arthi Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Dzis w poludnie zadzwonila do mnie kolezanka i mowi ze ma nowy komputer, koles zainstalowal jej win2k (twierdzil ze nie ma lepszego), ale ma problem z internetem, strony nie otwieraja sie w ogole, albo tylko w czesci poza tym strasznie wolno. Zupelnie nie znam tego systemu, wiec problem zostal nierozwiazany...wstyd :) Dodam, ze jest to lacze stale w sieci osiedlowej, wczesniej dzialalo wszystko tip top, a po instalacji nowego systemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirieelejson Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 nie pociesze Cie. Nie wiem dlaczego, ale u mnie bylo to samo. Win2000 to bardzo dobry system, ale za nic nie moglem go zmusic do tak szybkiej pracy przegldarki jak np. w winXP lub Me... ja sie poddalem i zainstalowalem XP. chodzi szybko. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 mi po polaczeniu 2 pc..... na jednym byl win xp a na drugim 2k bardzo czesto nie widzialy sie pc....... a nie wiem dalczego na xp i me (tak samo 98) wszystko bylo ok. z netem bylo podobnie........ poprostu po konfiguracji i resecie nadal netu nie bylo :( ale teraz mam XP i jestem happy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja mam win2k (nie zamienił bym go na nic innego z rodziny mikro.)i net poprzez lan i śmiga wszystko jak cza. w win2k poprostu trzeba wszystko poustawiać żeby fajnie gadało: IP, brame, serwery DNS no i wypadało by zainstalowac servicepacka3. mi po polaczeniu 2 pc..... na jednym byl win xp a na drugim 2k bardzo czesto nie widzialy sie pc....... a nie wiem dalczego na xp i me (tak samo 98) wszystko bylo ok. a żeby kompy się "zawsze" widziały to trzeba ustawić ręcznie IP, na automatycznym z regóły sie nie widzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 zgadzam sie z przedmówca :))) sp.3 powinien all rozwiązać w2k rulezzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja sie zraziłem kiedys do wina 2000, ze względu na takie harce z siecią lokalną i z wolno chodzącym netem, ale postanowilem zainstalowac go jakies 6 miesiecy temu + sp3 dotego uaktualnienie do explorera 5.5 ( podobno ma najmniej "dzior") i teraz śmiga jak dziki świniak na deszczu :D, konfliktow i innych problemow z siecia lokanlna ( windowsy 98, me , xp 2000) niema zadnych wszytkie kompy sie widza itp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja mam win2k (nie zamienił bym go na nic innego z rodziny mikro.)i net poprzez lan i śmiga wszystko jak cza. w win2k poprostu trzeba wszystko poustawiać żeby fajnie gadało: IP, brame, serwery DNS no i wypadało by zainstalowac servicepacka3. mi po polaczeniu 2 pc..... na jednym byl win xp a na drugim 2k bardzo czesto nie widzialy sie pc....... a nie wiem dalczego na xp i me (tak samo 98) wszystko bylo ok. a żeby kompy się "zawsze" widziały to trzeba ustawić ręcznie IP, na automatycznym z regóły sie nie widzą aaaa w tym polega dowcip ze w winie 98 i me automatyczne ip dziala normalnie i pc sie widza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A spróbuj połaczyć 100kompów z win98 i ustaw wszedzie IP na auto cieakwe czy sie zobaczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A spróbuj połaczyć 100kompów z win98 i ustaw wszedzie IP na auto cieakwe czy sie zobaczą nie mam 100 kompow :P mam tylko 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jak jest serwer dhcp, to powinno byc ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 U mnie kompy się bez problemu widzą, ale jak dodam protokuł netbui (czy jakos tak). A co do netu - trzeba wszystko poustawiać jak należy - u mnie net na stałce śmiga na win 2000 i nie miałem jak dotąd żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...