Skocz do zawartości
konradio

Nie Wiem Co Mam Zrobic - Pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, mianowicie kupilem sobie karte Radona HD2600XT na AGP i okazalo sie po zamatowaniu i dokladnym sprawdzeniu, ze mam uszkodzona plyte glowna. W.w karta nie chciala mi dzialac poprawnie, artefakty wystepowaly. Na poczatku pomyslalem ze moze karta jest walnieta, ale sprawdzilem u kumpla na innym kompie i smiga tak jak trzeba. Nie wiem czy dobrze wnioskuje, ale tak mi sie wydaje ze cos sie dzieje z szyna AGP, moze cos z napieciem, albo aktualizacja Biosu cos pomoze, ale nigdy tego nie robilem i nie wiem czy dam rade, nie chce czegos spieprzyc.

Mam teraz MSIKT4av Athlona 2000+ 1,3Gb RAM. Tak sie zastanawialem zeby zmienic sobie plyte i procka ale chcialbym ta grafike sobie zostawic. Mam 400zl. Nie wiem na co sie zdecydowac. Chcialbym zostawic sobie RAM i wymienic plyte i procek.

Nie wiem na co sie zdecydowac czy moze Athlona 64 czy moze P4?

Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Athlona64 X2 3800+ na S939(ok.200zł z przesyłką na allegro).Jest znacznie wydajniejszy od P4.Do tego płyta Asrock 939Dual-Vsta - trudno dostępna w sklepach,raczej tylko z drugiej ręki.Będzie jak znalazł,ma złącza AGP i PCI-E.Sam takiej używam,chodził na niej najpierw GF6800 na AGP,a teraz GF8800 na PCI-E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi