Matteo1906 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Chce pierwszy raz zyciu podkrecic komputer ale niewiem co musze zrobic jak zaczac...??Wejsc do Biosa i co?? Kompik to: Atlon x2 64 4200 Gigabyte m55s-s3 2gb ramu 667 Kingston Palit 8600gt Sonic + Zasilacz 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139087 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108628 wystarczy poczytać, jak tu nic nie znajdziesz to w faq będzie na pewno. życzę miłej lektury :) Edytowane 17 Listopada 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Standardowe pytanie: jakiej firmy zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Jako ze nie chcialem zakladac nowego tematu pisze w tym : Mianowicie chodzi mi ofc o OC mojego Antka :( Na ustą cisną mi sie 3 slowa : What the fu*ck? Robię wszystko tak jak trzeba : czyli dzielnik HT zmieniam na 3 , pamieci ustawiam tak zeby bylo CPU/8 ( czyli dopiero przy 2700Mhz osiagna swoje standardowe częstotliwości ) no i jade HTT . Niestety dochodzi tylko do 230 co daje mi 2185 , kazda proba podniesienia HTT na wyższe konczy sie nie wstaniem kompa i trzeba resetowac bios zworka :/ . Mial ktoś podobny problem ? Czy to wina tego siajskiego MSI ?(kumpel ma też ta plyte tylko ze na niej Athlona 64 3200 i kreci mu sie nieźle) A moze trzeba dowoltowc procka? ( w to wątpie bo jak widze tu na forum na stadardowym napieciu walicie ponad 2.5 :( ) Wszystkie sugestie mile widziane . Z gory THX . PS mam wgrany najnowszy bios do plyty PS2 jak ktos ma pisac sugestie typu kup Abita KN9 , to niech nic nie pisze , bo jakbym mial taka mozliwosc to uwiezcie ze bym kupil :) EDIT; Na tej plycie nie mozna podnosic napiecia na procku jakby ktos nie wiedzial ;-) Edytowane 18 Listopada 2007 przez _Ran'dall_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 podnies napiecie na procku. nie sugeruj sie wynikami innych, bo ile modeli tyle roznych wynikow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucky_luke23 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 podnies napiecie na procku. nie sugeruj sie wynikami innych, bo ile modeli tyle roznych wynikow ;] Eloo, ja swojego x2 4200 (Windsor) na Asus-ie M2N-e podkręcilem tylko do 2680 na troche zwiększonym napięciu (1,35V) , RAM-u nie kręcilem. także tez nie za dobrze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Eloo, ja swojego x2 4200 (Windsor) na Asus-ie M2N-e podkręcilem tylko do 2680 na troche zwiększonym napięciu (1,35V) , RAM-u nie kręcilem. także tez nie za dobrze :/Dzieki naprawde wiele mi pomogles Jak juz sie chwalisz swoim OC to wejdz w dobry temat :wink: help !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucky_luke23 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Dzieki naprawde wiele mi pomogles Jak juz sie chwalisz swoim OC to wejdz w dobry temat :wink: help !! Eloo, przeciez sie nie chwale bo to nie jest dobry wynik :cry: . A co do twojego kompa to jak ustawiles pamięci na ile Mhz ? Edytowane 22 Listopada 2007 przez lucky_luke23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Eloo, przeciez sie nie chwale bo to nie jest dobry wynik :cry: . A co do twojego kompa to jak ustawiles pamięci na ile Mhz ? Kilka postów wyrzej jest napisane jak ustawilem : CPU/8 , czyli jakbym dal proca na 2500Mhz to i tak by nie przekoczylo nominalnych taktowan ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...