Skocz do zawartości
ogr22

Poczatkowe fazy projektu modyfikacji obudowy :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zaczalem modyfikowac, obudowe Big Tower. Bla juz bardzo zuzyta wiec postanowilem wrzucic w nia troche kasy. Osobiscie preferuje raczej cos zrobic samemu niz kupowac gotowy produkt. Ten projekt to moj pierwszy raz, wiec prosze o politowanie :-). Sam projekt jeszcze nie jest skonczony, ale sukcesywnie bede umieszczal zdjecia na nizej zamieszczonej stronce:

www.malowanie.prv.pl

W tym tygodniu zamierzam juz skonczyc z samym malowaniem i zamontowac diody na przod obudowy. Jakis miesiac temu wycialem sobie z przodu wyjscie na USB 2.0 i jestem bardzo zadowoony.

W przyszlosci zamierzam wstawic :

- plexe albo jakis wzorek na obudowie,

- cos kolo 2 neonow (jeden na gorze, drugi na dole),

- Przerobic zasilacz,

- WC.

Moze cos jeszcze wymysle :-)

Prosze o wasza opinie na temat moich dzialan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie wiesz, ale trz by to było poskładać :wink:

jak na razie to gratulacje za dobre chęci, a za wykonanie to zobaczymy :twisted: aha i nie zamieszczej takich zdjęć jak 12.jpg i 13.jpg bo sie przestraszyć można :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na razie to gratulacje za dobre chęci, a za wykonanie to zobaczymy :twisted:  aha i nie zamieszczej takich zdjęć jak 12.jpg i 13.jpg bo sie przestraszyć można :twisted:  :wink:

Nie no, czo on winien ze ktos mu soie rzucil na obiektyw :?: 8O

(no offence) zartowalem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie maluje wszystko raczej na czarno, tylko szczegółowe elementy będą srebrne, zobaczymy jak wyjdzie :-) Co do pudełek z Pizzy to sa po prostu genialne. Grube i duze pudelka dardzo dobrze sie spisały w naszym studenckim mieszkanku :-) Zdjecia 12.jpg i 13.jpg zamiescilem ze wzgledów osobistych. Całośc projektu zobaczymy juz niedługo, ale jedno juz wiem. Zaraz po tym projekcie zabieram sie za nastepny :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na razie to gratulacje za dobre chęci, a za wykonanie to zobaczymy :twisted:  aha i nie zamieszczej takich zdjęć jak 12.jpg i 13.jpg bo sie przestraszyć można :twisted:  :wink:

:lol:

czekamy na dalszy ciag...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze małe pytanko :-)

Mam zamiar pomalowac to co widac na rysunku nr. 27, tylko za cholere nie mam pojecia jak to pomalowac zeby bylo dobrze. Myslem cos o zeby pomalowac, najpierw na srebrno, pozniej nakleic literki ne to, i pomalowac na czarno. Pozniej zedrzec napisy i mialbym zapisik :-)

Moze ktos ma jakis lapszy pomysł ??

Byłbym wdzięczny za pomoc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, no nareszcie obudoa zaczyna nabierac kasztaltow.

Juz ja po czesci zlozylem, zrobilem kilka fotek no i wrzucilem na podana w pierwszym poscie stronke.

Jest juz pierwszy rzut na obudowe.

Widac mniej wiecej jak to wszystko bedzie wygladac :-)

Prosze o opinie, oraz o pomysly co do dalszych przerobek.

Z gory bardzo dziekuje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze małe pytanko :-)

Mam zamiar pomalowac to co widac na rysunku nr. 27, tylko za cholere nie mam pojecia jak to pomalowac zeby bylo dobrze. Myslem cos o zeby pomalowac, najpierw na srebrno, pozniej nakleic literki ne to, i pomalowac na czarno. Pozniej zedrzec napisy i mialbym zapisik :-)

Moze ktos ma jakis lapszy pomysł ??

Byłbym wdzięczny za pomoc :-)

IMHO lepiej zostaw tak jak jest, ale .............

jezeli chcesz to miec tez czarne, to psiknij sprayem, zanim wyschnie wytnij sobie skalpelem szablon z bristolu (to co chcesz tam miec napisane/narysowane) , jak ci juz ta czesc wyschnie , nakladasz szablonik i gesta zwarta gompka umoczona delikatnie w farbie "malujesz", tzn delikatnie cykasz takzeby farba nie wciekla pod szablon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, juz wymyslielm inny sposob na ten znaczek.

Zrobie z plexy taki sam kształt jak ta naklejka, pomaluje barba od drugiej strony i podswietle dwoma diodami.

Tylko teraz :

- nie mam gdzie i jak zrobic takiego kształtu w plexie, wiec jak czyta to ktos z okolic Krakowa to bylbym wdzieczny za pomoc,

- po drugie nie wiem jak i czym zakleic te dwie dziurki na diody :-(

Tak czy inaczej zabieram sie do dalszej pracy nad projektem

Pozdrawiam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobie z plexy taki sam kształt jak ta naklejka, pomaluje barba od drugiej strony i podswietle dwoma diodami.

Tylko teraz :

- nie mam gdzie i jak zrobic takiego kształtu w plexie, wiec jak czyta to ktos z okolic Krakowa to bylbym wdzieczny za pomoc,

"Podskocz" do Chorzowa, to ci zrobie :) za pifsko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko teraz :

pojdz do jakiejs firmy reklamowej, popros o jakies

male odpadki z plexi - napewno Ci dadza, a obrob

to samemu - pilnik i jazda.

A zakleic mozesz czymkolwiek - kup sobie gume do

zucia z naklejka ;) i wytnij kuleczko albo trojkacik i bedzie

zalatwione :D

a moze nie maluj wcale tej plexi?

moze byc fajny efekt rozproszonego swiatla i nie bedziesz

musial podswietlac tego w inny sposob...

PS. To naprawde zaczyna wygladac. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz kawałek plexy to ci mogę załatwić - tylko jaka grubość :?: będe chyba w przyszłym tygoniu w firmie raklamowej to coś mogę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - jaki wymiary :?:

myslalem jeszcze o wrzuceniu plexy na boczna i gorna czesc obudowy, moglbys zalatwic wiekszy format tego ?? Np. 40 x 100 ?? Robumiem ze tamto za free ?? Czy za jakas oplate ?? Prosze napisz jezeli mozesz.

Jeszcze raz podaje moje gadu : 106414, jezeli mozesz to napisz :-) Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam malowac obudowe do monitora :-)

Myslalem tez o wrzuceniu Plexy na boku monitora i jakis neon lub diody w srodku ?? Co wy ma to ??

Prosze o rady tyh ktorzy juz to robili ??

Pozdrówwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie o czyms takim wyslalem, do tego jeszcze z dwa duze wolnoobrotowe wiatraczki i byloby glancus :-)

Tylko czy to nie oswietki calego pokoju ??

Chyba przydalby sie jakis wlącznik i wyłącznik :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No włącznik musi być koniecznie bo inaczej jak przez cały czas będą się świecić to lipa, no i możesz np wsawić przezroczyste wentylki to będzie miodzio wyglądało !!!

O widzisz , dobre :-)

A gdzie mozna dostac takie duze , przezroczysle ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największ to widziałem 80x80 a większe chyba widziałem ale na jakimś zagranicznym serwerze i w Polsce ich raczej jeszcze nie ma !!!

uuuuuuuuuuu no to lipa.

Fajnie by wygladal taki wiekszy :-)

A mam jeszcze pytanko.

Do czego moge podłączyc 8 diud w tym ukladnie monitora, bo chce podswietlic przyciski z przodu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że na którymś pinie karty graficznej jest 5 V (chyba na 9 ) to tam by można podłączyć ale nie do wszystkich monitorów jest dostarczane te 5 V bo niektórzy nie montóją wogóle tego 9 pina :D A najlepiej jakby skąby skobinowął schemat ideowy twojego monitorka to jakiś elektronik by rzucił na to okiem i jush by wiedział gdzie podłączyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że na którymś pinie karty graficznej jest 5 V (chyba na 9 ) to tam by można podłączyć ale nie do wszystkich monitorów jest dostarczane te 5 V bo niektórzy nie montóją wogóle tego 9 pina :D A najlepiej jakby skąby skobinowął schemat ideowy twojego monitorka to jakiś elektronik by rzucił na to okiem i jush by wiedział gdzie podłączyć :)

a no faktycznie :-)

mam kumpla na Automatach to na piewno bedzie wiedzial :-)

dzieks.

Jutro wieczorkiem bede wrzucał zdjecia z malowania monitora :-)

PS: Czy po pomalowaniu monitora nie bedzie farba odchodzic, albo czy nie bedzie smierdziec ??

Prosze o szybką odpowiedz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi