gugus Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Zamierzam kupic sobie 4 wentylatory do chlodzenia budy... Szukalem troche, ale nadal nie wiem jak mzona kontrolowac obroty. Moglbym uzyc 4 kontrolerow obrotow takie jak sa na allegro po 10 zl? CZy to dobre rozwiazanie? CZy musialbym kupic tez mkolexa? Prosze o wytlumaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 coś słabo szukałeś... http://www.allegro.pl/item267577861__akasa...or_obr_usb.html http://www.allegro.pl/item267985916_primec...ntylatora_.html http://www.allegro.pl/item267800473_rozgal...ntylatorow.html albo cos droższego... http://www.allegro.pl/item269533437_zalman...ny_srebrny.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 jesli zdecydowalbym sie na tego zalmana, uzyty bylby na plycie msi p35 neo2-fir to musze jeszcze dokupic molexa. Ale jesli chce umiescic 4 wentylatory +jeden na cpu to chyba musze kupic juz molexa z 4 pin na 6x 3pin... czy cos takiego zadzialaloby? ten regulator obrotow montuje sie w miejsce napedu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 jesli zdecydowalbym sie na tego zalmana, uzyty bylby na plycie msi p35 neo2-fir to musze jeszcze dokupic molexa. Ale jesli chce umiescic 4 wentylatory +jeden na cpu to chyba musze kupic juz molexa z 4 pin na 6x 3pin... czy cos takiego zadzialaloby? ten regulator obrotow montuje sie w miejsce napedu? Ke? Po co Ci molex procz standardowej koncowki z zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 nie wiem czy plyta ma tyle wejsc 3 pin... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-18 Płyta posiada 6 złącz na wentylatory, co jest bardzo zadowalającą ilością. 2 mogą być regulowane z poziomu BIOSu. Pozatym w zestawie Zalmana masz tylko 2 przewody z podpieciem pod plyte glowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilwolf Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 A nie lepiej kupic 4 FAndery120mm ktore maja regulacje obrotow w zakresie 700-1400rpm http://zenfist.pl/pID/334.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Skad wiesz ze Autor chce 120mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilwolf Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Nie wiem ale Fander ma tez 92mm z regulacja obrotow. Nie zebym reklamowal jakos specjalnie ta firme (chociaz trzeba wspierac rodzimych wytworcow :wink: ) ale mam dwa takie w swojej budzie i jestem zadowolony. Przy kazdym jest maly potencjometr do regulacji obrotow wiec nie trzeba wyrzucac kasy na jies swiecidelka od zalmana. Lepiej wydac na jakis ram albo co jeszcze innego imho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Tylko masz jeden minus - zeby regulowac fandery trzeba miec otwarta bude. Co przeszkadza w prawidlowej wentylacji. "Swiecidelka" od Zalmana - coz... Ten panel to nie ZM-MFC2 wiec nie wiem skad Twoje podejscie. Uwazasz ze lepiej miec wiecej ramu niz kontrole nad 4 wentylatorami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilwolf Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Po pierwsze to ustawiasz sobie wentyle na zalozonym poziomie glosnosci i zamykasz bude i zapominasz o calej sprawie. A jesli chodzi o ram to tak wole miec go wiecej :D. Bez urazy nie mam nic do Zalmana a wrecz uwazam ze to bardzo dobra firma (no moze ciut droga). Podsumowujac trzeba by spytac zainteresowanego czy che on miec ciagla kontrole nad wentylatorami czy tez wystarczy mu ustawic raz i juz. Bo jezeli to drugie to panel przedni zbedny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 wystarczy mi, jesli ustawie wentylatory raz i bedzie juz po sprawie, wiec zdecyduje sie chyba na te fandery (sa ciut drogie, ale nic lepszego chyba nie znajde) dzieki all ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Są jeszcze Skythe kamakaze 120 i 80 regulowane na śledziu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 92 chyba tez sa - mam cos takiego na Katanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam. ... a może tak : (zakładam, że mówimy o wentylatorach 92mm) Fander 92mm - 4x35zł = 140zł Acutake 92mm - 4x11,50zł = 46zł Zalman ZM-MFC1 Plus = 100zł Razem = 146zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 wybieram bramke nr 2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...