diablo23 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 No właśnie którą płytę wybrać. Zaznaczam że zależy mi na wyjściu SPDIF. A z tego co się dowiadywałem to śledź do Epoxa kosztuje 99 netto:(( Czyli różnica w cenie między płytami około 35-40zł brutto. Na którą płytę by padł by wasz wybór? Która z nich jest bardziej stabilna? Asus ma dodatkowego lana, czyli można zrezygnować z tego w chipsecie(mniejsza temperatura) Pozdrówka Diablo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 No właśnie którą płytę wybrać. Zaznaczam że zależy mi na wyjściu SPDIF. A z tego co się dowiadywałem to śledź do Epoxa kosztuje 99 netto:(( Czyli różnica w cenie między płytami około 35-40zł brutto. Na którą płytę by padł by wasz wybór? Która z nich jest bardziej stabilna? Asus ma dodatkowego lana, czyli można zrezygnować z tego w chipsecie(mniejsza temperatura) Pozdrówka Diablo23 Osobiście mam Asusa i jestem bardzo zadowolony, kupiłem go bo posiada obsługe SATA( a nastepny dysk będzie własnie taki :)) i dla SPDIF plus podkrecanie(tu Epox wypada lepiej, ale jak narazie z tego co wyczytałem jedyna różnica to zakres napięć). Wybór jest trudny ale jesli zależy Ci na SPDIF to lepiej Asusa , co do sieciówki to jedna z nich to 3Com :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 no ja slyszalem ze asus jest wydajniejszy :P ale i tak epox rządzi ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 A gdzie czytałeś o tym że Asus jest wydajniejszy? Pozdrówka diablo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Ja bym dodal do plyt Abita i Chaintecha :) . Rzuc moneta wszystkie 4 plyty sa swietne . Jak wiadamo ze Forum kroluje :) Epox, ale nie wiem czy ktos uzywa tak extremalnych napiec jakie umozliwia ta plyta . Bardzo ciekawie zapowiadia sie poprawiony Abit podobno 200 Mhz wskakuje lekko ;)( pozatym posiada regulacje napiecia na chipsecie z poziomu Biosu ) . Jezeli chodzi o wydajnosc to wszystkie plyty na Nfroce 2 maja podobna . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 pozatym posiada regulacje napiecia na chipsecie z poziomu Biosu . Asus też w biosie Ubera :) ale pdobno niezbyt to działa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 pozatym posiada regulacje napiecia na chipsecie z poziomu Biosu . Asus też w biosie Ubera :) ale pdobno niezbyt to działa :( Slyszalem jednak nie mialem okazji sprawdzic , pozatym mysle ze kolejne rev. Epoxa i Asusa moze miec to juz defoultowo ;) i wtedy to juz beda sie plytki gotowaly ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Chaintech ma cene zupełnie zaporową. Jeśli chodzi o abita - to własnie muszą wypuścić nowa wersje. Więc abit i chaintech odpadają w przedbiegach. A gdzie widziałeś opcję w biosie ASUSA służącą do zmiany napięcia na chipset? Z tego co wiem też trzeba robić moda? Pozdrówka diablo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Chaintech ma cene zupełnie zaporową. Jeśli chodzi o abita - to własnie muszą wypuścić nowa wersje. Więc abit i chaintech odpadają w przedbiegach. A gdzie widziałeś opcję w biosie ASUSA służącą do zmiany napięcia na chipset? Z tego co wiem też trzeba robić moda? Pozdrówka diablo23 Opcja uaktywnia sie po wgraniu Uber Bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Nie zwróciłem uwagi że mówisz o 'modyfikowanym' biosie:)) Pozdrówka diablo23 PS. masz linka do strony z tym biosem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Chaintech ma cene zupełnie zaporową. Jeśli chodzi o abita - to własnie muszą wypuścić nowa wersje. Więc abit i chaintech odpadają w przedbiegach. A gdzie widziałeś opcję w biosie ASUSA służącą do zmiany napięcia na chipset? Z tego co wiem też trzeba robić moda? Pozdrówka diablo23 http://www.vr-zone.com/reviews/ABIT/NF7-S/page3.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Dla przeciw wagi:)) http://www.viperlair.com/reviews/cpu_mobo/...da/8rda_1.shtml A jak rozpoznać nową i starą wersje abita? Pozdrówka diablo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 http://homepage.ntlworld.com/michael.cclay...1002A1-Uber.rar Najnowszy Uber Bios 1002.A1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Mam asusa i nie narzekam :). Aha i jak tylko będzięsz miał tą płytkę (o ile ją wybierzesz;) to wgraj nowy BIOS :) np. ten od Uber'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 a ya chce kupić asus nf2 tą uboższą wersję ghyhy... co myślicie o tej płycie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Jeżeli nie zależy ci na wodotryskach typu Soundstrom, SATA itp. to płytka odpowiednia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Na ten najnowszy ubera trzeba uwazac ,bo jest niedopracowany. Nowy poprawiony jest w beta testach i na razie podobno jest niesamowity i zmiana voltagu na chipsecie dziala :) .Zreszta mnie moj asus chodzi bezproblemowo na FSB200 bez zadnych sztuczek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Dzieki za informacje. Pozdrówka diablo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Na ten najnowszy ubera trzeba uwazac ,bo jest niedopracowany. Nowy poprawiony jest w beta testach i na razie podobno jest niesamowity i zmiana voltagu na chipsecie dziala :) .Zreszta mnie moj asus chodzi bezproblemowo na FSB200 bez zadnych sztuczek :) Więc który to jest ?? 1002.A 1002.A1 ?? Który ma działającą zmianę napięcia na chipsecie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Wyszedl juz poprawiony 1002.A1 ,czy to ten umozliwia zmiane napiecia na chipsecie. Mam go ,ale nie wiem czy flashowac. Jeszcze poczytam troche i moze pozniej hmmm.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...