ExodusXXL Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Witam panowie za chiny nie wiem co jest,mianowicie mam 4 kości kingstona powszystkie Dual jak są 2x1gb na zmiane wszystkie chodzą jak są 3x1GB w jakich slotach by nie były działają ale jak dodam 4 kość czyli 4x1gb za cholere nie moge podnieść kompa .dawałem juz napęcie 2.2 zmieniałem ustawienia timingów i nic, co robić??Albo czyja to wina płyty ,zasiłki bo ja wymiękam Edytowane 20 Listopada 2007 przez ExodusXXL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ustawiłeś najniższy dzielnik pamięci (400MHz) i Command Rate na 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Może nie wina płyty tylko kontrolera w procku? Dokładając kolejne pamięci już nie będzie tak reagował jak na obsadzonych 2 bankach. Sytuacja wygląda podobnie do tej co miałem na Abicie IB9 z chipsetem intela 965. Po obsadzeniu 4 banków 1gb kingstona o/c tak drastycznie spadło iż wyrabiał tylko na standardowych szynach fsb (200, 266mhz) Sprawdź u siebie na niepodkręconym procku czy jest wszystko ok. Ja mam takie same kingi tylko, że platforma intela P35 i zero problemów z tymi pamiątkiami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ustawiłeś najniższy dzielnik pamięci (400MHz) i Command Rate na 2T? Już na 566 nie chcą mi wstawać a CR tak jest na 2T ,próbowałem już na default i sam zanizałem Timingi pamięci normalnie na 667/3x1gb działaja 5-5-5-15 zero problemu dołoze 4 kość i juz nie wstaje wogóle zamieniałem kości miejscami,i wyjmowałem jedna wsadzałem drugą i kicha 4x1gb nie chce wstać Może nie wina płyty tylko kontrolera w procku? Dokładając kolejne pamięci już nie będzie tak reagował jak na obsadzonych 2 bankach. Sytuacja wygląda podobnie do tej co miałem na Abicie IB9 z chipsetem intela 965. Po obsadzeniu 4 banków 1gb kingstona o/c tak drastycznie spadło iż wyrabiał tylko na standardowych szynach fsb (200, 266mhz) Sprawdź u siebie na niepodkręconym procku czy jest wszystko ok. Ja mam takie same kingi tylko, że platforma intela P35 i zero problemów z tymi pamiątkiami. Ładnie te pamięci masz ja nawet na 800 ich nie puszcze tylko w dualu i przy 2,2 jakies trefne [ciach!]asz a co do procka to fakt OC spada drastycznie ale nawet jak procek jest na default to pamieci i tak nie wstają:(:(:(:( chyba sobie spokój z tymi 4x1gb dam bo wyjde na tym.....:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam panowie za chiny nie wiem co jest,mianowicie mam 4 kości kingstona powszystkie Dual jak są 2x1gb na zmiane wszystkie chodzą jak są 3x1GB w jakich slotach by nie były działają ale jak dodam 4 kość czyli 4x1gb za cholere nie moge podnieść kompa .dawałem juz napęcie 2.2 zmieniałem ustawienia timingów i nic, co robić??Albo czyja to wina płyty ,zasiłki bo ja wymiękam "Poka" wszystkie alphy :P Z podstaw to Trfc na minimum 127ns i CR2. Choć na 1T też da się odpalić 4x1GB ale co najwyżej ze "śmiesznymi" MHz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 "Poka" wszystkie alphy :P Z podstaw to Trfc na minimum 127ns i CR2. Choć na 1T też da się odpalić 4x1GB ale co najwyżej ze "śmiesznymi" MHz :P I tak amam 127/CR2 i guzik ehhh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Zwiększ trfc na 195 dla wszystkich banków a jakie masz oznaczenia na kościach ?? Edytowane 23 Listopada 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...