Skocz do zawartości
Skolim

Czy jesteś zadowolony ze swojego 8RDA(+)?

Czy jestes zadowolony ze swojego 8RDA(+)?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zadowolony ze swojego 8RDA(+)?

• Tak, nie bylo zadnych probemow.
      95
    • Tak, byly problemy ale sobie poradzilem.
      63
    • Nie, jest sporo problemow.
      25
    • Nie, plyta padla :(
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Głupi MIDI Port!!!!!! Podłaczam MIDI klawiaturę, mam zamiar stworzyć arcydzieło, a tu doopa! Poza tym nie moge znależć w BIOSie funkcji wyłączenie beepera na wyjściu karty dżwiękowej!!! Gram se w Alien versus Predator 2, dżwię w Oknach cicho ustawiony a tu BEEP!!, i atak serca gotowy :P

ten BEEP to rzecywiscie moze przeniesc na tamten swiat, ale jest sposob ktory wymyslilem, zmajstruj sobie wava z sound of silence i wrzuc go jako stnadardowy beep. problem roziwazany, a ty dluzej pozyjesz :wink:

a ogolnie epoxika mam od 3 dni - 0 problemow (nie liczac za slabej zasilki do wymiany) - zajebista plytka - polecam 8)

Ehm, to mnie zaciekawiło - możesz napisać jak to zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym nie moge znależć w BIOSie funkcji wyłączenie beepera na wyjściu karty dżwiękowej!!! Gram se w Alien versus Predator 2, dżwię w Oknach cicho ustawiony a tu BEEP!!, i atak serca gotowy :P

ten BEEP to rzecywiscie moze przeniesc na tamten swiat, ale jest sposob ktory wymyslilem, zmajstruj sobie wava z sound of silence i wrzuc go jako stnadardowy beep. problem roziwazany, a ty dluzej pozyjesz :wink: 8)

Wszystko ślicznie, cichy wav gotowy, ale jak go zrobić BEEPem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plytka super zadnych powaznych problemow z blachymi sobie poradzilem - nie wiem dlaczego tyle ludzi ma z nia problemy - stery ze strony ASUSA dzialaja spoko (win98se, win2000) te z Nvidii to koshmar jakis zle pakowane czy co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna płytka, jak na razie żadnych poważniejszych problemów nie

miałem. Świetne połączenie z AXP 1700+ JIUHB:301. Bardzo ładnie się

kręci wszystko. Na razie nawet chłodzenia nie musiałem zmieniać na NB,

ani też pasty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ver 1.1 nb A2 sb A3 od tygodnia, troche się z nią motałem, ale po najnowszym biosie jest ok. problem tylko mam taki że jak włącze zimnego kompa to zwiecha przy POST albo na detekcji procka, albo na przeszukiwaniu kanałów IDE i tak przez ok. 1-2 minuty, potem jak się proc nagrzeje do ok 30 C to juz startuje, dziwne ...

przy okazji mam pytanko : jak chłodzicie swoje nb i sb ? na 8rdafaq polecaja jakis Vantec Icebuq ale togo nigdzie nie można dostać :( jak się sprawdza Zalman na nb, ten złoty ?

pzdr

sensei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ver 1.1 nb A2 sb A3 od tygodnia, troche się z nią motałem, ale po najnowszym biosie jest ok. problem tylko mam taki że jak włącze zimnego kompa to zwiecha przy POST albo na detekcji procka, albo na przeszukiwaniu kanałów IDE i tak przez ok. 1-2 minuty, potem jak się proc nagrzeje do ok 30 C to juz startuje, dziwne ...

przy okazji mam pytanko : jak chłodzicie swoje nb i sb ? na 8rdafaq polecaja jakis Vantec Icebuq ale togo nigdzie nie można dostać :( jak się sprawdza Zalman na nb, ten złoty ? 

pzdr

sensei

Zalmana mam na NB i letni jest a oryginalny radiator Epoxa przelozylem na SB - super pomysl z tymi otworami przy MCP-T. U mnie tez raz tak bylo ze po wlaczeniu zimnego kompa zwieszal sie przy POST ale poza tym jednym razem startuje ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twiggy, a co zrobiles zeby Ci ten oryginalny radiator wszedl na sb, pilowales ? bo tam sa takie srebrne cusie i blokują go  :?

ten radiator od epoxa jest bardzo malo wydajny, ale zakladac go na sb to juz tylko z sentymentu albo z koniecznosci....

ja wkladam na niego 2 zelmany jutro...

