Skocz do zawartości
Tapio

Jak Zabezpieczyc Siec Wi-fi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wlasnie kupilem sobie rouer, polaczylem wszystko i jest ok. Wszystko dziala, siec jest wykrywana na moim laptopie ale chcialbym ja teraz zabiezpieczyc tak aby nikt niepowolany nie korzystal z tej sieci.

Jak to zrobic? Gdzie sie wpisuje haslo bo nie mam pojecia o tym.

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Wlasnie kupilem sobie rouer, polaczylem wszystko i jest ok. Wszystko dziala, siec jest wykrywana na moim laptopie ale chcialbym ja teraz zabiezpieczyc tak aby nikt niepowolany nie korzystal z tej sieci.

Jak to zrobic? Gdzie sie wpisuje haslo bo nie mam pojecia o tym.

Prosze o pomoc

Jaki router?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starczy ze podslucha SSID i sklonuje sobe MAC albo poprostu wywola konflikt IP. sieci bezprzewodowe nie sa bezpieczne i kropka - bo chyba ze polaczenia sa autoryzowane przez radiusa naprzykald.

tylko ze ja chce to zabezpieczyc tylko zwyklym haslem bo wychodze z zalozenia ze jak ktos sie bedzie na tym znal to i tak sie wlamie i tak, tak wiec jak wprowadzic haslo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw po prostu zabezpieczenie typu WPA-PSK, powinno być gdzieś we właściwościach WiFi. Hasło jakieś trudniejsze, żeby zawierało cyfry i litery. Wystarczy...

tzn ktore zabezpieczenie mam wybrac i ile znakow ma miec to haslo? Bo to tu ustala sie haslo? (patrz zdjecie) Pytam poniewaz jak wpisze jakies haslo to na drugim komputerze nie mam nawet mozliwosci wpisania hasla (przy mojej wykrytej sieci jest czerwony krzyzyk sygnalizujacy jakis problem a jak haslo zdejme to wszystko dziala)

post-152856-1195903251_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi