Skocz do zawartości
naxt

Admin Ograniczył Przepustowosc łącza

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest bardzo irytujacy,wkurzajacy i chyba nie zakonczy sie polubownie.Jeszcze miesiac temu wszystko było dobrze.Mogłem sciagac pliki z predkoscia(w nocy ok 120 KB/s) a teraz niezaleznie od pory dnia 12-30KB/s.Internet pobieram od firmy znajdujacej sie 3 pietra nizej(płace 55zł miesiecznie).Moja pierwsza interwencja-admin udaje głupiego i mowi ze to normalne,no to wyjasniam ze to raczej nie jest normalne zeby nawet w nocy predkosc internetu była na tak niskim poziomie-obiecal ze cos z tym zrobi wiec dałem mu spokój.Mija tydzien dalej to samo a wiec drukuje predkosci zmierzone przez numion,zanosze adminowi i co słysze ze wszystko ok(transfery na poziomie 20KB/s w nocy :lol: ) poprostu ludzie cały czas sciagajac i predkosci spadły,wiec pytam sie jaka wlasciwie mam predkosc łacza(moj brat podpisywal z nimi umowe-naszczescie w kazdej chwili moge ja zerwac) i jak usłyszałem 3Mbit/s to zdebiałem,powiedzial ze nic nie moze zrobic i ze dopiero za miesiac moze cos sie zmieni,wiec chyba bede rezygnowac z tej amatorki ,znacie moze jakis uczciwich dostawcow internetu z Krakowa,słyszałem cos o Aster i Ghnet warto sie na nich przezucic?

Oto moje 3Mbit/s :mur: :lol2:

Dołączona grafika

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmien dostawce - jesli mozesz.

Zrywaj umowe , pogadaj z innymi klientami sieci jak zacznie tracic klientow to moze cos zrozumie.

Naprawde nie ma sensu dawac zarabiac takim osoba, mlem podobna sytuacje umowa na dwa lata, moje trole zaczely blokowac porty (gry mp szlag trafil), predkosc 20% zadeklarowanej - 4 dni pozniej juz inne IP. Najzabawniejsze ze pociagnolem za soba 15 osob i zaczeli mi grozic procesem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmien dostawce - jesli mozesz.

Zrywaj umowe , pogadaj z innymi klientami sieci jak zacznie tracic klientow to moze cos zrozumie.

Naprawde nie ma sensu dawac zarabiac takim osoba, mlem podobna sytuacje umowa na dwa lata, moje trole zaczely blokowac porty (gry mp szlag trafil), predkosc 20% zadeklarowanej - 4 dni pozniej juz inne IP. Najzabawniejsze ze pociagnolem za soba 15 osob i zaczeli mi grozic procesem

Naszczescie umowe moge zerwac w kazdej chwili,i teraz pytanie Aster czy Ghnet.W Aster jest promocja na oferte twój dom srednio 59zł miesiecznie(i tu nie wiem czy umowa jest na 12 czy 24 miesiace?) brak limitu, transfer do 3 Mb/s(w nocy do 6Mb/s,niepodoba mi sie tylko predkosc wysyłania stałe 512 kbps -czy to nie bedzie waskim gardłem w programach p2p typu utorrent ,emule gdzie liczy sie takze predkosc uploadu? Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi