N3viL Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Witam wszystkich. Otóż mam taki problem. Staram się podkręcić Procka 2800+ Sempa i jakoś nie wychodzi. Czytałem już kilka Tematów ale nieznalazłem na nie odp. Osiągi jakie mnie by zadowoliły to 2.1~2.2 GHZ. Ale ja nawet nie moge dojść do całych 2.0 gdyż komp sie wiesz i nie wiem co jest tego powodem :? Moje ustawienia to HT 240 ... jak daje 250 to komp juz niewstaje, Timingi na Manual, DDR clok Ratio 2/1.66 i napiecie podnosze +10%. Słyszałem ze na takich ustawieniach procek powinnien hulać. Bardzo prosze o rady co gdzie zmienić. Nieznam sie zabrdzo na podkręcaniu no ale to co zasotosowałem wyczytałem z różnych forum. Bios jaki posiadam to F19. Ram 2x 256, 1x512. Dodam że przy ustawieniach HT wyższych niż 240 komp. jest niestabilny tzn. resetuje sie podczas grania.. Pozdrawiam ! Edytowane 17 Listopada 2007 przez N3viL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 mnożnik htt daj na 3x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3viL Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) mnożnik htt daj na 3x Mnoznik jest ustawiony na 3x. Właśnie w tym sęk że wszystko robie tak jak inni tzn standardowe ustawienia do podkręcania, a i tak nie wychodzi. Edytowane 17 Listopada 2007 przez N3viL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Clock Ratio na 2/1 lub 2/1,33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3viL Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Clock Ratio na 2/1 lub 2/1,33. Zmieniłem tak jak radziłeś. Gdy tylko ustawiłem mnożnik HT na 250 komp sie zwiesza.. Po wykryciu procka i pamięci Wyskauje taki komunikat "Please press Delete kay before over clock and into CMOS setup" I tyle.. Komp. dalej nie wstaje. :? Co robić ? B.Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3viL Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Jest ktos w stanie pomóc ? bo już straciłem nadzieję .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...