Skocz do zawartości
Skolim

Czy jesteś zadowolony ze swojego 8RDA(+)?

Czy jestes zadowolony ze swojego 8RDA(+)?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zadowolony ze swojego 8RDA(+)?

• Tak, nie bylo zadnych probemow.
      95
    • Tak, byly problemy ale sobie poradzilem.
      63
    • Nie, jest sporo problemow.
      25
    • Nie, plyta padla :(
      18

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem zadowolony , to ohydne mobo bez duszy (kolor zgnilozielony), ciagle zwiechy, pod wzgledem niestabilnosci bije ECS , dzwiek paskudnie znieksztalcony - epoka gramofonu Bambino z lat 70 :P, problemy ze sterami straszne, do OC sie nie nadaje , biosy padaja jak muchy przy jakiejkolwiek probie OC , wiekszosc ukladow scalonych na mobo maja temp. jak wielki piec w Hucie Katowice ;P

jednym slowem totalna porazka - ludzie nie kupujcie nie bedziecie mieli problemu ;PPPP

P.S> kupie chleb tostowy o rozmiarach tosta wielkosci southbridge do mojego prywatnego tostera 8rda+ ;)

P.P.S> Moze nareszcie spadnie liczba uzytkownikow majacych problemy ;)

P.P.P.S. Kupujcie mobo na KT400ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUWVXYZ wersja finalna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanie : załóżmy że kupuję epoxa 8rda+ . Ile będę jeszcze musiał wydać kasy na jakieś dodatkowe wentylatory itp. ? Lepiej szprzedać SB5.1 i odtwarzaćmuzykę z soundstorma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanie  : załóżmy że kupuję epoxa 8rda+ . Ile będę jeszcze musiał wydać kasy na jakieś dodatkowe wentylatory itp. ? Lepiej szprzedać SB5.1 i odtwarzaćmuzykę z soundstorma?

ja swojego (po zakupie ep8rda+) 5.1 wlasnie sprzedaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanie  : załóżmy że kupuję epoxa 8rda+ . Ile będę jeszcze musiał wydać kasy na jakieś dodatkowe wentylatory itp. ? Lepiej szprzedać SB5.1 i odtwarzaćmuzykę z soundstorma?

to zalezy jak na to patrzec - jesli tylko sluchasz muzy to napewno warto opchnac SBLive'a :) ale jesli bawisz sie w home recording to zdecydowanie nie warto pozbywac sie tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki , czyli sprzedam tego SB . A jak jest z tymi dodatkowymi kosztami?

Chciałbym przed kupnem tej płytki zaplanować sobie możliwe wydatki bo niechce żeby się puźniej okazało że musze wydać dodatkowe 100zł na chłodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym przed kupnem tej płytki zaplanować sobie możliwe wydatki bo niechce żeby się puźniej okazało że musze wydać dodatkowe 100zł na chłodzenie

A nie musisz....

Zelman na NB to jest 25 zeta... jeżeli zdecydujesz się na przełożenie Oryginala go na SB to musisz takl samo jak przy NB przesmarowac czyms magicznym dla przewodnictwa... moze w 40 zł sie zamknie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie musisz na nic wydawac :)

do FSB 200 MHz powinno wystarczyc standardowe chlodzenie.

Ten cooler Epoxa nie jest taki zly pod warunkiem ze usuniesz to łajno łączace go z z mostkiem polnocnym.

Tak jak tu ktos wspomnial mozna kupic Zalmana i przelozyc radiator EPoXa na SB tyle ze trzeba upiłowac kawalek zeberek albo wygiac i podkleic tasma izolacyjna kawaleczek (ja tam mam) poniewaz montaz radiatora blokuje element na plycie.

Najlepiej kupic dwa Zalmany NB32J i zalozyc na NB i SB.

