BLBK Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Potrzebuje waszej pomocy - fajnie by bylo gdybyscie mogli mi cos doradzic Sprawa wyglada tak, ze moj stary komp sobie dziala u brata, ale (jak zawsze) moglby to robic lepiej B-) Konfig: Athlon XP barton 3000+(fsb 333) Abit NF7S v.2.0 Galaxy 6600GT AGP 2x512MB Kingston HyperX 400MHz Chieftec 450W Reszta mniej wazna raczej I tak mysle, zeby wykorzystac to, ze Bartony i ddry nadal dosc dobrze cenowo stoja. Moze wymienić pare gratow na nowe bez doplacania do tego interesu zbytnio? Z moim wstepnych ogledzin wynika, ze za sprzet powinienem dostac na allegro tak mniej wiecej: Barton ~ 290PLN NF7 ~ 120PLN 66gt ~ 150PLN 2x512 HyperX ~ 170PLN I teraz pytania: 1. Mysle, zeby zostawić sobie zasilacz, bo i tak za niego duzo nie dostane, a styknie do nowego zestawiku - dobrze mysle? 2. Czy moje szacunkowe przypuszczenia odnośnie cen są poprawne? 3. No i trzecie - co kupic w zamian, aby nie dopalcic strasznie, a zeby chodzilo lepiej? Na C2D raczej na pewno mi nie styknie, wiec chyba zostaje AM2. Moze cos takiego: AMD Athlon 64 X2 BE 2350 badz AMD Athlon 64 X2 EE 4400 Gigabyte GA-M56S-S3 7600gs 2x1gb Goodram pro Cenowo powinno przypasic, skok wydajnosciowy powinien byc, tylko czy aby na pewno wszystko bedzie "haraszo"? :D Z gory dzieki za porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Nie chcę być niemiły, ale takich topików w tym dziale jest co najmniej ....piętnaście?!? Wystarczy poszukać. Sam mam sprzęt z siga i szykuję się na zmiany. Życzę powodzenia z takim cenami...(sam o nich marzę). Zobacz ile bartków na allegro...masa! Ja za swoje bebechy jak dostanę 600PLN to będe wesół! A konfig: MSI Neo2 FR E2140 86+ 2x1gb RAM PSU- imho wystarczy na luzie pozdrawiam i życzę udanych zakupów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) I tak mysle, zeby wykorzystac to, ze Bartony i ddry nadal dosc dobrze cenowo stoja. Stoją bo ludzie za tyle wystawiają... patrz po ile schodzą i spróbuj w takiej cenie sprzedać... Moze wymienić pare gratow na nowe bez doplacania do tego interesu zbytnio? Z komputerem jak z remontem. Zawsze więcej wydasz niż przewidujesz Z moim wstepnych ogledzin wynika, ze za sprzet powinienem dostac na allegro tak mniej wiecej: Barton ~ 290PLN NF7 ~ 120PLN 66gt ~ 150PLN 2x512 HyperX ~ 170PLN Procek około 200zł - tylko 3200+ stoi wysoko NF7 - 80zł myślę realna cena 66gt - myślę, że licz sobie 100zł pamiątki - 150zł góra tak mi się wydaje. Daj znać po ile to wszystko sprzedałeś jeżeli Ci się to uda 1. Mysle, zeby zostawić sobie zasilacz, bo i tak za niego duzo nie dostane, a styknie do nowego zestawiku - dobrze mysle? Zależy od konfigu ale ogólnie jeżeli mówisz bez wkładu finansowego to nie będzie żadnych konstrukcji naprawdę prądożernych. Zasilacz zostaw w takim razie. 2. Czy moje szacunkowe przypuszczenia odnośnie cen są poprawne? Nie 3. No i trzecie - co kupic w zamian, aby nie dopalcic strasznie, a zeby chodzilo lepiej? Edytowane 18 Listopada 2007 przez Trolu609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) pamiątki - 150zł góra tak mi się wydaje. Daj znać po ile to wszystko sprzedałeś jeżeli Ci się to uda Dwie aukcje, które się już zakończyły: http://allegro.pl/item266673601_kingston_h...12_mb_1024.html http://allegro.pl/item268251834_kingston_h...aw_bcmgwar.html Więc kolegi 170zł jest całkiem realne ;) (Sam chcę opchnąć te pamięci, więc się ostatnio interesowałem :P) Procek: max 170zł MoBo: jak ładnie opiszesz, to 130zł wyciągniesz! (KLIK Grafa: za swojego GigaByte 6600 mogę mieć 80zł, więc 110-120zł powinno wpaść do kieszeni Powodzenia! P.S. A zestaw składaj z E2160 na pokładzie ;) Edytowane 18 Listopada 2007 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...