dumpmuzgu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 ja obecnie uzywam tylko tych chusteczek z lidla. dobre w kazdej sytuacji. ewentualnie potem sciereczka z mikrofibry. niestety jezeli byla juz uzywana potrafi zostawic na szklach to co wczesniej zebrala :) do auta kupilem nakladki polaryzacyjne na okulary. niby badziewie za 30-40zl, ale dziala. deska nie odbija sie w szybie, a i cos tam przyciemniaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Nie wiem jak to jest w sumie. U mnie na "szklanych" szkłach często powstają smugi czyszcząc je microfibrą. Nawet jak dzień wcześniej je umyje wodą z płynem. Teraz zmieniłem okulary na szkła plastikowe i wystarczy je umyć raz na jakiś czas, a sciereczka czyście za każdym razem na tyle dobrze że nie ma żadnych smug. Chusteczek używam tych z biedronki, a jak się lub regina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Kupiłem niedawno okulary z antyrefleksami "diamentowymi" od szajny w jednym sklepie netowym i z czystym sumieniem mogę polecić: zero smug, nie parują, brud się ich specjalnie nie trzyma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ɹǝıssɐuɹɐƆ Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Kupiłem niedawno okulary z antyrefleksami "diamentowymi" od szajny w jednym sklepie netowym i z czystym sumieniem mogę polecić: zero smug, nie parują, brud się ich specjalnie nie trzyma... Kupiłeś okulary bez uprzedniego przymierzenia? Jak rozumiem masz porównanie ze zwykłymi soczewkami AR i są znacząco lepsze? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Dokładnie tak. Okulary kupione bez przymierzania, bo generalnie wiem co pasuje do mojego łysego łba, a wszystkie oprawki i tak są w jednym rozmiarze, więc jedyną rzeczą którą optyk w salonie mógłby mi wykonać, to dogiąć odpowiednio zauszniki, czego akurat nie chciałem. Wcześniej miałem zwykłe noname AR i niestety dość mocno się smużyły przy wycieraniu, parowały jak szalone, a na dodatek bardzo szybko wzbogaciły się o piękny zestaw mikro rys, co bardzo przeszkadzało. Teraz o parowaniu już zapomniałem, o smugach również, a i jak na razie nie udało mi się ich porysować - chociaż nie mam ich długo - zobaczymy jak ten "diament" będzie wyglądał po paru miesiącach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Rozumiem ze rozstaw zrenic itd znali w salonie... Powiem Wam ze testowalem juz naprawde duza ilosc szkiel do okularow i z zadnych w pelni nie bylem zadowolony... Szkla kontaktowe odpadaja ze wzgledu na "suche oko" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Rozumiem ze rozstaw zrenic itd znali w salonie... Robiłem porządne (tzn. nie ograniczające się do 2 min. na automacie) badanie wzroku przed zmianą szkieł, więc rozstaw mi okulistka zmierzyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ɹǝıssɐuɹɐƆ Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 No ja właśnie przymierzam się do wymiany. Badanie u normalnego lekarza i zamówienie przez neta kusi takiego skąpca jak ja. Tylko najpierw i tak muszę poprzymierzać oprawki w dużych salonach, najlepiej w towarzystwie znajomego w charakterze fotografa. Tak z ciekawości co sądzicie o grubych oprawkach jak ma np. Wojewódzki? Bo zajebiście mi się podobają, ale boję się, że będę wyglądał jak emo/bieber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Grube oprawki trzeba przymierzać bo nie wszystkim pasują. Mogą być bardzo fajnym dodatkiem nadającym charakteru lub totalnym wieśniactwem i popisem. Ja byłem wczoraj u okulisty i okazuje się, że jednak powinienem nosić okulary do komputera/telewizji (+0.5 OL / 0 OP) i właśnie rozważam zrobienie sobie okularów z bardziej stanowczymi oprawkami (bo do tej pory zawsze szedłem w dyskretny minimalizm i chciałbym bardziej stanowczy dodatek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 zamówienie przez neta kusi takiego skąpca jak jaWitam w klubie. :lol2: Generalnie mogę stwierdzić, że warto, bo za kompletne okulary zapłaciłem tyle, co w pobliskim salonie za zwykłe szkiełka nawet bez ar boję się, że będę wyglądał jak emo/bieber.Będziesz. :wink: ...a na poważnie, to imo grube oprawki pasują małemu ułamkowi noszących je, więc bez przymierzenia nie da rady. Ja jestem wierny żyłkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Ja takze wole cienkie oprawki... Od kilku lat wierny jestem Pradzie... bardzo fajne, lekkie oprawki ktore bardzo dobrze trzymaja sie glowy Zdarza sie ze gram w nich w siatke i nie mialem nigdy opcji by spadly albo sie przekrzywily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Ale za Pradę sporo się płaci bo to w końcu marka. Ja na ten sezon muszę się przede wszystkim rozejrzeć za przeciwsłonecznymi, mam wrażliwe oczy i łapię się na tym, że ciągle je mróżę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Ano sie placi... ale czlowiek wie za co Pierwsze oprawki mialem jakies 6 lat Terazniejsze mam prawie dwa lata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o sklepy to od siebie polecam Soczewki kontaktowe, Ray-Ban, Okulary przeciwsłoneczne, Oprawy - OPTYLINE.PL ~ 2 tyg. temu robiłem u nich zakupy i jestem bardzo zadowolony. Świetny kontakt telefoniczny. Obsługa miła. Błyskawiczna wysyłka kurierem (o ile dane oprawki mają fizycznie na stanie w sklepie. W przeciwnym wypadku niestety czekamy około tygodnia aż dojdą. Jak to pan stwierdził "z magazynu z Włoch" :lol: ) Wysyłka darmowa przy zamówieniu powyżej 300zł. @KHOT gdzie zamawiałeś? Może komuś się przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 @KHOT gdzie zamawiałeś? Może komuś się przyda ;) Jeżeli moderacja nie ma nic przeciwko, to prosz: http://okularywsieci.pl/ Generalnie jestem bardzo zadowolony, bardzo szybko dostałem gotowe okulary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...