Skocz do zawartości
B3T0N

2,1V na t-breda , jak to sie ma do rzeczywistosci

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie - pojutrze wymieniam plyte na 8RDA i oczywiscie nosze sie z ostrzejsza jazda z moim procem

i mam pytanie : czy t-bredy na napieciu pow. 2v padaja jak muchy ?? bo juz chyba dwom osobom na forum padly :(

i czy oplaca sie zostawic takie napiecie w razie dobrego i stabilnego OC ??

pytam sie , poniewaz duzo osob wyciaga duze wyniki czasem tylko dla WCPUID , prime i 3dmarka , a potem wraca do domyslnych ustawien , lub troszke lzejszych , a ja chce zostac przy takim , jakim max wykrece proca na rock stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh, IMO raczej nie zostawiaj na ponad 2V mi serce mocniej bije jak uruchamiam go na napieciu wiekszym niz 2V... moze to dlatego ze juz mialem stracha raz po spaleniu zasilki...

Na razie mialem max 2.08 i niestety nie poszedl mi na 2400 MHz... i wiecej sie nie odwazylem...

Chetnie poslucham wypowiedzi innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, no ja jak puściłem na 2,05 (+0,05 dodawane przez Epoxa) to mi się cały komp wyłączył i nie chciał włączyć 8O No niby wszystko spoko dalej działa, ale powyżej 2V boję się dawać. Do czasu jak będę miał WC :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, no ja jak puściłem na 2,05 (+0,05 dodawane przez Epoxa) to mi się cały komp wyłączył i nie chciał włączyć  8O No niby wszystko spoko dalej działa, ale powyżej 2V boję się dawać. Do czasu jak będę miał WC  :twisted:

To k7s5a jest lepsze :) na 2.1V bez problemu pracował ale okno otworzone pomoc suszarki i wszystko działa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos tu na forum niedawno (niepamietam kto) dal topic ze mu proc zdechl juz od 1.8 wiec chyba z zala pewnoscia nie mozna powidziec nic konkretnego. jeden wytrzyma nawet 2.2, a inny nawet nie 1.8. kwestia szczescia do plyty i proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy że kolega miał 15 stopni w domu heheh (kręciłeś go w czpce i kalesonach :) ?)

Wiesz jak ja kręciłem swojego procka to on w stresie miał jakieś 16 stopni, a w dmu (w pokoju) jakieś 5-6 stopni to góra było. I siedziałem gruuubo ubrany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a moje 2GHz zrobiłem 20 centymertów od kaloryfera (nie, nie jest zakręcony) i lat sie nie obawiam. Oczywiście to jeszcze nie koniec, ale jak sie przestawiło mnożnik na 11 z 10 (fsb 200) i zapomniało choc troszkę podbic napięcia i rejestr zrobił sie jak nówka (goły i wesoły jak po instalacji - strowniki standard itp.) to można się pociąć ... dobrze, że format nie był konieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem te tbred'y na 2.7V...

no moj palomino nie bedzie mial czasu weryfikacji na fc bo roznica miedzy 10C na zewnatrz a 30C to jakies 1-2C na procku ;] Tak btw. to zaraz koncze robic agregat, w weekend robie nowy parownik zara bede calosc testowal na szczlenosc... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...