adamo1592 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Otóż dzisiaj siedziałem 5h próbując znaleźć odpowiednie sterowniki, a przede wszystkim, co zrobić, aby wszystko działało dobrze. Proszę o szczegółową instrukcję. Nie musi ona być dziś, jutro,chodzi tylko o to, abym ja, początkujący użytkownik komputera mógłbym to samodzielnie zrobić. Opis urządzenia Typ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI Pole Wartość Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-8I945GMF Zintegrowana chyba ta karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) fajna ściema z tymi 5 godzinami na to trzeba góra 5sek. http://www.gigabyte.pl/products/mb/ no i co się z płytą CD ze sterami stało? Edytowane 18 Listopada 2007 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo1592 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 fajna ściema z tymi 5 godzinami na to trzeba góra 5sek. http://www.gigabyte.pl/products/mb/ no i co się z płytą CD ze sterami stało? Ondalazłem płytę ze sterami. Tego użyłem, a dźwięku jak nie ma tak nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Trzeba jeszcze ręcznie zainstalować jedną z trzech łatek (odpowiednią dla systemu, którego używamy). Są na płycie w katalogu ze sterami dla dźwięku. Uprzedzając pytanie, które pewnie zadasz po kolejnych pięciu godzinach szukania, odpalamy każdą z łat po kolei, jak nie będzie odpowiednia, to wyświetli komunikat o niezgodności. Edytowane 19 Listopada 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo1592 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Trzeba jeszcze ręcznie zainstalować jedną z trzech łatek (odpowiednią dla systemu, którego używamy). Są na płycie w katalogu ze sterami dla dźwięku. Uprzedzając pytanie, które pewnie zadasz po kolejnych pięciu godzinach szukania, odpalamy każdą z łat po kolei, jak nie będzie odpowiednia, to wyświetli komunikat o niezgodności.Zrobiłem tak jak było trzeba. Jak ustawię głośniki bardzo głośno to słychać taki szum/zgrzyt. Co mogę zrobić? Co jest źle? Edytowane 19 Listopada 2007 przez adamo1592 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ale grają (i zgrzytają) czy nie grają wogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo1592 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ale grają (i zgrzytają) czy nie grają wogóle?W Winampie jest odtwarzana muzyka(gość mówił, że to dowód, że sterowniki są dobrze zainstalowane), a w głośnikach słychać tylko zgrzyt. 0 muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Oczywiście głośność w panelu sterowania jest ustawiona na odpowiedni poziom i nie ma zaznaczonego wyciszenia? Głośniki podpięte do zielonego gniazda? W innych odtwarzaczach jest tak samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 a weź zobacz czy kable dobrze podłączyłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo1592 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 a weź zobacz czy kable dobrze podłączyłeś3 dni temu głośniki działały, więc raczej są dobrze podpięte. Zainstalowałem sterowniki, które w google znalazłem i głośniki przestały działać. Głośność ustawiona dobrze. Jak znajdę chwilę czasu to skoczę do kumpla i sprawdzę czy u niego działają. Chyba że można do radia podłączyć itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Można do radia, odtwarzacza mp3, czegokolwiek z wyjściem słuchawkowym minijack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo1592 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Wszystko już działa. Problem tkwił w menedżerze. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...