Skocz do zawartości
bartool

Obroty wiatraka - jak zwiekszyc ??

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec tak jak mialem midi tower to mialem 44-45`C i 3300 obrotow wiaraka na procq , teraz mam big towera i mam tem 44`C i 2700 obrotow i pytanko : jak zrobic zeby teraz miec wiecej obrotow zeby temp na procu byla mniejsza:?: moze jest jakis programik olbo cus :?:

pozdrowionka

bartool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak jak mialem midi tower to mialem 44-45`C i 3300 obrotow wiaraka na procq , teraz mam big towera i mam tem 44`C i 2700 obrotow i pytanko : jak zrobic zeby teraz miec wiecej obrotow zeby temp na procu byla mniejsza:?: moze jest jakis programik olbo cus :?:

pozdrowionka

bartool

Dużo zależy od samej zasiłki. Jak na jednej która dawała ok. 12,5V na 12V łapał 3350 (w porywach 3400) a teraz na tej nowej która daje ok. 11,9 ma ok. 100 obrotów mniej.

Więc zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest po prostu wymiana wentyla na większy (o większej średnicy) i wówczas będziesz miał i ciszej i wydajniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy zmienic kabelki jak sobie przypominam zolty z czerwonym miejscami :D mowie o zasilaniu :D da nam to w sumie 17 volt i wiatraczek zapierdziela jak dziki :D dzisiaj zmienilem i chodzi jak narazie pare godzin :D nie wiem co bedzie jutro czy za tydzien :D ale sie przekonam :D aa no i halasuje jak dziki!!!! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy zmienic kabelki jak sobie przypominam zolty z czerwonym miejscami :D mowie o zasilaniu :D da nam to w sumie 17 volt i wiatraczek zapierdziela jak dziki :D dzisiaj zmienilem i chodzi jak narazie pare godzin :D nie wiem co bedzie jutro czy za tydzien :D ale sie przekonam :D aa no i halasuje jak dziki!!!! :(

Prawdopodobnie go zatrzesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrcze calkiem mozliwe ze sie zatrze :( ale co tam sprawdzimy mam jeszcze tych wiatraczkow z 5 ;D jeden poswiecimy na testy :D narazie chodzi troszke glosniej hehe tylko mam nadzieje ze jak sie zatrze wiatrak to mi sie qrde tak odrazu proc nie spali!! :D qrde a ja na noc zostawiam kompa wlaczonego :D oj oj niebezpiecznie cos trzeba z tym zrobic :D wystawie go na balkon qrde ostatnio takie wiatry u mnie sa ze spoko temperatura na pewno bedzie na minusie pozdrowka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi