Muzyk84 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam, problem dotyczy nowej karty Xpert Vision Radeon X850 XT. Niedawno ją otrzymałem i mam na nią 24 miesięczną gwarancję, jest jeden problem, otóż po wyjęciu jej z pudełka okazało się, że od dołu, tam gdzie jest przypięty radiator, naklejona jest naklejka gwarancyjna, na które jest napisane, że zewanie jej jest równoznaczne z utratą gwarancji. Naklejona jest własnie na zapięcie radiatora i na płytę karty. Cały problem tkwi w tym, że karta posiada dość słabe (głośne) oryginalne chłodzenie (bez możliwości regulacji obrotów wiatraka) i pomyślałem, że może wymieniłbym na cichsze / lepsze. Zastanawiam się, jak to jest z tą naklejką gwarancyjną, nie chce pisać do sprzedawcy w tej sprawie, bo na pewno mi odpowie, żeby jej nie zrywać, ale pomyślałem też, że to jest dość rzadko spotykane, więc sprzedawca w sumie nie musi wiedzieć, czy ta naklejka była, czy nie Może ją po prostu zerwać, tak żeby nie było po niej śladu i tyle? Co o tym sądzicie? Czekam na opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_k Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 to zależy raczej od serwisu producenta karty a nie od sprzedawcy ; trudno mi coś powiedzieć ale mogą się przyczepiać do takich "szczgółów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Możesz odkleić ją delikatnie tak by sie nie zniszczyła i przykleić w miejsce gdzie nie bedzie przeszkadzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muzyk84 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Niby dałoby się tak zrobić, ale chodzi głównie o to, że materiał, z którego są wykonane plomby jest bardzo delikatny i wrażliwy na poprzeczne rozerwanie,a klej dość mocny i nie wiem, czy uda się ją odleić bez uszkodzenia <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...