jaruczek Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Hej jak sadzicie ile w tym prawdy : http://www.householdhacker.com/?p=7 bo bym sie pobawil ale nie wiem czy jest sens ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Możesz sie pobawić. To samo działa z cytryną, wkładasz do niej (po przeciwnych stronach cytryny) blaszke miedzianą i cynkową, podłanczasz pod to żaróweczke (4,5V) i bedzie świecić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 a reszta w kategorii Activity ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Głośnik z talerza i folii - technicznie możliwe, ale to jaka muzyczka poleciała z tego to <rotfl> Taki wynalazek jest w stanie wygenerować coś, co można w najlepszym wypadku uznać za pierdzenie :D Zasilanie TV z baterii - n/c Ładowanie iPoda - to, że żarówka 4,5V się na chwilkę zapali, to nie znaczy, że wytworzyło się tam takie napięcie. Z tego co pamiętam z fizyki z gimnazjum, to cytryna wytwarzała coś koło 1V przez max. paredziesiąt sekund. A gościu w tle mówi coś o ładowaniu iPoda przez 15-20minut :D Rozumiem, że Gatorade daje kopa, ale bez jaj :P Edytowane 18 Listopada 2007 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 to z zasilaniem TV to calkowity bullshit .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) z TV to przegiął pałę.. a resztę głośników czy zasilaczy z cytryny to ja robiłem jak miałem 12 lat :D Głośniki robiłem owijając drutem tubę z papieru, sklejając parafina i umieszczając w pobliżu magnes... i grała muzyka :) Edytowane 19 Listopada 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ładowanie iPoda - to, że żarówka 4,5V się na chwilkę zapali, to nie znaczy, że wytworzyło się tam takie napięcie. Z tego co pamiętam z fizyki z gimnazjum, to cytryna wytwarzała coś koło 1V przez max. paredziesiąt sekund. A gościu w tle mówi coś o ładowaniu iPoda przez 15-20minut :D Rozumiem, że Gatorade daje kopa, ale bez jaj :P akumulatorek z drutu miedzianego i stalowego z octem jako elektrolitem daje jakies 20mA i ok 1V w zwarciu. i to znacznie dluzej niz pare sekund ;) ale LED sie nie sweici bo napiecie jest za niskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ehm, a cellphone interceptor? Toż to jakiś hardkor, to ma w ogóle prawo zadziałać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ehm, a cellphone interceptor? Toż to jakiś hardkor, to ma w ogóle prawo zadziałać? z tego co wiem to aktualnie sygnał przesyłany jest cyfrowo więc raczej nici... a co do cebuli to fake, choć np. cytrynka zasiliłaby no-nameowy odtwarzać mp3 bez włącząnego podświetlania, z tego co mierzyłem co prąd potrzebny był mniejszy od 0.5mA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) ogólnie ta storna to jedna wielka lipa :D. Chcesz dośwaidczenia - pooglądaj MAKE zine albo instructables :) Edytowane 20 Listopada 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 http://www.myzlab.pl/ takie doświadczenia sobie porób :D ja zbieram stuff do budowy tesli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...