szczepanx Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam. Niedługo konczy mi sie umowa z TP mam łącze 512 kb i zamierzam wziąc teraz sobie 1 Mb tylko nie wiem czy przedłuzyc umowe z Tp czy moze lepszy internet bedzie z Neti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Netia będzie tańsza, tylko jak coś się powali i dostępem do sieci to dłużej będziesz czekał na naprawę. Powiem Ci tak mam netię (2mb, na rok) od marca czyli 8 miesięcy przez ten czas zapłaciłem tylko 4 rachunki , reszta to reklamacje i inne odszkodowania, w sumie internetu nie miałem przez różne awarie ponad 45 dni sam wyciągnij wnioski. Sam się zastanawiam, co zrobić przedłużyć z netią umowę czy wrócić to tepsy, nie wiem cały czas o tym myslę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Jezeli na laczach tpsa to neo poniewaz jak wezmiesz netie na laczach tpsa to oni zamula lacze ze np zamiast 1 mb bedzie 400-600kb i beda zganiac wine na netie, jezeli na laczach netii to smialo moge polecic netie - (mam 1mb) zawsze transfery wyzsze niz nominalne czy dzien cz noc, pingi male i cena internet + telefon jest nizsza niz w tpsa :wink: 0 awari raz padl modem (burza :P ) po 2 dniach mialem nowke za friko :) Edytowane 19 Listopada 2007 przez lol802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 a ja polece multimo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Jezeli na laczach tpsa to neo poniewaz jak wezmiesz netie na laczach tpsa to oni zamula lacze ze np zamiast 1 mb bedzie 400-600kb i beda zganiac wine na netie, jezeli na laczach netii to smialo moge polecic netie - (mam 1mb) zawsze transfery wyzsze niz nominalne czy dzien cz noc, pingi male i cena internet + telefon jest nizsza niz w tpsa :wink: 0 awari raz padl modem (burza :P ) po 2 dniach mialem nowke za friko :) no własnie mam neo i chyba bede musiał jednak zostac w tp :-| a ja polece multimopierwsze słysze co to za internet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja nie słyszałem żeby tepsa zamulała łącza i powiem więcej raczej wątpię żeby to robili. Wiadomo net chodzi wolniej miedzy godzinami od +/- 16.00 do 22.00 więcej ludzi siedzi na łączach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja nie słyszałem żeby tepsa zamulała łącza i powiem więcej raczej wątpię żeby to robili. Wiadomo net chodzi wolniej miedzy godzinami od +/- 16.00 do 22.00 więcej ludzi siedzi na łączach ale zauwazyłem ze od pewnego czasu przy sciąganiu plików predkosc jest słaba od 10-40 kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Kto zamula lacze? Ja mam rok i dziala tak samo jak neo tyle ze troszke mniejsze pingi w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja miałem problem z Netią jedynie 2 razy. Za każdym razem usterka została naprawiona w przeciągu niecałych 24 godzin. Transfery cały czas mam maxymalne, więc nie widzę żadnej potrzeby powrotu do Neostrady tym bardziej, że transfery u moich kolegów posiadających internet 1Mb wynoszą 10 kB/s - i tak już jest od ponad miesiąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 no własnie mam neo i chyba bede musiał jednak zostac w tp :-| pierwsze słysze co to za internet? nie wiedzialem ze google sie zepsulo sprawdzam.... multimo Oo dziala jednak :blink: widac juz naprawili uffff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja nie słyszałem żeby tepsa zamulała łącza i powiem więcej raczej wątpię żeby to robili. Wiadomo net chodzi wolniej miedzy godzinami od +/- 16.00 do 22.00 więcej ludzi siedzi na łączach Wpisz w google cos typu problemy z netia czy cos i znajdzie pelno linkow, net netia na laczach tpsa sie nie oplaca, poniewaz musisz utrzymywac usluge w tpsa czyli jakies 50zl za telefon + mozliwosc podpiecia neta (czyli lepiej neo). @szczepanx Zadzwon na infolinie netii i zapytaj o dostepnosc telefonu i neta w twojej okolicy bo netia naprawde