Kto wie ile ten zelman kosztuje na WGK????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ja w koncu stalem sie posiadaczem owej plytki :)

narazie zero problemow. nb- zalman, orginalny przelozony na sb- oba dosc cieple (nb 32*C) ...

i mam pytanko odnosnie temperatur- 8rda+ to w koncu zaniza czy zawyza temp z procka? bo w porownaniu do poprzedniej z mojego kompa- tj ga-7vaxp temp zwrosla o jakies 7*C... teraz w idle mam 40, wczesniej 33... procz plyty nic sie nie zmienilo-> tt cs, as III, reszta raczej obiektywnie bo buda otwarta narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byc moze w poniedzialek bede mial ow Epox'a. I zastanawiam sie czy bede musial robic reinstall Win'a, bo to juz cos wiecej niz zmiana procka.

Zmienia sie przeciez calkiem chipset z Via KT266A na nForce2. Nie wiem czy aktualnie zainstalowane u mnie Via4in1 nie bedzie jakos kolidowac (do nForce2 jest cos a'la Via4in1?). Ew. jak to zrobic, zeby obejsc sie bez reinstalki (chcialbym jej za wszelka cene uniknac)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wkladam na niego 2 zelmany jutro...

Nie ma sensu na SB klasc zalmana. Wlozylem i jest zimny. Bawet nie letni. Cos duzo mniejszego starczy.

Ja byc moze w poniedzialek bede mial ow Epox'a. I zastanawiam sie czy bede musial robic reinstall Win'a, bo to juz cos wiecej niz zmiana procka.

Zmienia sie przeciez calkiem chipset z Via KT266A na nForce2. Nie wiem czy aktualnie zainstalowane u mnie Via4in1 nie bedzie jakos kolidowac (do nForce2 jest cos a'la Via4in1?). Ew. jak to zrobic, zeby obejsc sie bez reinstalki (chcialbym jej za wszelka cene uniknac)?

Ja przesiadlem sie z i815 i p3 i nie robilem reinstalacji tylko NAPRAWE. Zbudowal mi rejestr od nowa z uwzglednieniem zainstalowanych programow. Dziala spoko. WinXP. Tylko usun takie wlasnie rzeczy jak 4in1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten radiator oryginalny epox`a z Nb zmiesci sie na Sb?? Bo mam tam jakies srebrny podluzny leement ktory blokuje mi radiator taki od grafiki ze nie chce byc dokladnie docisniety do chipsetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ja dostałem dzisiaj swojego Epoxa 8RDA bez plusa. Kupowałem w ciemno w Tel-necie w Warszawie i zamawiali mi z Pronoxa. Zapłaciłem 470zł. :))) W dodatku trafił mi sie na szczęście revision 1.1 z NB i SB A3.

Uff. Tylko po zmianie z Shutle AK312 na KT266A zanim komp wszedł do windowsa to sie restartował.

Hmm albo winda albo pamięci. Gdzieś czytałem o tym na forum.

Ale jest taki bajzel że ciężko sie połapać gdzie.

Dla zainteresowanych mają na gieldzie przy batorego Epoxa 8RDA+ też chyba ten sam revusion z 560zł. To i tak tanio jeden koleś zawsze wołał 600zł. Jak ktoś chce wiedzieć gdzie oni stoją to niech mi wyśle SMS.

tel. 609-875-010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jużwszystko śmiga jak należy.

Reinstalka windy załatwiła wszystko.

Czy zauważył ktoś że podczas włączanie Motherboard Monitor piszczy coś delikatnie na płycie głównej.

Tylko przez moment ale zawsze. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zauważył ktoś że podczas włączanie Motherboard Monitor piszczy coś delikatnie na płycie głównej.

ja nie slysze zeby mi cos piszczalo ale uruchamia mi sie duzo dluzej niz kiedys :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie slysze zeby mi cos piszczalo ale uruchamia mi sie duzo dluzej niz kiedys :?

U mnie płyta leży na biurku i dopiero słychać jak przyłoże ucho. Tak to dosyć słabo ale mam delikatny słuch.

I też sie dłużej uruchamia.

Trzeszczy na samym początku jak tylko wączysz.

Możesz powiedzieć jakie masz napięcia.

Bo u mnie o ile +12= 12.10 i +5=4.89 jest znośne to na 1466@2091 i 1.675V +3.3= 2.61V

Zgroza nie wiem co zrobić. Na Shutle AK312 na KT266A miałem przy 2.1V i XP1875 minimum +3.1V.

