bartool Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 no wiec tak jak mialem midi tower to mialem 44-45`C i 3300 obrotow wiaraka na procq , teraz mam big towera i mam tem 44`C i 2700 obrotow i pytanko : jak zrobic zeby teraz miec wiecej obrotow zeby temp na procu byla mniejsza:?: moze jest jakis programik olbo cus :?: pozdrowionka bartool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 najpewniej podniesc troche napiecie, tak o 3-5 voltow, ale bedzie glosniej update: jest "najpewniej" -> mialo byc "najprosciej" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No i można wentyl zjarać - jak zapodałem na sunona 80mm zamiast 12V ok. 15V to po 30min pracy się zjarał :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 no wiec tak jak mialem midi tower to mialem 44-45`C i 3300 obrotow wiaraka na procq , teraz mam big towera i mam tem 44`C i 2700 obrotow i pytanko : jak zrobic zeby teraz miec wiecej obrotow zeby temp na procu byla mniejsza:?: moze jest jakis programik olbo cus :?: pozdrowionka bartool Dużo zależy od samej zasiłki. Jak na jednej która dawała ok. 12,5V na 12V łapał 3350 (w porywach 3400) a teraz na tej nowej która daje ok. 11,9 ma ok. 100 obrotów mniej. Więc zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest po prostu wymiana wentyla na większy (o większej średnicy) i wówczas będziesz miał i ciszej i wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Wystarczy zmienic kabelki jak sobie przypominam zolty z czerwonym miejscami :D mowie o zasilaniu :D da nam to w sumie 17 volt i wiatraczek zapierdziela jak dziki :D dzisiaj zmienilem i chodzi jak narazie pare godzin :D nie wiem co bedzie jutro czy za tydzien :D ale sie przekonam :D aa no i halasuje jak dziki!!!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a moze inny coolerek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Wystarczy zmienic kabelki jak sobie przypominam zolty z czerwonym miejscami :D mowie o zasilaniu :D da nam to w sumie 17 volt i wiatraczek zapierdziela jak dziki :D dzisiaj zmienilem i chodzi jak narazie pare godzin :D nie wiem co bedzie jutro czy za tydzien :D ale sie przekonam :D aa no i halasuje jak dziki!!!! :( Prawdopodobnie go zatrzesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 aatam zatrzesz :) wszystko moze sie zatrzec najwyzej wstawi sie drugi :D choc lepsza opcja chodzi akurat mi po glowie :) obmyslam plan jak by tu 2 zamontowac lepiej zamiast jednego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 poprostu zmien cooler na inny a nie baw sie w takie jaja :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Qrcze calkiem mozliwe ze sie zatrze :( ale co tam sprawdzimy mam jeszcze tych wiatraczkow z 5 ;D jeden poswiecimy na testy :D narazie chodzi troszke glosniej hehe tylko mam nadzieje ze jak sie zatrze wiatrak to mi sie qrde tak odrazu proc nie spali!! :D qrde a ja na noc zostawiam kompa wlaczonego :D oj oj niebezpiecznie cos trzeba z tym zrobic :D wystawie go na balkon qrde ostatnio takie wiatry u mnie sa ze spoko temperatura na pewno bedzie na minusie pozdrowka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...