Skocz do zawartości
arthi

win2k i problem z internetem!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis w poludnie zadzwonila do mnie kolezanka i mowi ze ma nowy komputer, koles zainstalowal jej win2k (twierdzil ze nie ma lepszego), ale ma problem z internetem, strony nie otwieraja sie w ogole, albo tylko w czesci poza tym strasznie wolno. Zupelnie nie znam tego systemu, wiec problem zostal nierozwiazany...wstyd :)

Dodam, ze jest to lacze stale w sieci osiedlowej, wczesniej dzialalo wszystko tip top, a po instalacji nowego systemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi po polaczeniu 2 pc..... na jednym byl win xp a na drugim 2k bardzo czesto nie widzialy sie pc....... a nie wiem dalczego na xp i me (tak samo 98) wszystko bylo ok.

z netem bylo podobnie........ poprostu po konfiguracji i resecie nadal netu nie bylo :( ale teraz mam XP i jestem happy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam win2k (nie zamienił bym go na nic innego z rodziny mikro.)i net poprzez lan i śmiga wszystko jak cza. w win2k poprostu trzeba wszystko poustawiać żeby fajnie gadało: IP, brame, serwery DNS no i wypadało by zainstalowac servicepacka3.

mi po polaczeniu 2 pc..... na jednym byl win xp a na drugim 2k bardzo czesto nie widzialy sie pc....... a nie wiem dalczego na xp i me (tak samo 98) wszystko bylo ok. 

a żeby kompy się "zawsze" widziały to trzeba ustawić ręcznie IP, na automatycznym z regóły sie nie widzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie zraziłem kiedys do wina 2000, ze względu na takie harce z siecią lokalną i z wolno chodzącym netem, ale postanowilem zainstalowac go jakies 6 miesiecy temu + sp3 dotego uaktualnienie do explorera 5.5 ( podobno ma najmniej "dzior") i teraz śmiga jak dziki świniak na deszczu :D, konfliktow i innych problemow z siecia lokanlna ( windowsy 98, me , xp 2000) niema zadnych wszytkie kompy sie widza itp ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam win2k (nie zamienił bym go na nic innego z rodziny mikro.)i net poprzez lan i śmiga wszystko jak cza. w win2k poprostu trzeba wszystko poustawiać żeby fajnie gadało: IP, brame, serwery DNS no i wypadało by zainstalowac servicepacka3.

a żeby kompy się "zawsze" widziały to trzeba ustawić ręcznie IP, na automatycznym z regóły sie nie widzą

aaaa w tym polega dowcip ze w winie 98 i me automatyczne ip dziala normalnie i pc sie widza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie kompy się bez problemu widzą, ale jak dodam protokuł netbui (czy jakos tak).

A co do netu - trzeba wszystko poustawiać jak należy - u mnie net na stałce śmiga na win 2000 i nie miałem jak dotąd żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi