Zachariasz Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam, mam dwa komputery i modem kablowy. Chciałbym to wszystko połączyć tak, żeby każdy z komputerów łączył się z netem bezpośrednio. Ktoś mi mówił, że wystarczy kupić rozgałęźnik RJ45, ale nie wydaje mi się żeby to było takie proste. Jest na to jakieś inne rozwiązanie czy bez routera się nie obejdzie? Siec zwykła, kablowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Jeśli masz 2 numery IP to możesz podłączyć bezpośrednio do modemu kablowego, oprócz RJ45 modem powinien mieć też USB dzięki któremu też można połączyć komputer tylko trzeba zainstalować sterowniki. Jeśli 1 numer IP to bez routera nie da rady bo tylko 1 komputer może korzystać z internetu w tym samym momencie korzystając z powyższego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...