matiss93 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam. Posiadam w/w płytę główną od 03.02.2007r czyli nie cały rok. Do tej pory używam zintegrowanej karty graficznej, lecz po gwiazdce chciałbym zakupić jakąś normalną pod pci-e x16. Ale kiedy dokładnie poczytałem wyszedł na jaw pewien problem. A mianowicie. http://www.uno.pl/t_21658/ga-m61vme-s2/ UWAGA! Płyta obsługuje tylko PCI Express x1 - proszę sprawdzić listę obsługiwanych kart graficznych I tutaj moje pytanie oraz ogromna prośba Co oznacza że pracuje tylko x1? To znaczy , że obsługuje wszystkie karty ale działa tylko z przepustowością x1 zamiast x16? Czy co innego? Czy coś takiego jeżeli karta będzie działać to mocno spowalnia kartę? Jeżeli tak to czy warto kupować grafikę czy narazie kupić ramy a za rok płytę główną + kartę graficzną. Zaznaczam iż chciałbym sobie trochę pograć może nie w nowości ale gry pokroju gothic 3 czy oblivion, test drive unlimited tego typu gry głównie. Obecnie posiadam: Sempron 3200+ Ga-M61VME-S2 512 MB DDR2 ( z czego 64 przeznaczyłem na buffer karty graficznej max można przeznaczyć 256) Zasilacz Modecom 350 W Grafika zintegrowana GF 6100 256mb Na grafikę mam do przeznaczenia ok 350zł i mam na oku 8600GT Sonic+ A jeżeli z grafiką były by problemy to narazie kupił bym 2x1GB GoodRam PRO 800MHz Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Z tego co widze to ma złącze pci-e x16, niepowinno być problemów z grafą, i będzie działać jako x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiss93 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Właśnie w tym problem. Jest wejście x16 ale pisze że działa z prędkością x1 ale nie wiem o co tutaj chodzi. Że działa z przepustowością 250 mg zamiast 4gb? czy co? gdyby tak było to strasznie spowalniało by to kartę... Ale ja nie wiem o co tu chodiz i dlatego pytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...