Moge zasiłke reklamować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare uwag nt sb:

radiator z nb faktycznie nie do konca pasuje- jednak miesci sie z lekko przesunietym "srodkiem" w strone lewego gornego rogu (lekko). ktos powyzej napisal, ze nie bardzo sie grzeje... hmm czy ja wiem? przy antku 2100mhz, standardowych napieciach jest on tylko lekko chlodniejszy niz nb wiec ogolnie rzecz biorac CIEPLY. na nb mam zalmana, ktory juz jest ewidentnie cieply :) w zwiazku z powyzszym, dochodze do wniosku, ze ten orginalny radiatorek jest nawet niewystarczajacy dla sb (tu imho epox dal ciala na calej lini, wsadzic takie badziewie na cos, co na bank bedzie sie grzalo...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare uwag nt sb:

radiator z nb faktycznie nie do konca pasuje- jednak miesci sie z lekko przesunietym "srodkiem" w strone lewego gornego rogu (lekko). ktos powyzej napisal, ze nie bardzo sie grzeje... hmm czy ja wiem? przy antku 2100mhz, standardowych napieciach jest on tylko lekko chlodniejszy niz nb wiec ogolnie rzecz biorac CIEPLY. na nb mam zalmana, ktory juz jest ewidentnie cieply :) w zwiazku  z powyzszym, dochodze do wniosku, ze ten orginalny radiatorek jest nawet niewystarczajacy dla sb (tu imho epox dal ciala na calej lini, wsadzic takie badziewie na cos, co na bank bedzie sie grzalo...)

zalezy jeszcze co robi u Ciebie SB. Ja mam powylaczane comy, midiporty, FW i cala reszte. Dziala ide i soundstorm. Na fsb200 Zalman jest letni przy 2400mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Możesz powiedzieć jakie masz napięcia.

Bo u mnie o ile +12= 12.10 i +5=4.89 jest znośne to na 1466@2091 i 1.675V +3.3= 2.61V

Zgroza nie wiem co zrobić. Na Shutle AK312 na KT266A miałem przy 2.1V i XP1875 minimum +3.1V.

Moge zasiłke reklamować.

Oj Kalwas tyle razy to było wałkowane... To jest napięcie na RAM-ach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglibyście sprawdzić czy przy włączaniu Motherboard Monitor albo przy teście Prime 95 słuchać wysokiej częstotliwości trzaski z okolić cewek przy stabilizatorach napięcia.

PLEASE bo to mnie doprowadza do obłędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare uwag nt sb:

radiator z nb faktycznie nie do konca pasuje- jednak miesci sie z lekko przesunietym "srodkiem" w strone lewego gornego rogu (lekko). ktos powyzej napisal, ze nie bardzo sie grzeje... hmm czy ja wiem? przy antku 2100mhz, standardowych napieciach jest on tylko lekko chlodniejszy niz nb wiec ogolnie rzecz biorac CIEPLY. na nb mam zalmana, ktory juz jest ewidentnie cieply :) w zwiazku  z powyzszym, dochodze do wniosku, ze ten orginalny radiatorek jest nawet niewystarczajacy dla sb (tu imho epox dal ciala na calej lini, wsadzic takie badziewie na cos, co na bank bedzie sie grzalo...)

zalezy jeszcze co robi u Ciebie SB. Ja mam powylaczane comy, midiporty, FW i cala reszte. Dziala ide i soundstorm. Na fsb200 Zalman jest letni przy 2400mhz

tez mam wsjo powylaczane, dokladnie chodzi tak jak u Ciebie. na 2100 sb/nb u mnie sa cieple :) powiedzialbym ze sb ma identyczna temp co nb 8O co jest w sumie dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co.... mam wrazenie, że okreslienie Ciepłe... nie całkiem pasuje do tego forum...

nie możecie sprawdzic tego jakimis zwykłymi czujnikami czy co??

fajnie by było znać temperature z dokładnoscia do tego 1 stopnia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no tego sie nie spodziewałem. Płyta bez problemu chodzi na FSB 220MHz.

Jedyne co zrobiłem to zanim ją wogóle zamontowałem zdarłem spod radiatora na chipsecie ten niby pasek przewodzący ciepło i oczyściłem benzyną ekstrakcyjną.

No niestety pamięci poszły na asynchro ale trzeba je będzie zmienić.

W morde ... chyba zamówie pamięci Geil co robiły 500MHz przy max małych czasach tj. Cas 2 2-5-2.

Wtedy można by siekać rekordy. Później kupićXP 2.4 co biega na 3GHz no i intel to nie ma najmniejszych szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no tego sie nie spodziewałem. Płyta bez problemu chodzi na FSB 220MHz.

Jedyne co zrobiłem to zanim ją wogóle zamontowałem zdarłem spod radiatora na chipsecie ten niby pasek przewodzący ciepło i oczyściłem benzyną ekstrakcyjną.

No niestety pamięci poszły na asynchro ale trzeba je będzie zmienić. 

W morde ... chyba zamówie pamięci Geil co robiły 500MHz przy max małych czasach tj. Cas 2 2-5-2.

Wtedy można by siekać rekordy. Później kupićXP 2.4 co biega na 3GHz no i intel to nie ma najmniejszych szans.

Albo antka 1700+ co sie kreci na 3 GHZ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...