Skocz do zawartości
Skolim

Czy jesteś zadowolony ze swojego 8RDA(+)?

Czy jestes zadowolony ze swojego 8RDA(+)?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zadowolony ze swojego 8RDA(+)?

• Tak, nie bylo zadnych probemow.
      95
    • Tak, byly problemy ale sobie poradzilem.
      63
    • Nie, jest sporo problemow.
      25
    • Nie, plyta padla :(
      18

Rekomendowane odpowiedzi

tesz bym kupił abita (jestem starym abitowcem) ale mam aktualnie epoxa - ma kilka wad - brak dodatkowego zasilania 12V (albo aux pwr), brak regulacji Vchipset, nędzna dźwękówka ( w porównaniu do Vortexa2), brak chłodzenia mosfetów, zielony kolor laminatu oraz brak blondynki umilajacej życie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesz bym kupił abita (jestem starym abitowcem) ale mam aktualnie epoxa - ma kilka wad - brak dodatkowego zasilania 12V (albo aux pwr), brak regulacji Vchipset, nędzna dźwękówka ( w porównaniu do Vortexa2), brak chłodzenia mosfetów, zielony kolor laminatu oraz brak blondynki umilajacej życie :D

oczywiście mowa 8RDA nie +

co do chwalenia Abita....

nie zachowujcie się jak wiesckie polaczki...

jak się ktoś upiera na maxa to w 80 testach znajdzie taki gdzie abit był przed eoxem...

respect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem płyte była zepsuta oddałem na drugi dzień wymienili odrazu na nową, po 2 tygodniach padła i tamta oddałem jom czekałem dwa tygodnie oddali zrobioną, nagrali nowy biosik i teraz jest już wszystko wpożo.

A tak wogule to płaytka jest niezła, Jestem z niej zadowolony :D 8) :lol: :)

Fakt że ciągnie nieżle prądu i po włonczeniu płytki spalił odrazu mi sie zasilacz, kupiłem nowy 400W ten jeszcze działa ale na tej płytce nie trzyma napieć, płata nieżle żre prąd.

Ale to podobno wyszła tak jedna trefna seria tych płytek 8RDA i z plusem ja jestm posiadaczem tej z plusem ale kumpel kupił bez plusa i tez dwa razy wymieniał bo miał to samo co ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Fakt że ciągnie nieżle prądu...

A ciągnie - jak miałem włączona pralkę i włączałem kompa (na 1 fazie są) to mi bezpieczniki wywaliło :) pózniej jeszcze z 2 razy :D - ale była jazda - myślałem że zasiłka poszła z dymem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem swojego epoxika wracam ze sklepu zadowolony, podłonczam... niedział... po wymianie juz na nowy wszystko działa bo sprawdzali mi go na miejscu przy drugiej wymianie wracam do domu podłonczam... dziła juz taki zadowolony :D po 30 sekundach... komputre sie wyłonczył i coś śmierdzi... myśle sasiłka podbijam szybko do kumpla biore od niego jakomś zasiłke wpadam do domu podłanczam a tu działa :( A więc one żrom bardzo dużo prądu!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie mowa o RDA+ z jego pseudo-SoundStormem... A3D nie za bardzo działa :( a nie mam słuchawek 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie mowa o RDA+ z jego pseudo-SoundStormem... A3D nie za bardzo działa :( a nie mam słuchawek 5.1

ojjjj stary.. ty na serio baaaardzo mało wiesz o dźwięku....

soundstorm to wzorowa wersja wbudowanego dźwięku przestrzennego...

SB live 5.1 niczym go nie przewyższa....

wiem bo jestem taki małym audiofilem... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojjjj stary.. ty na serio baaaardzo mało wiesz o dźwięku....

soundstorm to wzorowa wersja wbudowanego dźwięku przestrzennego...

