mortiser Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam mam taki problem iż mam podłączony do PC tv przez wejście liniowe (AUX) wyjście karty muzycznej mam podłączone w systemie 5.1 . Moje pytanie jest takie: czy jest jakiś sposób aby sygnał stereo z AUX mixować na sygnał 5.1 przez AC3filter tak jak to jest z filmami nagranymi w 2.0 a AC3fiter miksuje to tak że słychać dzwięk w 5 głośnikach i subwooferze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 normlanie wystarczy ustawić output na 5.1 w ac3filter. Nie wiem natomiast jak to się ma do AUXa, bo całkiem być może sygnał z AUXa nie prechodzi w ogóle przez ac3filters - bo jego źródłem nie jest np film i nie jest on załadowany jako kodek. Sygnał z AUXa leci chyba prosto na wyjście karty muzycznej hardłerowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Sygnał z AUXa leci chyba prosto na wyjście karty muzycznej hardłerowo...Ale po drodze można go modyfikować ;) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1469084 Edytowane 19 Listopada 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 właśnie.. ale co ładuje moduł fddshow Audio decoder? W przypadku odtwarzania filmów ładowany DirectSound np i inne moduły jak np ac3filters czy fddshow. Tam na schemacie jest pokazane, że sygnał jets pobierany z soundblastera z wyjścia capture - ale czy ten capture działa tak sam z siebie cały czas czy jakoś go trzeba wymusić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 ale czy ten capture działa tak sam z siebie cały czas czy jakoś go trzeba wymusić?Capture "wymuszasz" przyciskiem PLAY w GraphEdit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 czyli w ten sposób non stop chodzi jakieś coś co capturuje dźwięk z karty muzycznej coś na styl nagrywania dźwięku z programu do nagrywania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Mniej więcej. Można zamiast Default DirectSound Device wstawić filtry WAV Dest i File writer i program do nagrywania dźwięku gotowy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...