mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Musze zmienic zasilacz ze wzgledu iz wymieniam w sumie wszystko ;P Oto co zawiera moj komputer do ktorego dobieram zasilacz: Gigabyte P31-DS3L Dual Core E2140 Geforce 6800GT I chce kupic taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=269723244 Przy +12V ma maxymalne obciazenie 19A bo jest bardzo dobrym parametrem, pozatym ma 450W. Rozne zabezpieczenia itp. Mozecie go polecic? Nie chce wydawac na zasilacz wiecej jak 50 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 kompletny smiec. pisze na nim 450W, najprawdopodobniej nie jest wstanie oddac poprawnie 300. nie kupuj tego, jesli nie chcesz spalic kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 To chyba tylko jakiś Fortron MDN 350W albo Delta 350W. http://allegro.pl/item266010523__northq_gi...w_fenomen_.html http://allegro.pl/item267343335_zasilacz_m...nowy_w_wa_.html http://allegro.pl/item267757782_zasilacz_f...fd8291afa50f3b9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) kompletny smiec. pisze na nim 450W, najprawdopodobniej nie jest wstanie oddac poprawnie 300. nie kupuj tego, jesli nie chcesz spalic kompa Na czym opierasz swoja wypowiedz? Nie mam wiecej jak 60 zl(z wliczona wysylka) zeby wydac na zasilacz. Taki fortron moze byc? http://allegro.pl/item269584205_fortron_fs...cy_wroclaw.html Edytowane 19 Listopada 2007 przez mog123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) weź coś z tego raczej http://www.allegro.pl/item267836968_jedyny...dn_gwar_fv.html http://www.allegro.pl/item267837231_jedyny...2c_gwar_fv.html http://www.allegro.pl/item270642383_zasila...0pb_2_fvat.html ale przy oc może nie być za różowo Edytowane 19 Listopada 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) a czy przy 6800GT nie jest potrzebne zadne dodatkowe zasilanie? Nie chce walnac takiego byka ze nie zasile grafy lol ;p A ten fortron co podalem (400W) jest do [gluteus maximus] czy co? A na OC wlasnie mi zalezy. Edytowane 19 Listopada 2007 przez mog123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ludzie muszą w końcu zrozumieć że zasilacz to jedna z najważniejszych części komputera! Żaden zasilacz za 50zł nie będzie maksymalnie stabilny, wytrzymały i mocny do zestawu z PDC i 8600GT. Wyżebraj od rodziców, dziadków, rodzeństwa, wujostwa te 40zł i kup za 100zł modecom mc-350! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 a ty wyzebraj na okularki :P 6800GT nie 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 6800Gt jest jeszcze bardziej prądożerny niż 8600Gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) nic słabszego niż modecom mc-350 bym nie brał - strach Edytowane 19 Listopada 2007 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 a ten 400 W fortron co zaproponowalem? Albo taka delta? Wyczytalem ze starczy do mojego zestawu http://allegro.pl/item267837231_jedyny_na_...2c_gwar_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Fortron PFN 400W odpada. Dlaczego? U góry masz temat o Fortronach, gdzie tego typu pytania padają średnio co stronę. Edytowane 19 Listopada 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) kazdy mowi czego nie mam brac, powiedzcie mi co mam kupic do 75 zl ( z wliczona przesylka) ewentualnie cena moze oscylowac w tej granicy. Bo juz naprawde dostaje bialej goraczki:P Nigdy nie myslalem ze zakup zasilacza moze byc taka udreka. Napisze jeszcze raz: Config Gigabyte P31 DS3L E2140 @ 2,8 6800GT 1 x DDR2 512MB Kingston 40GB WD ATA(tak tak, wiem) CDRW LG Jaki zasilacz dobrac by to pocisnal? http://allegro.pl/item268523740_zasilacz_a...w24_gratis.html ten jest cos wart? albo ten: http://allegro.pl/item269580155_lc_power_550_w_wroclaw.html Edytowane 19 Listopada 2007 przez mog123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 kazdy mowi czego nie mam brac, powiedzcie mi co mam kupic do 75 zl ( z wliczona przesylka) ewentualnie cena moze oscylowac w tej granicy. Bo juz naprawde dostaje bialej goraczki:P Nigdy nie myslalem ze zakup zasilacza moze byc taka udreka. Napisze jeszcze raz: Config Gigabyte P31 DS3L E2140 @ 2,8 6800GT 1 x DDR2 512MB Kingston 40GB WD ATA(tak tak, wiem) CDRW LG Jaki zasilacz dobrac by to pocisnal? Jak zrozumiesz dwie sprawy to bedzie łatwiej, większość zasilaczy z podanych przez Ciebie linków to guana, są tez i porządne zasilacze jednak te są przeznacznowe do starych konfiguracji zasilanuch głównie z 5V. Twój zestaw jest zasilany z 12V i najtańszy sensowny zasilacz do tego zesatwu to modecom MC 350W, kosztuje on ok 90zł w apollo (przy przedpłacie transport gratis) i poniżej tej kwoty nie da rady zejść , bo na allegro niczego sensowanego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) dobrze, a pocisnie on ta konfiguracje? Jelsi tak to go wezme. Bo jelsi nie to doloze te 20 zl do http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...vbSBtYw==/17289 Edytowane 19 Listopada 2007 przez mog123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 starczy 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 a ty wyzebraj na okularki icon_razz.gif 6800GT nie 8600GT Miałem na myśli 6800 ale napisałem odwrotnie. 