jawor121 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Siema, zmieniam kompa i razem z nim zmieniam także dysk i nagrywarkę,obecnie mam dysk 250gb jakiegoś Segate i lubi pochrobotać czasem,siedzi cicho i zaczyna chrobotać i później znów przestaje i tak w kółko.Jeśli chodzi o pojemność nowego dysku to myślę że albo 250gb albo 320gb bo więcej mi nie potrzebne,wiadomo że dysk na Sata2,najlepiej 16mb pamięci i cisza.To najważniejsze co oczekuje,co do nagrywarki:na sata2 i w miarę cicha przy czytaniu płyt żeby można film obejrzeć w spokoju.Jakiegoś limitu na to nie mam ale wszystko w granicach rozsądku. P.S myślałem nad Raidem,kupił bym 2x160gb,tylko co do raidu polecacie i czy to dobry pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LargoX Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 HDD: WD3200AAKS DVD: Pioneer DVR-212 co do raid to 2xWD3200AAKS bo 2x160 to troche bezsensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...