SB live 5.1 niczym go nie przewyższa....

wiem bo jestem taki małym audiofilem... 8)

przewyzsza - oprogramowaniem hehe :P

a z ta wzorowa wersja to lekka przesada ;-)

ciekawe jakby wypadlo porownanie SoundStorm vs VIA Envy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorrki ze sie wkrece do tematu. Moze mi ktos podac wymiary tej plyty,nie wiem czy mi do budy wejdzie.. :) Moj Midi Towerek nie jest za bardzo pojemny. Planuje kupic 8RDA,no chyba,ze ktos mi powie gdzie w Polsce przez net kupie Abita NF7-S.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specifications

Processor AMD Athlon™, Athlon™ XP, Duron™

Core Logic Nvidia Nforce2 SPP Chipset + Nvidia Nforce2 MCP-T

BIOS Award/Phoenix BIOS v6.0

Max. FSB 333MHz

Memory 3 x DDR SDRAM PC3200, 3GB max.

Form Factor ATX, 305mm x 245mm

Expansion Slots

AGP 1, 8x

PCI 6, 32-bit

Ports

PS/2 1 mouse, 1 keyboard.

Serial 2

Parallel 1

USB 4 onboard, 2 optional. USB 2.0

Network Nvidia Nforce2 10/100Mbps through Realtek RTL8201BL PHY

Floppy 2 drives max.

IDE 2 x E/IDE Ultra DMA/133, 4 drives max.

Controllers

Sound NForce Dolby APU through Realtek ALC650 6-channel full-duplex integrated sound PHY

Option 400-Mbps 1394a port(s) support w/ external 1394a PHY

Special Features

Hardware Monitoring Function provided by Winbond

Keyboard Power On (KBPO)

Suspend To RAM (STR)

CPU clock settings are adjustable by BIOS

CPU V-core settings are adjustable by BIOS

Memory voltage settings are adjustable by BIOS

AGP voltage settings are adjustable by BIOS

Wake On Lan (WOL)

P80P Diagnostic LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rednacz

oj stary

ty chyba nigdy nie grałeś z A3D 2.0...

wyobraź sobie że nie będąc audiofilem potrafię na słuchawkach zlokalizować przeciwnika oceniając odległość i kierunek na podstawie odgłosu kroków...

na żadnym SB to jest niemożliwe... chyba ze ma sie 4 głośniki - ale jak wtedy uzywać mikrofonu? zresztą na 4 głośnikach jest duży problem z rozróżnieniem góra-dół

a RDA+ kupiłem przyszłościowo - niestetu nowe gry nie wspierają A3D 2.0 więc chyba będę musiał kupic takie słuchawki z AC3 :( (miałem takie soniaki ale jakość była przeciętna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem:

bardzo ale to bardzo zadko (2 razy na miesiac) po twardym restarcie komputer sie uruchamia i odrazu na pierwszym ekranie jest STOP :( i takie 2 pasy jeden zielony drugi Bog wie jakiego koloru ktoche odstepu i znow cykl sie powtarza takze mam na ekranie takim pionowych paskow podwojnych z 17 :( zrobilo mi sie to chyba pierwszy raz jak bios updatowalem (najprawdopodobniej zrobilem to juz na podkreconym kompie ale tego nie jestem pewien - co moge zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh,dzisiaj wlasnie dolaczylem do posiadaczy 8RDA+. Zlazlem cala gdynie, ale wreszcie znalazlem w takim malym sklepiczku jedna sztuke. W esc w gdansku jest jakies 10sztuk,ale wsystkie to rev 1.0, a ta ktora ja dorwalem to 1.1, NB i SB maja stepping A3 wiec zapowiada sie niezle. Nie mam jeszcze ani proca ani pamieci do niej, wiec troche sie pokurzy, ale co moge powiedziec jak na razie:

Zlaczki od firewire sa beznadziejne, zsuwaja sie z plyty przy wyciaganiu wtyczki :)

Plyta jest mistrzostwem jesli idzie o miejsce, port AGP bardzo wysoko, duzo miejsca pod nim, duzo miejsca dookola socketa i NB. Idealna do WC :twisted:

Glupio tylko, ze jesli sie da radiator z NB na SB to nie mozna instalowac zbyt dlugich kart PCI, bo tak wystaje. No i radiator opiera sie o elementy na PCB wiec nie przylega rowno - trzebaby spilowac.

