Skocz do zawartości
Gość Ramzes The Great

Dziwne wibracie obudowy.......

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Siemka, mam troche dziwny problemik. Mam hdd taki jak w podpisie, po wlonczeniu kompa z obudowy dobiega dziwne buczenie, nie wiem juz co mam z tym zrobic, powoduje je hdd, ktory nie jest wogole glosny a jedynie wprawia obudowe z rezonans jakis :( pomozcie co zrobic !!!!!!!????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz kilka kieszeni na dyck w obudowie to przeloz i dokrec ... hehe a niech dsk bedzie na 4 srubkach :D bo moze na 2 masz:) a jak nie to WYTNIJ SOBIE z cieniutkiej gumy 2 paski i zrib w nich takie dziurki i umiesc je w obudowie razem z hdd i niech te paski beda bo bokach dysku i styka ... mialem tak w starym kompie ale to na krtotko bo potem bylo ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem to samo ale z nagrywarką i podkładki pomogły.

do dysku poszukaj śrubek ze skośnym gwintem krótkich (tak to się chyba nazywa) o wiele lepiej trzymają od zwykłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem identycznie - tez mialem taki dysk. Jedynym sposobem jaki znalazlem bylo wykrecenie dysku i polozenienie go na podkladce z korka w dolnej kieszeni 5.25, niestety grzal sie niemilosiernie. Problemu inaczej rozwiazac nie zdazylem bo mialem wlamanie do mieszkania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...