Cena tego radiatora to ok 29 zl , wiec nie tak drogo biorac pod uwage solidnosc wykonania, ilosc pinow rozpraszajacych cieplo, elastyczny system montazu,paste termoporzewodzaca w tubce,klej termoprzewodzacy dwuskladnikowy w strzykawkach.Sam klej termoprzewodzacy w sklepie elektronicznym kosztuje ok 20 zl jakbys chcial kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu tak psioczysz na to mobo limerro tym bardziej ze konfig masz podobny do mojego. Ale zdarzać sie moze różnie

Tym to mnie położyłeś jeszcze bardziej niz limerro swoim esejem na temat 8rda+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu tak psioczysz na to mobo limerro tym bardziej ze konfig masz podobny do mojego. Ale zdarzać sie moze różnie

posiadam, bo jestem masochista ;)

oczywiscie, ze zartowalem - tak mala ironia po przeczytaniu n-setnego posta na temat 8rda+ :twisted:

ok zycze mniej problemow z tym mobo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teraz jestem już zadowolony jak wymieniłem 8RDA+ na 8RDA+:))

Tylko że ta pierwsza była walnięta od samego początku!!

Wcześniej też miałem epoxa i chodził 24/7/365:)))

wymiana 8RDA+ na 8RDA+ t spore ryzyko.... jesteś pewnien ze podolasz....

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze jakies nowe zasady - aby stac sie posiadaczem i czlonkiem ELITARNEGO klubu Epoxa na Tweak.pl trzeba zdac test skladajacy sie z czesci teoretycznej i praktycznej -- acha i ograniczenie wiekowe - min 18 latek , no i zapomnialbym o wpisowym - kontenerek piwka ;P

Czuwaj !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze jakies nowe zasady - aby stac sie posiadaczem i czlonkiem ELITARNEGO klubu Epoxa na Tweak.pl trzeba zdac test skladajacy sie z czesci teoretycznej i praktycznej -- acha i ograniczenie wiekowe - min 18 latek , no i zapomnialbym o wpisowym - kontenerek piwka ;P

Czuwaj !

Popieram, popieram... :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nono mam duzo latek duze doswiadczene i i tak ten gowniany epox sie spalił... jeszcze 10 dni do wymiany :(

w mojej ocenie to błąd projektantów - nie umieszczenie radiatorów na mosfetach - nawet MSI daje

Pewnie w nowej rev plyty, ktora bedzie oficjalnie obslugiwala FSB=200 beda musieli nad tym pomyslec i zaloza radiatorki na mosfety... Skoro ludzie od MSI do tego doszli, to w Epoxie tez do tego dojda :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nono mam duzo latek duze doswiadczene i i tak ten gowniany epox sie spalił... jeszcze 10 dni do wymiany :(

w mojej ocenie to błąd projektantów - nie umieszczenie radiatorów na mosfetach - nawet MSI daje

Pewnie w nowej rev plyty, ktora bedzie oficjalnie obslugiwala FSB=200 beda musieli nad tym pomyslec i zaloza radiatorki na mosfety... Skoro ludzie od MSI do tego doszli, to w Epoxie tez do tego dojda :wink:

Wystarczy że userzy do tego doszli :mrgreen:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby to mobo bylo perfect to wszyscy byscie sie cholernie nudzili, bo lubicie grzebac przy kompie i udoskonalac swoje maszyny - TWEAK.pl w koncu :)

Ja wlasnie zdycham z nudow, a kurna moglem wziac tego epoxa i by bylo tak interesujaco ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Płytka niestety trochę mnie rozczarowała ... Padło to to po 1 dniu użytkowania i się nie podniosło już. Wcale extrem nie był bo fsb tylko do 170 i [gluteus maximus]. Jakiś trefny mi się trafił pewnie - a tak się już cackiem cieszyłem... a teraz trzeba czekać.. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziala komus ochrona termiczna bo wczoraj sprawdzalem czez zadziala i wzlaczylem wentylator na procu. Alarm byl ustawiony na 50 a wylaczenie na 60. Doszedl do 65 i nic nawet przy 50 nie zapikal zero reakcji.  

Widze ze i tutaj mi sie proc moze zjara  

Dziwne. Ja mam starusieńką płytke Epoxa na AMD 761 Irongate i blokada terminacza działa git.

Dam np Shut Down na 60 stopni i wyłączy się - sparwdzone :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...