nixonn Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Mam takie pytanie próbowałem podkręcać mojego procka(stanadard 2000mhz) po przez zmianę fsb ale dojechałem tylko do 215 na 220 system łapał co jakiś czas zwiechy. Nie znam się zbytnio na oc poczytałem troche. Moje pytanie jest takie co mam pozmieniać jeszcze abym mógł podnieć więcej fsb. Wiem że tego procka można o wiele wiecej krecic. Mój sprzęt to: AMD x2 3800+ (SCYTHE NINJA) Pł: MSI K9n grafika: GF 7800GT 3GB ddr2 533 geil zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139087 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=203218 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixonn Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Szukałem tam jest tam poruszany ten sam problem dla tego procka ale zadnej konkretnej odpowiedzi nie ma :( Dodam sceen cpu-z może coś mam przestawić jeszcze w biosie zobaczcie: Edytowane 17 Listopada 2007 przez nixonn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cancel1988 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Szukałem tam jest tam poruszany ten sam problem dla tego procka ale zadnej konkretnej odpowiedzi nie ma :( Dodam sceen cpu-z może coś mam przestawić jeszcze w biosie zobaczcie: ... zmniejsz mnożnik HT z 5 na 4 lub 3 musisz też obniżyć "clock ratio" (nie pamiętam jak to sie nazywa dokładnie ;P ) ramu zeby nie miały one za duzych taktów PS. oczywiście musisz to wszystko zrobić w BIOS'ie bo pod Windowsem to raczej sobie nie pokręcisz :P Edytowane 18 Listopada 2007 przez cancel1988 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixonn Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Mógłby ktoś dokładniej napisać o co chodzi bo nie wiem co i jak :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matei Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 yy... nie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Mógłby ktoś dokładniej napisać o co chodzi bo nie wiem co i jak :?A moze tak przeczytasz FAQ o podkrecaniu A64 w odopwiednim temacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 :evil: Poczytaj FAQ, a gdy dalej będziesz miał wątpliwości, wpisz się w istniejącym temacie. Temat . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...