mcs007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam. Przeglądałem forum jednak albo przeoczyłem, albo nie ma podobnego tematu. Otóż mam duży problem z kartą dźwiękową, która jest zintegrowana na płycie głównej Asus P5B Deluxe. Dokładna nazwa karty: ADI AD1988B 8-channel High Definition Audio CODEC. Tak więc: Na ogół słucham muzyki w słuchawkach z zamontowanym mikrofonem, oba wejścia (mic oraz phone) podłączyłem do odpowiednich gniazd i wszystko ładnie działało. Jednak dziś chciałem podłączyć inny mikrofon, całkiem oddzielny (Azusa DM-604) i wystąpił pewien problem. Podczas sprawdzenia czy mnie słychać, wyłączyłem wyciszenie i zacząłem mówić. I tutaj nastąpił pierwszy problem, otóż głos słyszany jest tylko w jednej słuchawce. Drugi problem wystąpił podczas nagrywania- zarówno w "Rejestratorze Dźwięku" jak i w "Cool Edit Pro" głos jest zniekształcony. Bawiłem się w "Dźwięki i urządzenia audio" jednak nic nie pomogło :/ Próbowałem kilka razy przeinstalowywać sterowniki lecz też na nic. Podobno problem może być w tym że mikrofon działa tyle że w "mono", jednak nie mogę nigdzie go przestawić na stereo. Przy mikrofonie jest przejściówka z takiej większej wtyczki na mniejszą i może to jest problem ? Proszę o konkretne odpowiedzi :) Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...