68GT jest bardziej wymagającą grafiką, więc mocna linia 12V musi być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mog123 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 ok, dzieki wielkie:) kupuje tego 350W Jeszcze raz dla pewnosci sie pytam: Wykrece tego E2140 na 2,8Ghz z ta zasilka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 ok, dzieki wielkie:) kupuje tego 350W Jeszcze raz dla pewnosci sie pytam: Wykrece tego E2140 na 2,8Ghz z ta zasilka? Ja bym tego nie montował nawet pod stare P4, a co tu mówic jeszcze o kręceniu c2d. Moge się założyć, że zaczniesz i grafe kręcić B-) A w tkim razie zbieraj pieniądze juz na kolejny zasilacz. Widze człowiekowi nie przetłumaczysz, że zasilacz to podstawa. Ja bym jeszcze miesiac kompa nie odpalał dopóki na pożadną zasiłke bym nie nazbierał $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Taki z Ciebie ekspert jak z koziej [gluteus maximus] trąba. P4 zżerał 90W, c2d 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 A ludzie dalej myślą, ze im młodsze tym więcej prądu potrzebuje, paranoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Taki z Ciebie ekspert jak z koziej [gluteus maximus] trąba. P4 zżerał 90W, c2d 65W Heh Po OC będą pobierały waty na podobnym poziomie... miałem kilka starych i nowych kompów i kilka zasilaczy... wiem co to znaczy kupić markowy zasilacz a shit... a jakbys nie wiedział dzisiejszy komp bazuje głównie na 12V czym tanie zasilacze nie mogą się pochwalić, może on i ma te 300-350 W, ale popatrz na jego ampery na konkretnych liniach... uśmiać się można :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Heh Po OC będą pobierały waty na podobnym poziomie... miałem kilka starych i nowych kompów i kilka zasilaczy... wiem co to znaczy kupić markowy zasilacz a shit... a jakbys nie wiedział dzisiejszy komp bazuje głównie na 12V czym tanie zasilacze nie mogą się pochwalić, może on i ma te 300-350 W, ale popatrz na jego ampery na konkretnych liniach... uśmiać się można :lol2: Najpierw poczytaj jaki dorobek wnieśli do tego forum svende i BENITO, potem zastanów się, czy swoim postem znów sie nie ośmieszyłeś i czy warto było odkopywać temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Najpierw poczytaj jaki dorobek wnieśli do tego forum svende i BENITO, potem zastanów się, czy swoim postem znów sie nie ośmieszyłeś i czy warto było odkopywać temat. Może niech się wypowiedzą za siebie... a zresztą co za znaczenie ma dorobek jaki wnieśli, są dłużej na forum to i więcej wnieśli. Każdy ma prawo się wypowiedzieć i skomentować czyjąłś wypowiedź.. ja wyraziłem swoje zdanie na dany temat, a czy kolega kupił juz sobie ten zasilacz to jego sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 a może są dłużej na forum bo wnosili do niego fachową wiedzę, a nie bzdury. Na kazdy temat owszem każdy może się wypowiedzieć, jednak w interesie wszystkich forumowiczów powinny to być wypowiedzi wnoszące coś do dyskusji. Jeśli masz odpowiednią wiedzę wypowiadaj się, wszyscy na tym zyskają. Jeśli piszesz tylko, aby pisać od tego jest ośla łączka. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (...)Każdy ma prawo się wypowiedzieć i skomentować czyjąłś wypowiedź...To ja tez skomentuje ^^ Mimo ze bedzie to czepianie sie ;) Zobacz jak napisales. A co do tematu, to: Ja bym tego nie montował nawet pod stare P4, a co tu mówic jeszcze o kręceniu c2d. Taki z Ciebie ekspert jak z koziej [gluteus maximus] trąba. P4 zżerał 90W, c2d 65WKolega ma dual core, nie c2d. To raz. Dwa, nawet jesli ten amperaz jest 'smieszny' - znajdz mocniejszy 'dzisiejszy' zasilacz, ktory stabilnie pociagnie ten sprzet i nie bedzie kosztowal wiecej niz 100zl :) Bardzo chetnie mu sie przyjrze. Trzy, obydwaj macie racje - bez konkretnego zasilacza strach wlaczac kompa :) Tyle ode mnie, peace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Dwa, nawet jesli ten amperaz jest 'smieszny' - znajdz mocniejszy 'dzisiejszy' zasilacz, ktory stabilnie pociagnie ten sprzet i nie bedzie kosztowal wiecej niz 100zl :) Bardzo chetnie mu sie przyjrze. Nie powiedzialem, że kupi go za 100 zł..... ale dozbierałbym kase na coś lepszego :wink: Mnie np. nie przekonuje 14A na lini 12V... ale co kto woli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Jakie kutwa 14A? Poczytaj sobie tabliczki zasilaczy. MC 350 ma 25A na 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...