SzYnKeN Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie wiedziałem gdzie to dać bo to chodzi o audio, ale też o kompa ale dałem to tutaj. Moje pytanie brzmi czy nic się nie zepsuje w kompie jak bym podłączył 2 kolumny o mocy 250V?? Bo chce sobie podłączyć, ale wole się upewnić bo ni chce przepłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) 250 V to fajne sa, podlacz je pod napiecie troj fazowe moze rusza :blink: Moze bardziej sprecyzuj o co ci chodzi. Edytowane 17 Listopada 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzYnKeN Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Mam 4.1 głośniki i chce zrobić 2.1 tzn 2 kolumny 250V i bass tylko nie wiem czy z komputerem mi sie nic nie zrobi tzn zepsuje lub coś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Zasilacz pewnie się spali od 250V, poza tym nie wiem jak zamierzasz wytworzyć to napięcie, masz jakąś elektrownie? Kolumny działają na mniejsze napięcie niż 250V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 250 v kolumny? pewnie chodzi ci o waty. kazdy wzmacniacz to pociągnie, ale z jaim efektem? zalezy od wzmacniacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 ktoś tu chyba nie rozróżnia Voltów od Watów... Do czego chcesz te kolumny podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzYnKeN Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 ktoś tu chyba nie rozróżnia Voltów od Watów... Do czego chcesz te kolumny podłączyć? No sry pomyłka mała pisałem wyżej do kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 mozesz podlaczyc, jak masz za slaby wzmacniacz nic nie bedzie slychac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 No sry pomyłka mała pisałem wyżej do kompa... chodziło mu o to pod jaki wzmacniacz podłączasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzYnKeN Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Cały zestaw mam z Diory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 piłka jest krótka. Głośniki potrzebują wzmacniacza mocy. Jeśli masz wzmacniacz mocy który napędzi te głośniki to jest dobrze. Dalej, wzmacniacz potrzebuje źródła sygnału i zadowoli się małą wydajnością prądową, czyli wyjście karty muzycznej spokojnie możesz podłączyć do wzmacniacza i dalej wzmacniacz do kolumn. Nic się nie ma prawa stać komputerowi bo to jest normalny zwykły układ pracy zestawu nagłośnieniowego. Z punktu widzenia komputera.. jeśli jest do niego podłączony wzmacniacz to komputera że tak powiem nie interesuje jakie ten wzmacniacz napędza głośniki. Może to być 2W a może 2000W. Mocą w tym przypadku zajmuje się wzmacniacz. Co innego gdybyś podłączył kartę dźwiękową do głośników bezpośrednio... Jako że karta ma niewielki wzmacniaczyk który ledwo starcza na słuchawki to nie pociągnie głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzYnKeN Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Dzięki za informacje. Jutro będę się tym bawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...