Randy56 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Cześć. Wczoraj przyszedł nowy sprzęt (jak w sygnatuce). Asus PC Probe podaje temperaturę na procesorze 22 stopnie, raz było nawet 17. Zastanawiam się czy możliwe jest aby się uszkodził termometr na procesorze? Coolaboratory nałożyłem na podstawkę radiatora, rozprowadziła się idealnie. Chciałem też nanieść tą pastę na procesor, ale nie udało mi się rozerwać tej kuleczki i musiałem dać sobie spokój. Po demie w 3dMarku temperatura skacze do 28 stopni, ale za chwilę wraca do 22. Dodam tylko, że Mugen jest obstawiony przez 2 14 centymetrowe wiatraki wysysające, jeden od Chiefteca a drugi z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Sprawdzaj temperature najnowszym CoreTemp'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba1 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Asus PC Probe podaje temperaturę na procesorze 22 stopnie, raz było nawet 17. Asus Probe zaniża jak większość takich np SmartGuardian dla DFI. Włącz test Orthos i pomiar temp. wg CoreTemp wiarygodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t00l Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 W idle mam 16-17 stopni, tak wiec to normalne, ze temperatura jest tak niska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 A jak to mozliwe ze procesor ma nizsza temperature niz otoczenie? Mniej niz 20 stopni to zawsze jest bledny odczyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 A jak to mozliwe ze procesor ma nizsza temperature niz otoczenie? Mniej niz 20 stopni to zawsze jest bledny odczyt.ja teraz w pokoju mam 17;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...