dobra, mam od poczatku dostepnosci internetu szerokopasmowego i do tej pory nie narzekam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Wpisz w google cos typu problemy z netia czy cos i znajdzie pelno linkow, net netia na laczach tpsa sie nie oplaca, poniewaz musisz utrzymywac usluge w tpsa czyli jakies 50zl za telefon + mozliwosc podpiecia neta (czyli lepiej neo). @szczepanx Zadzwon na infolinie netii i zapytaj o dostepnosc telefonu i neta w twojej okolicy bo netia naprawde dobra, mam od poczatku dostepnosci internetu szerokopasmowego i do tej pory nie narzekam B-) ale cały plus jest w tym ze nie płace za abonament telefoniczny poniewaz kozystam tylko z internetu a za telefon płaci tesciowa bo ona z niego korzysta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Mam Netię na linii TP od lutego albo marca (1Mb) i nie mam z nią problemów - działa tak samo jak wcześniej działała neostrada, czyli dobrze. A jeśli chodzi o ceny i opłacalność, to już chyba każdy sam może sobie sprawdzić jak jest obecnie. Po tym jak znieśli limity w neo podejrzewam, że oferty są podobne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Jeśli chodzi o oferty, to 1Mb różni się w obu sieciach kwotą ok. 5zł, netia jeśli dobrze pamiętam 59zł a neo-65 więc tyle co nic. A teraz małe pytanie. Mieszkam w takiej okolicy gdzie wrony mają rondo a światło niedochodzi bo zadaleko ;] No i jest problem. Stare budownictwo i linie owocuje tym że w jednym bloku ktoś ma neostradę a jego sąsiad już nie może jej założyć. Tu trochę strachu, bo chcę się przesiąść ale...w/g infolinii mogę założyć internet u siebie, a sąsiad...j/w sytuacja identyczna, chciał założyć powiedzieli że się nie da...a mieszka na przeciwko mnie! Czy w razie czego, gdy przyniosę zestawik do domu, podłącze i okaże się, że nie działa...jest jakaś szansa na zwrot czy mam...sam nie wiem...płacić przez 2 lata abonament? ;> Na infolinii powiedziano mi, że nie ma czegoś takiego jak m-c testowy czy coś...no i się troszkę boję wpakować w to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 mysle ze jak nie bedzie mozliwosci technicznych to po prostu nie załoza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 hmm...no miejmy nadzieję, składam jutro wypowiedzenie u obecnego dostawcy, i przejdę się do salonu orange pogadać sobie z nimi ;d ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Jezeli na laczach tpsa to neo poniewaz jak wezmiesz netie na laczach tpsa to oni zamula lacze ze np zamiast 1 mb bedzie 400-600kb i beda zganiac wine na netie, jezeli na laczach netii to smialo moge polecic netie - (mam 1mb) zawsze transfery wyzsze niz nominalne czy dzien cz noc, pingi male i cena internet + telefon jest nizsza niz w tpsa :wink: 0 awari raz padl modem (burza :P ) po 2 dniach mialem nowke za friko :) Co Ty bredzisz? Mam net od Netii na laczach TP SA od lutego i nigdy nie bylo problemow z wolnym transferem - predkosc osiaga 135KB/s, czyli nawet z lekka gorka. Na poczatku rzeczywiscie byly problemy z dlugim czasem naprawy, ale ostatnia usterke (2-3 miesiace temu) usunieto po 2 dniach - cos sie wiec chyba poprawilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Miało byc tak pieknie bo tesciowa płaciła abonament za telefon a niedawmo sie dowiedziałem ze rezygnuje z telefonu :cry: ale napisałem juz nowy temat o tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zasadnicze pytanie, powraca...neostrada, netia czy może multimo? Mam plan socjalny więc jeżeli z netią i multi, nie ma problemów jakie były ostatnio to wiedziałbym już co brać. Ale chodzi mi o to naprawianie awarii netii na sieci TP...skoro niektórzy po 1-2m-ce czekają nawet. A takie coś nie wchodzi wręcz w gre :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 a ja bym tobie polecił orange freedom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...