kufli Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Mam nadzieje, że pomożecie mi rozwiązać pewien dylemat. Moja płyta główna to ASRock ConRoe865PE (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoe865PE&s=Intel) Procek to Celeron D347 3.06GHz (obecnie pracuje na 3.45) Wydajność Celka jest mizerna, myślę o dwurdzeniowcu. I nie wiem czy brać Pentium D 9xx czy E2180. Tu prosiłbym o podpowiedź czy przypadkiem E nie będzie się dławił na DDR 333MHz (mam 1GB w Dualu). Ogólnie to RAM martwi najbardziej, coś mi się kołacze po głowie o pracy asynchronicznej ale nie pamiętam o co dokładnie chodzi. Liczę na Waszą pomoc w wyborze procka i wyklarowanie sprawy czy 333 MHz RAM będzie współpracował z CPU na 800 MHz magistrali. Przyszła mi na myśl jeszcze inna koncepcja. Zmienię płytę na taką, która obsługuje FSB533 (Asus P5B dla przykładu) i tu mam pytanie: Jaki kupić RAM, żeby pracował z obecnym Celeronem i w niedalekiej przyszłości kimś z rodziny Core2Duo. Powiedzmy E4600. Z góry dzięki za wszelkie informacje i sugestie. Edytowane 22 Listopada 2007 przez kufli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Proc ma 800MHz QPB, więc FSB = 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...