Rozmieszczenie zlaczek USB i Firewire bardzo dobre. IDE i FDD juz gorzej, ale tez nie jest zle.

Ogolnie zeby to jakos dzialalo porzadnie, koniecznie lepsze chlodzenie NB (aktywne,wodne) i pasywne SB, do tego radiatorki na tylu mosfetach na ilu sie da i VDD mod ;) Ogolnie bardzo pozytywnie to wyglada... ciekawy tylko, czy dziala :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupi MIDI Port!!!!!! Podłaczam MIDI klawiaturę, mam zamiar stworzyć arcydzieło, a tu doopa! Poza tym nie moge znależć w BIOSie funkcji wyłączenie beepera na wyjściu karty dżwiękowej!!! Gram se w Alien versus Predator 2, dżwię w Oknach cicho ustawiony a tu BEEP!!, i atak serca gotowy :P

ten BEEP to rzecywiscie moze przeniesc na tamten swiat, ale jest sposob ktory wymyslilem, zmajstruj sobie wava z sound of silence i wrzuc go jako stnadardowy beep. problem roziwazany, a ty dluzej pozyjesz :wink:

a ogolnie epoxika mam od 3 dni - 0 problemow (nie liczac za slabej zasilki do wymiany) - zajebista plytka - polecam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to rda jest zajebisty:

1. jedyny mod ktory musialem zrobic to lepsze chlodzenie na sb. Choc przydalbo sie tez na nb i najlepiej zeby to bylo wc.

tak bede mial w przyszlosci.

Jak na razie to z plytki jestem megazadowolony.

Szukam teraz opisu jakichs fajnych sluchawek do mojej muzyczki zeby mialy dzwiek przestrzenny.

ma ktos linki do tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wcale nie podlączyłem głośnika systemowego...

już wcześniej na jakiejś zagranicznej liście znalazłem post o tym wyciu...

pomyślałem, że tego g.ówna nie lubię i tak...

teraz kabel leży przyklejony z boku, a ja się nie nerwuje :)

do systemu ostrzegania używam Motherbord Monitora 5 i wszycko gra.. (a właściwie nie wszycko) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten beep nie idze przez glosnik, ale przez karte dzwiekowa - polecam dla posiadaczy sluchawek - mozna wyjsc z siebie i stanac obok.

a pc-speakera to ja mam od ladnych klilku lat na scianie a nie w kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten beep nie idze przez glosnik, ale przez karte dzwiekowa - polecam dla posiadaczy sluchawek - mozna wyjsc z siebie i stanac obok.

a pc-speakera to ja mam od ladnych klilku lat na scianie a nie w kompie

ROTFL... fajny text...o stawaniu obok...

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wroce do problemu dźwięku w RDA+... tzn może to nie na temat ale dzisiaj zmuszony byłem zagrac meczyk na Epox KHAL+ (własność mojej żony zreszta sam squadałem w celu uruchomienia Unreala2 który chodzi nieźle)

kur.wa w tym kompie jest Soundblaster i na moje nieszczęście właczony był eax... co za debil to wymyslił??? mapa w piwnicy pogłos jak w kosciele grac sie nie dało :( ... od dzisiaj jestem zapalonym wrogiem creative :D V2 RULZ !!! nawet na pseudosoundstormie bywalo lepiej (moze eax sie nie właczył :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Fakt że ciągnie nieżle prądu...

A ciągnie - jak miałem włączona pralkę i włączałem kompa (na 1 fazie są) to mi bezpieczniki wywaliło :) pózniej jeszcze z 2 razy :D - ale była jazda - myślałem że zasiłka poszła z dymem

o/ LOL o/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...