Skocz do zawartości
ExodusXXL

4x1gb Kinstona Cl5 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

panowie za chiny nie wiem co jest,mianowicie mam 4 kości kingstona powszystkie Dual jak są 2x1gb na zmiane wszystkie chodzą jak są 3x1GB w jakich slotach by nie były działają ale jak dodam 4 kość czyli 4x1gb za cholere nie moge podnieść kompa .dawałem juz napęcie 2.2 zmieniałem ustawienia timingów i nic, co robić??Albo czyja to wina płyty ,zasiłki bo ja wymiękam

Edytowane przez ExodusXXL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie wina płyty tylko kontrolera w procku? Dokładając kolejne pamięci już nie będzie tak reagował jak na obsadzonych 2 bankach. Sytuacja wygląda podobnie do tej co miałem na Abicie IB9 z chipsetem intela 965. Po obsadzeniu 4 banków 1gb kingstona o/c tak drastycznie spadło iż wyrabiał tylko na standardowych szynach fsb (200, 266mhz) Sprawdź u siebie na niepodkręconym procku czy jest wszystko ok. Ja mam takie same kingi tylko, że platforma intela P35 i zero problemów z tymi pamiątkiami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłeś najniższy dzielnik pamięci (400MHz) i Command Rate na 2T?

Już na 566 nie chcą mi wstawać a CR tak jest na 2T ,próbowałem już na default i sam zanizałem Timingi pamięci normalnie na 667/3x1gb działaja 5-5-5-15 zero problemu dołoze 4 kość i juz nie wstaje wogóle zamieniałem kości miejscami,i wyjmowałem jedna wsadzałem drugą i kicha 4x1gb nie chce wstać

Może nie wina płyty tylko kontrolera w procku? Dokładając kolejne pamięci już nie będzie tak reagował jak na obsadzonych 2 bankach. Sytuacja wygląda podobnie do tej co miałem na Abicie IB9 z chipsetem intela 965. Po obsadzeniu 4 banków 1gb kingstona o/c tak drastycznie spadło iż wyrabiał tylko na standardowych szynach fsb (200, 266mhz) Sprawdź u siebie na niepodkręconym procku czy jest wszystko ok. Ja mam takie same kingi tylko, że platforma intela P35 i zero problemów z tymi pamiątkiami.

Ładnie te pamięci masz ja nawet na 800 ich nie puszcze tylko w dualu i przy 2,2 jakies trefne [ciach!]asz a co do procka to fakt OC spada drastycznie ale nawet jak procek jest na default to pamieci i tak nie wstają:(:(:(:(

chyba sobie spokój z tymi 4x1gb dam bo wyjde na tym.....:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

panowie za chiny nie wiem co jest,mianowicie mam 4 kości kingstona powszystkie Dual jak są 2x1gb na zmiane wszystkie chodzą jak są 3x1GB w jakich slotach by nie były działają ale jak dodam 4 kość czyli 4x1gb za cholere nie moge podnieść kompa .dawałem juz napęcie 2.2 zmieniałem ustawienia timingów i nic, co robić??Albo czyja to wina płyty ,zasiłki bo ja wymiękam

"Poka" wszystkie alphy :P

Z podstaw to Trfc na minimum 127ns i CR2. Choć na 1T też da się odpalić 4x1GB ale co najwyżej ze "śmiesznymi" MHz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi