Skocz do zawartości
Kaeres

Nowy celeron 1.8 @ 2.2 - calkiem, calkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kogoś obraził, a teraz Ci wszyscy obrażeni dają satysfakcję temu gościowi dziwnymi postami. Osobiście mam Celerona(patrz niżej) i nie narzekam na wydajność(wątpie że znajdzie się wiele Duronów szybszych od mojego Celka, ale na pewno kilka takich jest), jeszcze długo poczekam na zmianę procka(na AMD :D ) bo jak na razie jest mi to nie potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy wszyscy jesteście poje@#$% AMD firma bez przyszłości  która produkuje takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o a wy wszyscy za nią  antkiXP słabo sie kręcą i nadodatek grzeją sie jak zelasko no a durony to juz szczyt niestabilności 

A wasze słowa w stylu .""(celki) Kręcą się dobrze ale mały jest wzrost wyd... ""

no to nie mieliście nigdy celka i głupoty piepszycie 

narazie tylko tak dalej nie wiedziałem ze na świecie jest az tylu frajerów

:D  :D  :D  :D  :wink:

"no a durony to juz szczyt niestabilności"

heh niezly kabaret...niestabilne to masz chyba polaczenia nerwow z mozgiem skoro taaakie glupoty wygadujesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tygrysek , dobrze widzę Ty masz centaura ?

/miałem kiedyś, fajny był bez wenta mogł pracować i bez radiatora niech się vię z samuelem i ezrą schowają, a i mmx też był na pokładzie/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie za 3 punkty (słownie trzy) skąd biorą się tacy 'znawcy' jak prezes ??? A celek jest chwilowo nieopłacalny - pożyjemy zobaczymy - może intel zejdzie z nim do 0,13 to pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze moze i troche przesadziłem no ale procki amd zajebiście sie grzeją przykład: kumpel ma antka 1.4 i na dosyć duzym coolerze (chyba jakiś master cooler czy tam jakaś inna firma ma SREDNIO 49*C no to jest duzo zwłaszcza ze nie kręcony a u mnie tera mi chodzi z 800@1080 no i mam w tej chwili 32,5*C na przy 1918 obrotow wentyal na minute na volcano7 max to jakieś 36*C więc cele się naj mniej grzeją Celeron mietrzem wydajności nie jest to musze przyznać ale kręci sie dobrze i tak niech pozostanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno zamieściłem post na temat wydajności w SiSoft Sandra. Jest to wiadomo syntetyczny benchmark, jak pisze że testuje samego proca to raczej tak robi. Niech wszyscy zainteresowani podadzą tam swoje wyniki procesora i zpbaczymy jak to jest z wydajnością po podkręceniu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno zamieściłem post na temat wydajności w SiSoft Sandra. Jest to wiadomo syntetyczny benchmark, jak pisze że testuje samego proca to raczej tak robi. Niech wszyscy zainteresowani podadzą tam swoje wyniki procesora i zpbaczymy jak to jest z wydajnością po podkręceniu :D

Hehe, zaraz ujrzysz odpowiedzi w stylu "sisoft sandra to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o" bo na nich D i XP wypada blado :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he, he , mam nadzieje że nie, a Ty jakie masz wyniki

Z pewnoscia gorsze od Ciebie zwarzywszy na FSB :(

Oto one na podkreconym do 1.52Ghz

CPU

4260

2070

MULTI

8406

10435

Pamieci oczywiscie zenujace jakies 960 :( Ale w niczym mi to nie przeszkadza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, skoro jesteś takim fanatykiem i znawcą Intela to myśle że bedziesz w stanie udzielić mi kilku informacji:

Mam zamiar wsadzić tego Celka T w starą płyte na BX440 i tu mam pytanie czy taka że się wyraże platforma będzie bardzo zaniżać wydajność tego proca, podkreślam proca - nie chodzi mi o brak agp 4x i brak udma100. Jak to procentowo można porównać? Może jakieś linki do takich testów? No dodam że to dość porządna płytka AOpen AX6B czy coś takiego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, skoro jesteś takim fanatykiem i znawcą Intela to myśle że bedziesz w stanie udzielić mi kilku informacji:

Mam zamiar wsadzić tego Celka T w starą płyte na BX440 i tu mam pytanie czy taka że się wyraże platforma będzie bardzo zaniżać wydajność tego proca, podkreślam proca - nie chodzi mi o brak agp 4x i brak udma100. Jak to procentowo można porównać? Może jakieś linki do takich testów? No dodam że to dość porządna płytka AOpen AX6B czy coś takiego ...

Bedzie Ci potrzebny mod procka albo przejsciowka. I tutaj bedzie najwiekszy problem z podkrecaniem. Nie bedzie juz tak kolorowo. I trudno w stanie powiedziec czy nawet bez podkrecania bedzie wolniejszy czy szybszy od i815 bo poprostu ja tego na oczy nie widzialem, sam nie zrobilem i nie ma testow na stronkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki są smieszne no ale są z sisoft sandra 2002pro

na płycie abit BF6 na BX

800 + 40% podkręcony

800mzh 1124mzh

CPU

2120 2971

1075 1495

Multi

4288 6028

5240 7375

memory

740 1048

426 599

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie Ci potrzebny mod procka albo przejsciowka. I tutaj bedzie najwiekszy problem z podkrecaniem. Nie bedzie juz tak kolorowo. I trudno w stanie powiedziec czy nawet bez podkrecania bedzie wolniejszy czy szybszy od i815 bo poprostu ja tego na oczy nie widzialem, sam nie zrobilem i nie ma testow na stronkach.

To że bedzie potrzebny mod proca to Intel zdążył mnie do tego przyzwyczaić :evil: pytanie jest czy BX zaniża wydajność Cela T?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno byc z tym zadnych problemow.  

Jakis wypas koles pogonil modowanego C1.2 na plycie BX az do 1850Mhz!!! i ma wypas wyniki na starym gf3 bo okolo 9000 w 3dmark2001

:lol: czym go pogonił???

Skąd to wiesz, jakiś link, cokolwiek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno byc z tym zadnych problemow.  

Jakis wypas koles pogonil modowanego C1.2 na plycie BX az do 1850Mhz!!! i ma wypas wyniki na starym gf3 bo okolo 9000 w 3dmark2001

:lol: czym go pogonił???

Skąd to wiesz, jakiś link, cokolwiek...

Prosze to jest 3dmark2001 a to dyskusje po nim :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według tej tabelki wyników, Duron 1.4GHz jest lepszy od P4 1.7, P4 1.6A i Celka 1.7 - ciekawe. Bardzo ciekawe. Mogę uwierzyć, że AMD są wydajniejsze przy tych samych częstotliwościach co Intele, ale to już przesada. Coś podejrzane te wyniki.

Według innych testów Duron 1.4GHz jest tak samo wydajny jak Celek 1.7GHz. Ciekawe jak wypada na ich tle stary Celeron.

Dołączona grafika[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...