Skocz do zawartości
SupaFax

Soundstorm A X-fi Xtreme Gamer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeszukałem cały dział o Audio i znalazłem kilka wątków na temat sprzętowego wspierania EAX. Niestety nie ma tam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Ale może zacznę od początku.

Dotychczas miałem 4 letnią płytę Asusa ze zintegrowanym SoundStorm'em na pokładzie i grałem w Counter-Strike 1.6 z włączonym EAX. Jakość pozycjonowania na zwykłych stereofonicznych słuchawkach Technics'a była IMO idealna. Kilka dni temu złożyłem sobie nowego kompa z ALC888 na płycie głównej. Wiedziałem, że EAX w tym układzie jest wspierany jedynie programowo, jednak nie sądziłem że różnica będzie aż tak znaczna, po prostu nie dało się grać. Pożyczyłem więc Audigy SE, dopóki sam czegoś nie kupię. I znów rozczarowanie. Echo (pomimo wyłączonych efektów specjalnych i symulacji otoczenia) oraz złe pozycjonowanie dźwieku jest nie do wytrzymania.

Pytam was drodzy forumowicze, czy jeśli kupię X-Fi Xtreme Gamer to będę miał czysty dźwięk z dobrym pozycjonowaniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że tak niewiele gier obsługuje EAX, jak zobaczyłem jak brzmi dźwięk w Thief'ie najnowszym to byłem pod wrażeniem (mam X-fi), świetne efekty 3d na słuchawkach zwykłych.

Kup kartę w sklepie w którym można zwracać produkty do iluśtam dni bez podawania przyczyny. Jeśli ci nie podejdzie, to zwrócisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paolo, nigdy nie uzywalem A3D ale sprawdzę inne sterowniki, bo z tego co napiałeś wynika, że to ich wina.

/wywalilem kartę z budy, żeby mi innych części tandetą nie zaraziła. Jutro zamówię Gamer'a.

Edytowane przez SupaFax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi