcą i nadodatek grzeją sie jak zelasko no a durony to juz szczyt niestabilności A wasze słowa w stylu .""(celki) Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... "" no to nie mieliście nigdy celka i głupoty piepszycie narazie tylko tak dalej nie wiedziałem ze na świecie jest az tylu frajerów :D :D :D :D :wink: Po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y to ty jesteś!Wzadz sobie tego celka w dupe i nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l takich głupot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Wy wszyscy jesteście poje@#$% AMD firma bez przyszłości która produkuje takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o a wy wszyscy za nią antkiXP słabo sie kręcą i nadodatek grzeją sie jak zelasko no a durony to juz szczyt niestabilności A wasze słowa w stylu .""(celki) Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... "" no to nie mieliście nigdy celka i głupoty piepszycie narazie tylko tak dalej nie wiedziałem ze na świecie jest az tylu frajerów :D :D :D :D :wink: Człowieku czy ty wogóle wiesz co mówisz ?? Wszyscy są poj.... bo mają procki AMD .. tak ??? To ja ci powiem ,ze to ty jesteś poj... skoro tak twierdzisz. Dla ciebie duron jest niestabilny ,to tylko świadczy o twojej inteligencji. Człowieku nie ma czegoś takiego jak niestabilny procesor ! Nie bede ci tłumaczył bo i tak nie skumasz. Dla jasności miałem 486 intela , P166 mmx ,cela 366 i 667 i dobrze wiem co warte są te procesory. Jeżeli celerona się nie podkręci to jest to shit. Mój cel 366@550 chodził w testach szybciej od standardowo taktowanego 667 ,na nic się zdało sse , tachnologia 0.18 u i ponad 100 MHz szybszy zegar ale kupiłem go tylko z myślą o oc. Inaczej nigdy bym go nie wziął. Kupując durona nasz gwarantowaną wysoką wydajność już na standardowym zegarze ,szczególnie w grach. Chyba wszyscy dobrze wiedzą ,że cele i durony są przeznaczone do tanich domowych komputerów , które głównie stosuje sie do prostych zadań typu internet i bióro oraz w większości gry ,w których duron miażdży celka. Dysproporcja w wydajności obu procesorów jest jeszcze większa jeżeli w kompie będzie karta graficzna bez hardwarowego T&L np. b. popularna TNT2 m64 ,którą ma większość posiadaczy tanich kompów. Przy tej grafie celek po prostu umiera w przeciwieństwie do durona który pokazuje dopiero na co go stać :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...