Skocz do zawartości
Muzyk84

Problem Z Regulacją Prędkości Wiatraka W X850

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem następującej natury, otóży moja poprzednia karta graficzna Sapphire Radeon X800 GTO po zainstalowaniu oprogramowania ATI Tool umożliwiała mi podglądląd na temperatury całej płyty karty, temperatury procesora graficznego oraz na regulacje prędkości wiatraka na radiatorze grafiki.

Teraz mam ciut lepszą kartę graficzną, Xpert Vision Radeon X850 XT i właśnie po włożeniu karty do komputera zainstalowałem standartowe sterowniki do niej, a potem zainstalowałem ATI Tool'a w tej samej wersji, co poprzednio przy X800 i ku memu zdziwieniu nie ma w nim aktywnej opcji ani monitorowania temperatury, ani regulacji prędkości wiatraka.

Zależy mi na tym dość mocno, bo często zostawiam komputer włączony na noc i wcześniej mogłem sobie spokojnie "skręcić w dół" mojego Pentagrama na procesorze i wiatraczek właśnie na karcie graficznej, żeby było ciszej.

Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać, więc czekam na propozycje

PS.Kumpel mi podpowiedział, że może by zflaszować w karcie bios, ale sam nie wiem czy to coś pomoże, bo nie wiadomo, czy w ogóle fizycznie jest czujnik temperatury / regulacja napięcia na wiatraku na tej karcie, bo jak nie ma, to flaszowanie nic nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi