Skocz do zawartości
AlienMks

Dobry Zestaw Do 600 Zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć powiedzcie mi czy wybrałem sobie dobry zestaw do 600 zł ? To maksymalna kwota którą mogę wydać uwzględniając w tym wysyłkę.

P31-DS3L Gigabyte GA-P31-DS3L 232.68 PLN

KINGSTON DDR2 2GB (2x1GB) PC667 131.10 PLN

INTEL Dual-Core E2140 1,6GHz 1MB LGA-775 BOX 204.95 PLN

Ceny ze sklepu 4speed bo tam najtaniej znalazłem. Myślicie że coś lepszego za tą kasę da sie wydusić ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co wybrałeś jest polecane przez większość więc wydaje mi się, że w tym przedziale cenowym niczego lepszego nie wynajdziesz. Dla mnie jak najbardziej OK pod warunkiem, że na dobrą sztukę E2140 trafisz i ram kingstona na elpidach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kingstony na elpidach się lepiej kręcą, poznasz je po charakterystycznym napisie na pamięciach - ELPIDA. Jako że ramy nie mają radiatorów wystarczy iść do sklepu i sprawdzić na własne oczy

możesz też spróbować po numerze seryjnym

http://www.allegro.pl/item267380180_kingst...cja_elpida.html

http://www.allegro.pl/item267712651_selekc...67_elpida_.html

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kingstony na elpidach się lepiej kręcą

Sorry za mały off-topic.

Używałem Elpidy i byłem zadowolony, dało się przy stosunkowo niskim napięciu 2,0V dojechać w okolice 960MHz CL5/900MHz CL4.

Ostatnio korzystając ze spadku cen sprawiłem sobie kolejną kość Kingstona oznaczoną po prostu "Kingston". Kość robi 960MHz CL5 bez zmiany napięcia czyli przy 1,8V :blink: (proc niestety nie pozwala mi sprawdzić górnej granicy) oraz 945MHz CL4 przy 2,0V, czyli wyraźnie lepiej niż moje stare Elpidy. Czy ktoś orientuje się, kto może być producentem tych chipów? Podaję numery na chipach: S0055967 0738 SCP D6408TLQBGL3E i na dole S0925002PEBRD (lub litera A na końcu)

Edit: po googlowaniu ustaliłem że istotne jest to oznaczenie: D6408TLQBGL3E - może pomoże to komuś przy zakupach

Edytowane przez daisycutter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi