panda86 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam wszystkich, mam następujący problem: moja płyta główna doprowadza mnie do szału... ciągle wydaje jakieś odgłosy... :// cpu - pasywka = Scythe gpu - pasywka = Zalman hdd - pasywnie - maty wygłuszające, efekt... średnio zadowalający... ale ta płyta główna jest głośniejsza od HDD !! Masakra.. nie wiem co można z nią zrobić w jaki sposób wygłuszyć?? też obkleić matami wygłuszającymi źródło dźwięku?? czy może zalać ciepłym klejem? albo ni wiem co... może jakaś pianka montażową :blink: a przy okazji to mam jeszcze jeden problem, zamontowałem katode - no name raczej, i gdy jest włączona to wszystko jest OK, ale gdy podczas pracy komputera ją wyłącze, to komp dostaje zawiasu... :/ no i resecik... - czy to jest wina samej katody, czy lipnego zasilacza?? PS, nie wiem czy odpowiedni dział.. jak nie to prosze o przeniesienie i przepraszam ;) z góry dziękuje za wypowiedzi i pozdrawiam, panda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Może napiszesz co to za płyta?? No i co to z zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panda86 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 płyta - ECS - K7VZA zasilasz - "XPOWER" 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Jeśli chodzi o katodę, to tak jak YogiCK zapewne podejrzewa, zasilacz już ma dość. Trzeba kupić coś markowego :) Jeśli chodzi o płytę to rozumiem, że cewki piszczą... a nie wiatraczek na chipsecie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panda86 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 hmmm... jeżeli chodzi o zasilacz to jest on nowy, aczkolwiek tak jak wcześniej pisałem nie najlepszej firmy a w zasadzie no name.. z tego co mi wiadomo pochodzi on z obudowy chieftec. Jak pisałem wyżej wszystko jest chłodzone pasywnie oprócz zasilacza, ale siedzi w nim Acutake - którego nie słychać praktycznie... Też mi się wydaje że to cewki, pytanie brzmi czy można je jakoś wyciszyć? zrobić coś żeby były niesłyszalne...?? Jeżeli nic się nie sprawdzi to kompa wpakuje do szafy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...