KonradWariat Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Witam Mam jedno pytanie odnośnie połączenia głośników Creative Inspire T7900 i płyty głównej Asus P5N32-E SLI Creative Inspire T7900 Asus P5N32-E SLI Otóż, zestaw głośników to 7.1 , a chipset z płyty głównej obsługuje ten standard. Ale jest jeden problem : Do subwofera doprowadzone są 4 kable ( przednie głośniki , boczne , tylne oraz centralny / subwofer ) i na drugim końcu kabla, są tylko 3 końcówki, które wkłada sie do wejść na płycie głównej. Jak wyczytałem w książce dołączonej do płyty, aby mieć 8 channels, należy podłączyć wszystkie 4 kable do wejść na płycie , a ja mam tylko 3 końcówki i zawsze 2 głośniki nie działają (Surround - brakujący kabel). Czy jest jakiś sposób na to ? Można kupić jakiś kabel, który ma z obu stron po 4 końcówki? Z tego co przejrzałem forum nie tylko ja mam ten problem a odpowiedzi na pytanie brak... Pozdrawiam, Konrad. Edit: Po podłączeniu dodatkowego kabla (nie z zestawu) wszystkie głośniki działają. Ale czy tak powinno być? Edytowane 17 Listopada 2007 przez KonradWariat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 tak jest git pro jął zia ten boxowy kabel słuzy do podpiecia pod karte 5.1 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...