Skocz do zawartości
mog123

Zasilaczyk ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Musze zmienic zasilacz ze wzgledu iz wymieniam w sumie wszystko ;P

Oto co zawiera moj komputer do ktorego dobieram zasilacz:

Gigabyte P31-DS3L

Dual Core E2140

Geforce 6800GT

I chce kupic taki:

http://allegro.pl/show_item.php?item=269723244

Przy +12V ma maxymalne obciazenie 19A bo jest bardzo dobrym parametrem, pozatym ma 450W. Rozne zabezpieczenia itp.

Mozecie go polecic?

Nie chce wydawac na zasilacz wiecej jak 50 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompletny smiec.

pisze na nim 450W, najprawdopodobniej nie jest wstanie oddac poprawnie 300. nie kupuj tego, jesli nie chcesz spalic kompa

Na czym opierasz swoja wypowiedz?

Nie mam wiecej jak 60 zl(z wliczona wysylka) zeby wydac na zasilacz.

Taki fortron moze byc?

http://allegro.pl/item269584205_fortron_fs...cy_wroclaw.html

Edytowane przez mog123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy przy 6800GT nie jest potrzebne zadne dodatkowe zasilanie?

Nie chce walnac takiego byka ze nie zasile grafy lol ;p

A ten fortron co podalem (400W) jest do [gluteus maximus] czy co?

A na OC wlasnie mi zalezy.

Edytowane przez mog123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie muszą w końcu zrozumieć że zasilacz to jedna z najważniejszych części komputera!

Żaden zasilacz za 50zł nie będzie maksymalnie stabilny, wytrzymały i mocny do zestawu z PDC i 8600GT.

Wyżebraj od rodziców, dziadków, rodzeństwa, wujostwa te 40zł i kup za 100zł modecom mc-350!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy mowi czego nie mam brac, powiedzcie mi co mam kupic do 75 zl ( z wliczona przesylka) ewentualnie cena moze oscylowac w tej granicy.

Bo juz naprawde dostaje bialej goraczki:P

Nigdy nie myslalem ze zakup zasilacza moze byc taka udreka.

Napisze jeszcze raz:

Config

Gigabyte P31 DS3L

E2140 @ 2,8

6800GT

1 x DDR2 512MB Kingston

40GB WD ATA(tak tak, wiem)

CDRW LG

Jaki zasilacz dobrac by to pocisnal?

http://allegro.pl/item268523740_zasilacz_a...w24_gratis.html

ten jest cos wart?

albo ten:

http://allegro.pl/item269580155_lc_power_550_w_wroclaw.html

Edytowane przez mog123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy mowi czego nie mam brac, powiedzcie mi co mam kupic do 75 zl ( z wliczona przesylka) ewentualnie cena moze oscylowac w tej granicy.

Bo juz naprawde dostaje bialej goraczki:P

Nigdy nie myslalem ze zakup zasilacza moze byc taka udreka.

Napisze jeszcze raz:

Config

Gigabyte P31 DS3L

E2140 @ 2,8

6800GT

1 x DDR2 512MB Kingston

40GB WD ATA(tak tak, wiem)

CDRW LG

Jaki zasilacz dobrac by to pocisnal?

Jak zrozumiesz dwie sprawy to bedzie łatwiej, większość zasilaczy z podanych przez Ciebie linków to guana, są tez i porządne zasilacze jednak te są przeznacznowe do starych konfiguracji zasilanuch głównie z 5V. Twój zestaw jest zasilany z 12V i najtańszy sensowny zasilacz do tego zesatwu to modecom MC 350W, kosztuje on ok 90zł w apollo (przy przedpłacie transport gratis) i poniżej tej kwoty nie da rady zejść , bo na allegro niczego sensowanego nie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki wielkie:) kupuje tego 350W

Jeszcze raz dla pewnosci sie pytam:

Wykrece tego E2140 na 2,8Ghz z ta zasilka?

