Skocz do zawartości
djwatoo

Asus A7V333-A - Ja nie mogę

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie. Składałem qmplowi na tym XP2.0 z GF4 Ti4200

Dostaje pie............. Jak mu coś w BIOS-ie zmnienie sam wyłancza Cache Level 2 a go nie kręce ani nic. Jak ustawie DDR freq na 333 wraca na 266 a u mnie dobrze idą na 333 i więcej. Wiecej cudów nie będe wymieniał bo ten post miał by chyba 300 linijek. Ma ktoś coś takiego.

Może tylko żle naspisałem symbol płyty. A z AMD mam niewiele wspólnego. A z drugiej strony zielony nie jestem.

Upgrade BIOS-u robiłem - bez skutku.

Clear CMOS - Bez skutku.

Tysiące inny prób nie dały efektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nie ma co sie dziwsz kupiles mu Asusa A7V333 jedną z najgorszych płyt pod Socket.A przeszukaj forum to zobatzrysz ile bylo z nimi problemów... to shit... niektóre plytki tarfialy sie dobre ale i tak w zadna nie wlozysz TBreda B0 1.7+ który jest najbardziej wartosciowym dzieckiem AMD. To tak jakbyś kupił ECS'a :). Jak ja nie nawidzie Asus'a :) pod AMD. Wymien mu jak najszybciej na Epoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nie ma co sie dziwsz kupiles mu Asusa A7V333 jedną z najgorszych płyt pod Socket.A przeszukaj forum to zobatzrysz ile bylo z nimi problemów... to shit... niektóre plytki tarfialy sie dobre ale i tak w zadna nie wlozysz TBreda B0 1.7+ który jest najbardziej wartosciowym dzieckiem AMD. To tak jakbyś  kupił ECS'a :). Jak ja nie nawidzie Asus'a :) pod AMD. Wymien mu jak najszybciej na Epoxa

nie wiem skąd wziąłeś swą "fachową" opinię ;) proponuję zajrzeć na najlepsze serwisy hardwarowe - ta płyta wszędzie zebrała dobre i bardzo dobre oceny. sam miałem ją w takim configu jak pisze djwatoo - tj. Athlon XP 2000+ i GF4 Ti 4200 i nie miałem z nią żadnych problemów. dopiero teraz jak wrzuciłem na pokład T-breda 1700 coś nie gra - ale skoro doświadczyłem tego tylko z jednym egz. procka więc nie odważę się narazie powiedzieć, że płyta jest do [gluteus maximus]. zamierzam ją pomęczyć jeszcze na 2-3 egzemplarzach różnych serii i wtedy coś więcej bede wiedział. i nie porównuj ją z Epoxem (pewnie 8RDA+) bo ten jest od niej o ok. pół roku młodszy a w technologii komputerowej to cała wieczność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nie ma co sie dziwsz kupiles mu Asusa A7V333 jedną z najgorszych płyt pod Socket.A przeszukaj forum to zobatzrysz ile bylo z nimi problemów... to shit... niektóre plytki tarfialy sie dobre ale i tak w zadna nie wlozysz TBreda B0 1.7+ który jest najbardziej wartosciowym dzieckiem AMD. To tak jakbyś  kupił ECS'a :). Jak ja nie nawidzie Asus'a :) pod AMD. Wymien mu jak najszybciej na Epoxa

Miałem ta płyte przez pół roku i nie miałem z nią najmniejszych problemów, wprost przeciwnie była przestabilna :), jedyny kłopot to problem z obsługa t-breda, ale zmieniłem na tą w podpisie i co do tej moge powiedziec jedynie masakra, jedyny minus to napięcia VCore do 1,850V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za n00bz0r. Nie czytajcie jego wypocin, on ma własne "dane". To jego świat, to jego rzeczywistość. Proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie wiem dlaczego doczepliście się tej płyty. Oficjalnie ma ona wsparcie do XP 2600+ (FSB 266 MHz). Ja z nią nie mam absolutnie żadnych problemów . Jadę na podkręconym XP 1800+ (jak w podpisie) i wsio total stabilne, a mam dziadowskie pamięci i zasilacz Codegena i prądożernego R8500. :twisted: Byc może na Polskę rzucają jakiś większy odsetek odpadu produkcyjnego :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O :lol: 8O :lol: 8O :lol: 8O :lol: 8O :lol: 8O :lol: 8O :lol: 8O

TAK :?: :?: NAPRAWDĘ :?: :?:

POPATRZ NA MÓJ PODPIS A POTEM GADAJ TAKIE @$^%$#&*$#^ :!: :!: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba cos ci sie poknocilo :? :) fakt bylo pare problemow ale z pierwsza wersja plyty pozniej wiekszosc bledow poprawiono (m. in nowymi biosami) skladalem kilka sprzetow na tejze mobo i praktycznie nie bylo sie do czego do czepic no moze po za niezbyt rewelacyjnymi mozliwosciami o/c reszta jak najbardziej OK swietna wydajnosc stabilnosc wyposazenie coz chciec wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie można trafić na różne płyty.

A napewno jagorszą płytą pod Socket były płyty SONO

(prod niby polskiej).

A co do tego ASUS-a to bywały różne egzemplaże.

W sumie

w każdym stadzie znajdzie się czarna owca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nie ma co sie dziwsz kupiles mu Asusa A7V333 jedną z najgorszych płyt pod Socket.A przeszukaj forum to zobatzrysz ile bylo z nimi problemów... to shit... niektóre plytki tarfialy sie dobre ale i tak w zadna nie wlozysz TBreda B0 1.7+ który jest najbardziej wartosciowym dzieckiem AMD. To tak jakbyś  kupił ECS'a :). Jak ja nie 

nawidzie Asus'a :) pod AMD. Wymien mu jak najszybciej na Epoxa

dziwne rzeczy opowiadasz ja mam xp1700 0,13q i fsb 190-192 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamta mi się trafiła felerna.

Lubie ASUS-y ale ze starym BIOS-em AWARD-a

Nowe mają AMI i żeby kręcić musze wchodzić w sub-menu to mnie denerwuje więc szukam czegoś innego.

Do ASUS-a nic nie mam z zasady są dobre.

A kolega jest tak nagrzany że rok temu mieliśmy woje AMD vs. Intel a teraz szykuje się wojna EPOX vs. ASUS

Nie iwem jak się EPOX-y spisują wiem jak robi swoje płyty ASUS tamci inżynierowie też są ludźmi i zdarzają sie im wpadki. Nie należy po jednej nieudanej serii nie mówie o modelu bo jak widze to niektórym sie udaje całkiem całkiem (np 193 Mhz na VIA KT333, nice).

Jak trafisz felernego EPOX-a też będziesz na nim psy wieszał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamta mi się trafiła felerna.

Lubie ASUS-y ale ze starym BIOS-em AWARD-a

Nowe mają AMI i żeby kręcić musze wchodzić w sub-menu to mnie denerwuje więc szukam czegoś innego.

Do ASUS-a nic nie mam z zasady są dobre.

A kolega jest tak nagrzany że rok temu mieliśmy woje AMD vs. Intel a teraz szykuje się wojna EPOX vs. ASUS

Nie iwem jak się EPOX-y spisują wiem jak robi swoje płyty ASUS tamci inżynierowie też są ludźmi i zdarzają sie im wpadki. Nie należy po jednej nieudanej serii nie mówie o modelu bo jak widze to niektórym sie udaje całkiem całkiem (np 193 Mhz na VIA KT333, nice).

Jak trafisz felernego EPOX-a też będziesz na nim psy wieszał.

dokladnie nic dodac nic ujac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...