MantisGhost Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 witam mam zamiar zakupic 2 rdzeniowke wybor padl na core duo ale mam dylemat gigabyte pisze ze moje mobo ga-8n sli pro obsluguje: * LGA 775 Intel® Pentium® 4 / Pentium® D * Obsługa procesorów Intel Pentium D z magistralą FSB 1066/800/533MHz i tu pytanie czy uciagnie Intel Core Duo na 775 czy raczej nie ? (wiem ze core duo i pentium D to nie to samo) jezeli tak to potrzebuje jakis DOBRY i TANI core duo powiedzmy max do 300 zl jezeli nie to jakie mobo wybrac zalezy mi by bylo tanie a do tego jezeli mozliwe: - miala chlodzenie pasywne na chipset i cpu (rurki :) czy cos takiego) - sli nie jest wymagane ale dobrze by bylo gdyby miala - obsluge ddr2 i ddr3 - reszta przydatnych rzeczy jak np dual bios czekam na duzo szybkich odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 1. Ta plyta nie wspiera nawet Cedar Milli wiec nie licz na proce w 65 nm. Nie wspiera zadnego C2D , nie wspiera zadnego Pentiuma E i nie jestem pewien , ale chyba i kazdego Pentiuma D tez nie wspiera (9xx). 2. Wedlug podanych kryteriow nikt nie znajdzie Ci plyty za 300 zl aby miala jednoczesnie obsluge DDR2+DDR3 czy Dual Biosa bo nawet najtansze (sprawdzone jednoczesnie) Gigabyte to cena od 300 zl w gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Najtańsze Combo (DDR2+3) masz za 340 > http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/250600 Ale po kij Ci DDR3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 na przyszlosc :) no to dziwne bo pisze ze obsluguje pentium D eh niedobrze tzeba bedzie chyba plyte wymienic qrka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Pentium D to nie to samo co Core 2 Duo. To 2 różne typy procesorów. Samego Pentium D też istnieje kilka wersji. Zanim kupisz pamięci DDR3, to zdążysz wymienić cały sprzęt. Wiem to z własnego doswiadczenia. Edytowane 19 Listopada 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 no to dziwne bo pisze ze obsluguje pentium D eh niedobrze tzeba bedzie chyba plyte wymienic qrka Pentium D to nie to samo co Core 2 Duo. To 2 różne typy procesorów. Samego Pentium D też istnieje kilka wersji. To w temacie obslugi Pentiuma D : http://www.gigabyte.co.nz/Support/Motherbo...?ProductID=1916 Zaden z serii 9xx , tylko dwa z serii 8xx : Intel Pentium D 840(3.2GHz,2MB) 800 F1 Intel Pentium D 830(3.0GHz,2MB) 800 F1 Zauwaz tec Celerony > nic na Cedar Millu , to samo z P4 na Cedar Millu i Presler (czyli 2 sklejone Cedar Mille). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 no i kiszka swego czasu plyta wymiatala eh rok lub 2 jednak robi roznice :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...