Ja bym tego nie montował nawet pod stare P4, a co tu mówic jeszcze o kręceniu c2d. Moge się założyć, że zaczniesz i grafe kręcić B-) A w tkim razie zbieraj pieniądze juz na kolejny zasilacz. Widze człowiekowi nie przetłumaczysz, że zasilacz to podstawa. Ja bym jeszcze miesiac kompa nie odpalał dopóki na pożadną zasiłke bym nie nazbierał $

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki z Ciebie ekspert jak z koziej [gluteus maximus] trąba. P4 zżerał 90W, c2d 65W

Heh Po OC będą pobierały waty na podobnym poziomie... miałem kilka starych i nowych kompów i kilka zasilaczy... wiem co to znaczy kupić markowy zasilacz a shit... a jakbys nie wiedział dzisiejszy komp bazuje głównie na 12V czym tanie zasilacze nie mogą się pochwalić, może on i ma te 300-350 W, ale popatrz na jego ampery na konkretnych liniach... uśmiać się można :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh Po OC będą pobierały waty na podobnym poziomie... miałem kilka starych i nowych kompów i kilka zasilaczy... wiem co to znaczy kupić markowy zasilacz a shit... a jakbys nie wiedział dzisiejszy komp bazuje głównie na 12V czym tanie zasilacze nie mogą się pochwalić, może on i ma te 300-350 W, ale popatrz na jego ampery na konkretnych liniach... uśmiać się można :lol2:

Najpierw poczytaj jaki dorobek wnieśli do tego forum svende i BENITO, potem zastanów się, czy swoim postem znów sie nie ośmieszyłeś i czy warto było odkopywać temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw poczytaj jaki dorobek wnieśli do tego forum svende i BENITO, potem zastanów się, czy swoim postem znów sie nie ośmieszyłeś i czy warto było odkopywać temat.

Może niech się wypowiedzą za siebie... a zresztą co za znaczenie ma dorobek jaki wnieśli, są dłużej na forum to i więcej wnieśli. Każdy ma prawo się wypowiedzieć i skomentować czyjąłś wypowiedź.. ja wyraziłem swoje zdanie na dany temat, a czy kolega kupił juz sobie ten zasilacz to jego sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może są dłużej na forum bo wnosili do niego fachową wiedzę, a nie bzdury. Na kazdy temat owszem każdy może się wypowiedzieć, jednak w interesie wszystkich forumowiczów powinny to być wypowiedzi wnoszące coś do dyskusji. Jeśli masz odpowiednią wiedzę wypowiadaj się, wszyscy na tym zyskają. Jeśli piszesz tylko, aby pisać od tego jest ośla łączka.

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Każdy ma prawo się wypowiedzieć i skomentować czyjąłś wypowiedź...

To ja tez skomentuje ^^ Mimo ze bedzie to czepianie sie ;) Zobacz jak napisales.

A co do tematu, to:

Ja bym tego nie montował nawet pod stare P4, a co tu mówic jeszcze o kręceniu c2d.

Taki z Ciebie ekspert jak z koziej [gluteus maximus] trąba. P4 zżerał 90W, c2d 65W

Kolega ma dual core, nie c2d. To raz.

Dwa, nawet jesli ten amperaz jest 'smieszny' - znajdz mocniejszy 'dzisiejszy' zasilacz, ktory stabilnie pociagnie ten sprzet i nie bedzie kosztowal wiecej niz 100zl :) Bardzo chetnie mu sie przyjrze.

Trzy, obydwaj macie racje - bez konkretnego zasilacza strach wlaczac kompa :)

Tyle ode mnie, peace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa, nawet jesli ten amperaz jest 'smieszny' - znajdz mocniejszy 'dzisiejszy' zasilacz, ktory stabilnie pociagnie ten sprzet i nie bedzie kosztowal wiecej niz 100zl :) Bardzo chetnie mu sie przyjrze.

Nie powiedzialem, że kupi go za 100 zł..... ale dozbierałbym kase na coś lepszego :wink:

Mnie np. nie przekonuje 14A na lini 12V... ale co kto woli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi