kris139 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam, przymierzam się do zakupu monitora na matrycy S-PVA bądź MVA Premium. Nie musi posiadać FULL HD gdyż nie będzie do niego podłączana konsola. Pivot również nie jest obowiązkowy choć nie byłby wadą :) Cena maksymalnie do 3k choć czym mniejsza tym lepiej. Zastanawiałem się na paroma modelami i chciałbym poznać Wasze zdanie na ich temat bądź jakieś Wasze propozycje co najlepiej wybrać. Za wszelkie uwagi z góry dziękuję. Monitor ma być używany do przeglądania neta, filmów, czasem gier jak i do grafiki 2D, 3D (bez wydruków itp., więc idealne odwzorowanie barw nie jest potrzebne). Modele którym się przyglądałem: - Fujitstu-Siemens P24-1W - HP LP2465 - Dell 2407WFP Rev.04 Z góry dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) EIZO S2431 - 3743 PLN (cena okazyjna moim zdaniem) http://www.megafoto.cz/eizo-s2431w-bk.html Jeśli nie zależy Ci na wysokiej jakości elektronice ( 10 bit LUT ) , b. równomiernej luminacji , 5 l gwarancji i ogólnej jakości jaką oferuje EIZO (sprzęt profesjonalny) to kup HP LP2465 (sprzęt do zabawy) za 2200 PLN Edytowane 19 Listopada 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris139 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Jak pisałem nie potrzebuję monitora do tworzenia profesjonalnej grafiki (jedynie grafika do stron www oraz do gier). A co do tego HP to czy jest on lepszy od Fujitsu?? Myślałem nad tym F-S ponieważ od ponad roku mam F-S P19-2 i doskonale się sprawuje. Dzięki za odp. i czekam na dalsze propozycje i uwagi W ogóle mam pytanie czy jest jakaś różnica jakościowa pomiędzy DVI-I a DVI-D? Mam jeszcze pytanie co myślicie o tym monitorku Dell 2407WFP-HC ? Edytowane 19 Listopada 2007 przez kris139 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczekm Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 A czytałeś ten wątek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris139 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Przeczytałem cały i zauważyłem, że ten HP jest chwalony, co do Della na zagranicznych forach wersja HC ma lagi itp., a o Fujitsu-Siemens nic nie znalazłem poza 1 pytaniem jakiegoś użytkownika. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jest posiadaczem tego P24-1W, jak wypada, czy jest lepszy od HP'ka i czy ten Dell w rzeczywistości jest taki zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...