Skocz do zawartości
DJ

kingston hyperx czy twinmos

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze ludzie :) , w siriusie napisane jest za sa na kosciach winbonda i jescze cos DJ w sieci jest wiele testow tych kosci , przeciez masz neta wiec poszukaj. Autorzy testow pisza ,ze kosci dzialaja bez problemu na 400mhz przy cl2 . W tym tescie co podalem linka autor pisze ze modol ktory przechodzil memtest i goldmemory(bez bledow) przy 440mhz , w sandrze benchmarkowal sie jeszcze przy 488mhz !!!! :

One of our 256 MB Twinmos PC 3200 modules for example could be benched with Sandra at 244 MHz, but could only complete the Memtest and Goldmemory tests at 220 MHz, because it is possible to take a SANDRA memory benchmark with a highly unstable system. As a rule of thumb we estimate that the maximum frequency under which Sandra would run has to be reduced by around 20 MHz to get sustained fault free test runs with Goldmemory and Memtest-86.

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze inaczej

ja potrzebuja pamieci ktore będą chodzic conajmniej na cl2.5 na fsb 200 MHz przy czym będa wtedy fullllllllllllllllllll stabilne

nie mam mowy o jakim kolwiek wykrzaczaniu sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Cierpliwie Twin tłumaczy :) A wy go nie słuchacie :? Mam ram na Winbondzie bh-6, 410 2-2-2-5, nawet nie jęknie :D

Posłuchajcie Twina, posłuchajcie :wink:

IVO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh poszło na 202Mhz 5-2-2-cl2 (bez zmian napięcia) ale nie przechodzi 3dmarka, po pracy powalcze dalej :)

Jakieś propozycje ?????

Wygląda to tak :

10x202 fsb

Vcore 1,675

DDR - 2,6V

AGp - 66Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiec dostepna w sirius.pl jes zrobiona na TYCH kosciach:

Twinmos

02454

TMD7500F8E50B

Ja sam nigdy sie z tego typu kosciami nie spotkalem, wiec wiem jak one sigaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal , czekam na te twinmosy , jak przyjda to powiem na jakich sa kosciach. I po jakiego chu... pisza , ze sa na cheapach winbonda jak nie sa!!! Niedlugo sie przekonamy :)

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panowie zamawialem dziś pamięci TwinMos co prawda DDR400 ale uzyskałem informacje że pamięci sa na kościach winbond a nie m-tec. Kupowałem w sklepie WGK, co prawda pamięci nie mają w cenniku ale koleś bez problemu załatwił na zamówienie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...